Home Greek News Ντροπή: Τι έκανε ο Τσίπρας στη Σουηδία ενώ μετρούσαμε πτώματα [φωτο]

Ντροπή: Τι έκανε ο Τσίπρας στη Σουηδία ενώ μετρούσαμε πτώματα [φωτο]

by _
0 comment 208 views

Ντροπή: Τι έκανε ο Τσίπρας στη Σουηδία ενώ μετρούσαμε πτώματα [φωτο]

Τι απίστευτο έκανε ο Τσίπρας στη Σουηδία

Σάλο έχει προκαλέσει στα social media η εικόνα του Τουρίστα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να βγάζει selfie με την προστατευόμενη του Αχτσιόγλου στην Σουηδία, την ώρα που οι χείμαρροι ξέβραζαν το ένα πτώμα μετά το άλλο στην Μάνδρα!

Την προηγούμενη Τετάρτη το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της τραγωδίας στην Δυτική Αττική.

Φάνηκε όμως ότι όσο αυτό διαρκούσε, ο ίδιος εξαίρεσε τον εαυτό του από τη συμμετοχή στο πένθος.

Την Πέμπτη το βράδυ και έπειτα από μία διαδικαστική επίσκεψη στα περίχωρα της κατεστραμμένης Μάνδρας, πέταξε για το Γκέτεμποργκ, ενώ η τραγωδία συνεχιζόταν, προκειμένου να συμμετάσχει σε μία αμφιβόλου βαρύτητας Κοινωνική Σύνοδο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στο περιθώριο της συνόδου αυτής ο κ. Τσίπρας υποβάθμισε και πάλι την ανθρώπινη τραγωδία σε οικονομική διεκδίκηση, ενώ έδειξε να ασπάζεται την άποψη ότι η καταστροφή προκλήθηκε από την κλιματική αλλαγή.

«Θα θέσω συγκεκριμένο αίτημα βοήθειας, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις δυσκολίες της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας. Για αυτόν τον λόγο, πρωτίστως, προσπαθούμε να βοηθήσουμε το λαό μας με τις δικές μας δυνάμεις», είπε ο κ. Τσίπρας προσερχόμενος στη σύνοδο και συμπλήρωσε: «Νομίζω όμως ότι είναι απαραίτητο να βρούμε έναν τρόπο να προστατεύσουμε τους ευρωπαίους πολίτες από αυτού του είδους τα φαινόμενα τα οποία προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή»…

Από τις δηλώσεις αυτές, μπορούν οι πληγέντες να καταλάβουν τι τους περιμένει.

Το ωραιότερο όλων ήταν ότι στις εργασίες αυτής της συνόδου ο κ. Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη αλλαγής του κοινωνικού μοντέλου της Ευρώπης.

Αλήθεια, πώς το εννοεί; Μήπως να υιοθετήσει ολόκληρη η Ευρώπη το οικονομικό μοντέλο που ο ίδιος εφαρμόζει στη χώρα μας;

Αυτό που σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στηρίζεται στον νέο ορισμό της μεσαίας τάξης ως εκείνης που (δεν) κατορθώνει να τα βγάλει πέρα με ετήσιο εισόδημα 12.000-18.000 ευρώ και που τσακίζεται από την εμμονική φορολογική πολιτική;

Θα ήταν πολύ καλύτερα και θα έπειθε ίσως κάποιους ο κ. Τσίπρας, αν λόγω εθνικού πένθους απείχε από την Κοινωνική Σύνοδο του Γκέτεμποργκ και απέφευγε για μία ακόμη φορά τις κενολογίες. Και αν καθόταν εδώ να ασχοληθεί με την κρίση, την απόδοση ευθυνών και τα περαιτέρω.

Ούτε το κοινωνικό μοντέλο της Ευρώπης μπορεί να αλλάξει και πάντως η Ευρώπη μάλλον δεν θέλει να το αλλάξει, γιατί το δικό της μοντέλο είναι καλύτερο από αυτό που οραματίζεται ο κ. Τσίπρας, εφαρμόζοντας την μαρξιστική πρακτική της εξαφάνισης της μεσαίας τάξης.

Περισσότερα: http://www.fimes.gr/2017/11/tsipras-souidia/#ixzz4yv1j9slG

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr