Home Greek News Καταγγέλλεται ο υπουργός Παπαγγελόπουλος για ευθύνες στην υπόθεση Τσαλικίδη

Καταγγέλλεται ο υπουργός Παπαγγελόπουλος για ευθύνες στην υπόθεση Τσαλικίδη

by _
0 comment 89 views

Καταγγέλλεται ο υπουργός Παπαγγελόπουλος για ευθύνες στην υπόθεση Τσαλικίδη

Μετά την καταδίκη της Ελλάδας στο ΕΔΑΔ

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

 

Μετά τη χτεσινή  καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), επειδή δεν έπραξε όσα όφειλε στη διερεύνηση της υπόθεσης του περίεργου θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη (το 2006), πολιτική ιστοσελίδα ισχυρίζεται ότι ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, υπό την τωρινή ιδιότητα σου ως εισαγγελέα,  φέρει ευθύνες για την ίδια υπόθεση.

Λεπτομερέστερα, οι ισχυρισμοί της ιστοσελίδας Ροϊδη εμμονές  έχουν ως εξής:

«Με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ένα ακόμη σκεύος αιφνιδιαστικής επιλογής του κ. Τσίπρα (που έχει χαρακτηρίσει τον μικρό Αλέξη «Εθνάρχη» χωρίς να σχισθεί το καταπέτασμα της Μητρόπολης), είχαμε ασχοληθεί πολύ νωρίς, με σειρά άρθρων μας, όπως αυτό: «Γιατί απολύθηκε ο κ. Νικολούδης;» (26.10.2015), όταν αυτοί που όφειλαν να μιλήσουν σιωπούσαν. Τον κ. Παπαγγελόπουλο τον έχει καταγγείλει η οικογένεια Τσαλικίδη και τον συνόδευε μια πολύ βαριά ατμόσφαιρα: «Υιοθέτησαν «ολόκληρο» τον Παπαγγελόπουλο» (Βαθύ Κόκκινο, 2.4.2016):  «Το θέαμα θα ήταν κωμικό, αν δεν ήταν πολιτικά αποτρόπαιο. Ο πρώην εισαγγελέας-επόπτης της Αντιτρομοκρατικής και πρώην διοικητής της ΕΥΠ/ΚΥΠ, ο περιβόητος Δ. Παπαγγελόπουλος έλεγε στη Βουλή πως δεν έχει πολύ χρόνο να τα πει όλα και πρέπει να βιαστεί, και από κάτω οι Μπαλαούρας, Μπάρκας και Φάμελλος του φώναζαν… πες τα όλα υπουργέ….

Η σιγουριά του για την κάλυψή του από τους Τσιπραίους (είχε πάρει διαβεβαιώσεις προφανώς) φάνηκε από το ότι η ομιλία του ήταν γραπτή και τη διάβαζε χωρίς να σηκώνει τα μάτια από τα χαρτιά….Είναι 19 Σεπτέμβρη του 2013. Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που έχει την αρμοδιότητα για τη στελέχωση του ΕΣΡ, κατατίθεται πρόταση για την τοποθέτηση του Δ. Παπαγγελόπουλου στην προεδρία του ΕΣΡ. Την πρόταση τύποις καταθέτουν οι ΑΝΕΛ…..Ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης ξεσηκώνει τον κόσμο, κατηγορώντας τον Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών.

Το κομπρεμί χαλάει, καθώς οι τρεις παρόντες εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ αναγκάζονται, μετά την παρέμβαση Κακλαμάνη, να ψηφίσουν «παρών». Οι ψήφοι της-ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ δεν έφταναν για να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων, οπότε η πρόταση αποσύρθηκε για να επανέλθει εν ευθέτω χρόνω. Πέντε μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος και καθώς οι παρασκηνιακές διαδικασίες για το διορισμό Παπαγγελόπουλου συνεχίζονται, η οικογένεια Τσαλικίδη δίνει στον Τύπο την εξής ανακοίνωση: «Η Οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη, του νεκρού στελέχους της Vodafone το 2005, εκφράζει τον αποτροπιασμό της απέναντι στην είδηση ότι ο εισαγγελέας Παπαγγελόπουλος που επί ένα χρόνο ερευνούσε την υπόθεση των υποκλοπών, χωρίς να ειδοποιήσει την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή για το γεγονός (ΑΔΑΕ), πράγμα που συνέβαλε στο να χαθεί πολύτιμος χρόνος ώστε να μην αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα η αιτία του θανάτου του Κώστα, αυτός ο ίδιος άνθρωπος προτείνεται σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, ως πρόεδρος μια άλλης ανεξάρτητης αρχής, του ΕΣΡ…..Θορυβημένοι οι συριζαίοι, προσπαθούν να βγάλουν την ουρά τους απέξω. …Ο Ν. Βούτσης απολογήθηκε ως εξής στον γνωστό Παπαχρήστου των «Νέων»: …. Όταν ο Παπαχρήστος τού υπενθύμισε το παρελθόν του Παπαγγελόπουλου …. ο Βούτσης δε δίστασε ν’ απαντήσει κυνικά: «Το γνωρίζουμε (σ.σ. το παρελθόν του Παπαγγελόπουλου), αλλά σας είπα ήρθε μια συναινετική πρόταση και την ψηφίσαμε»!

Τον κ. Παπαγγελόπουλο είχαν επισημάνει από παλιά και άλλοι: «Τον φοβούνται ακόμα και νεκρό» (Ιός-Ελευθεροτυπία, 7/2/2010): «Η κυβέρνηση διστάζει να προχωρήσει σε Εξεταστική Επιτροπή για το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής περιόδου. Κι ας είναι το μόνο που έχει σημαδευτεί από το θάνατο ενός νέου ανθρώπου.…Η Επιτροπή της Βουλής έχει και ένα πρώτο ντοκουμέντο, πάνω στο οποίο μπορεί να στηρίξει την «αναψηλάφηση» της υπόθεσης. Πρόκειται για την ερώτηση 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που είχε κατατεθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, την τελευταία μέρα δηλαδή πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές. Με την ερώτηση αυτή, που έμεινε βέβαια αναπάντητη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τέσσερις από τους οποίους κατέχουν ήδη κυβερνητική θέση (Πεταλωτής, Καρχιμάκης, Μπόλαρης, Τζάκρη), σχολιάζουν την τοποθέτηση ως Διοικητή της ΕΥΠ του κ. Παπαγγελόπουλου, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για τη συγκάλυψη της υπόθεσης και θέτουν τα ακόλουθα ερωτήματα:…».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν πολύ γνωστή περίπτωση, καταγεγραμμένη σε ανύποπτο χρόνο, όταν όμως υπουργοποιήθηκε αυθαίρετα από τους Παππά-Τσίπρα, ούτε ένας (αριθμ.1) από τους Επαναστάτες και επίδοξους ανατροπείς και Διαφωτιστές της καθυστερημένης Δύσης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν διαμαρτυρήθηκε. Ενδεικτικά παραθέτω 3 δημοσιεύματα του «αστικού Τύπου», επειδή τα επαναστατικά έντυπα, έχουν κάνει το κορόιδο: «Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο»  (‘Ελευθεροτυπία’, 14 Ιουλίου 2009): «ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΠ Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ….ερεύνησε την περίφημη υπόθεση ΜΑΥΟ, σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις του κόμματος της Ν.Δ. Η δικογραφία αρχειοθετήθηκε ελλείψει στοιχείων. Την ίδια τύχη είχαν και οι καταγγελίες για το σπίτι που έκτισε στο Πόρτο Γερμενό ο μετέπειτα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς…. έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον χειρισμό (βλέπε απραξία) της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών. ….Λίγο πριν λήξει η διετής θητεία του, το 2005, η κυβέρνηση έσπευσε με φωτογραφική διάταξη να παρατείνει διά νόμου, για ένα χρόνο, τη θητεία όλων των προϊσταμένων στις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας! …. ενεπλάκη μάλιστα, άλλη μία φορά στη θητεία του, με την ΕΥΠ: στην υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών. …Χρειάστηκε να πάρει δημοσιότητα το θέμα στο BBC, για να βγει η υπόθεση από τη ναφθαλίνη. … Η δικογραφία είναι από το 2006 στην ανάκριση και παραπαίει, οδεύοντας οριστικά στο αρχείο. Το αξιοπερίεργο είναι ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους είναι τώρα υφιστάμενοι του κ.  Παπαγγελόπουλου στην ΕΥΠ….».

«ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ»  (ΤΟ ΒΗΜΑ, Μπρούσαλη, Δ. 12/02/2006)  «Ο εισαγγελέας με το «χόμπι» των προκαταρκτικών εξετάσεων…Είναι γιος αστυνομικού…. Χειρίστηκε σημαντικές δικογραφίες, με σημαντικότερη αυτή που σχετιζόταν με εκβιασμούς εις βάρος επιχειρηματιών με κατηγορούμενο τον εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο. …Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ενημερώνεται κατά κύριο λόγο από συγκεκριμένο έντυπο και με γνώμονα τα δημοσιεύματά του αποφασίζει για τις παρεμβάσεις του. ….Μερικές από τις πιο γνωστές υποθέσεις για τις οποίες ο κ. Παπαγγελόπουλος παρήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας είναι αυτή των Κώστα Κεντέρη, Κατερίνας Θάνου και Χρήστου Τζέκου για το «τροχαίο ατύχημα» τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, καθώς και η περίπτωση του Απόστολου Βαβύλη. Ερευνες για το τίποτα Επιλεκτική αντιμετώπιση. Ξεχωριστό κεφάλαιο στη θητεία του κ. Παπαγγελόπουλου ως προϊσταμένου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αποτελούν οι εντολές του για τη διενέργεια έρευνας για τη νομιμότητα των συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας…H ευαισθησία που έδειξε ο κ. Παπαγγελόπουλος, λίγες μόλις ημέρες μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, για την υπόθεση της νομιμότητας των συμβάσεων των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί κυβερνήσεων ΠαΣοΚ δεν φάνηκε και στην περίπτωση των συνεχών δημοσιευμάτων του αντιπολιτευτικού Τύπου που κατήγγειλαν ζημιογόνες συμβάσεις οι οποίες υπεγράφησαν από τον σημερινό υπουργό Εθνικής Αμυνας…όλο και περισσότεροι συνδέουν την παράταση της θητείας του κ. Παπαγγελόπουλου με τηνυπόθεση των «ψηφιακών κοριών»…

«Οι υπόγειες διαδρομές Παπαγγελόπουλου» (Κρουστάλλη Δ.  ΤΟ ΒΗΜΑ 03/04/2016)…..Αυτά που είπε έκαναν αίσθηση αλλά όχι τόση όση το ύφος του, ένα μείγμα αλαζονείας και δικαιικής περιφρόνησης, αταίριαστο για έναν πρώην εισαγγελικό λειτουργό. Ο κ. Παπαγγελόπουλος όμως δεν έκανε σταδιοδρομία στηριζόμενος στη νομική αυθεντία του αλλά στις πολιτικές σχέσεις που καλλιέργησε. Την περίοδο της πρωθυπουργίας Καραμανλή είχε δεχθεί δημόσιες καταγγελίες, ακόμη και στη Βουλή, από το ΠαΣοΚ….Ο οποίος θεωρεί ότι «καλώς ή κακώς, τρεις είναι οι εθνάρχες στην Ελλάδα: του Κέντρου ο Ελευθέριος Βενιζέλος, της Δεξιάς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και της Αριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας»Και ο οποίος πιστεύει ότι τα τρία πρόσωπα που εγγυώνται τη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ελλάδα της κρίσης είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής….».

ΥΓ.:

«Ποιο ακριβώς είναι το έργο του κ. Παπαγγελόπουλου;» ».

Πηγή:

http://www.athensvoice.gr/politics/403476_kataggelletai-o-ypoyrgos-papaggelopoylos-gia-eythynes-stin-ypothesi-tsalikidi

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr