Home Greek News ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!! ΤΟ ΔΝΤ ΤΙΣ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ !!!

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!! ΤΟ ΔΝΤ ΤΙΣ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ !!!

by _
0 comment 129 views

ΜΝΗΜΟΝΙΟ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!! ΤΟ ΔΝΤ ΤΙΣ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ !!!

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΤΟΥΣ 

Απόσυρση των ελληνικών τραπεζών από τα Βαλκάνια ζητά το ΔΝΤ !!!

Απόσυρση των ελληνικών τραπεζών από τα Βαλκάνια ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεση του για την Ευρωπαϊκή οικονομία που δόθηκε σήμερα Δευτέρα στη δημοσιότητα !!! 

http://www.imf.org/en/Publications/REO/EU/Issues/2017/11/06/Eurreo1117

Το ΔΝΤ στην έκθεση του κάνει ειδικές αναφορές στις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια εστιάζοντας στην ανάγκη απόσυρσης των ελληνικών τραπεζών από την περιοχή. Όπως αναφέρει, από τα τέλη του 2015, οι απαιτήσεις των ιταλικών και ελληνικών τραπεζών αντιπροσώπευαν κατά μέσο όρο πάνω από το 18% του ΑΕΠ στην Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στα Σκόπια και τη Σερβία.

«Επί του παρόντος, οι ανησυχίες αφορούν μόνον σε ορισμένες ελληνικές τράπεζες», αναφέρει η έκθεση και τονίζει πως στις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών έχουν ασκηθεί πιέσεις τα τελευταία χρόνια από τους «πεινασμένους από ρευστότητα γονείς» (liquidity-starved parents).

Όπως τονίζεται, η οικονομική αναταραχή του 2015 στην Ελλάδα προκάλεσε εκροή καταθέσεων λιανικής στις θυγατρικές ελληνικών τραπεζών σε Σκόπια και Σερβία, με τις αρχές της περιοχής να αντιμετωπίζουν επιτυχώς τις πιέσεις μέσω ενός ευρέος φάσματος εργαλείων.

«Ενώ η αναταραχή έχει υποχωρήσει, το επόμενο βήμα θα είναι η διαχείριση της απόσυρσης των ελληνικών τραπεζών από την περιοχή. Τα σχέδια αναδιάρθρωσης που υπέβαλαν οι ελληνικές τράπεζες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος διάσωσης τους προβλέπουν σημαντική μείωση της δραστηριότητάς τους στο εξωτερικό», αναφέρεται στην έκθεση.

Όπως επισημαίνεται, η Πειραιώς, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας όσον αφορά στα περιουσιακά στοιχεία, σχεδιάζει να πωλήσει τις θυγατρικές της στην Αλβανία και τη Σερβία (εκτός από εκείνες στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία). Κατά το Ταμείο, ο δεύτερος μεγαλύτερος δανειστής της χώρας, η Εθνική Τράπεζα, ενδέχεται να πρέπει να πωλήσει τις θυγατρικές της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέχρι τον Ιούνιο του 2018, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Αλβανία, τα Σκόπια και τη Σερβία. «Η Εθνική Τράπεζα συμφώνησε στις αρχές Αυγούστου να πωλήσει τη θυγατρική της στη Σερβία στην ουγγρική εταιρεία OTP», αναφέρει η έκθεση. Τέλος, τονίζει πως η Alpha Bank ανακοίνωσε την 31η Ιανουαρίου 2017 ότι συμφώνησε με τον όμιλο MK της Σερβίας για την πώληση του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου στην Alpha Bank Srbija.

ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ & ΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!

ΠΗΓΗ…
http://www.insider.gr/eidiseis/oikonomia/67106/aposyrsi-ton-ellinikon-trapezon-apo-ta-valkania-zita-dnt#.WgljecuBVAk.facebook

Μέσω…
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/11/blog-post_28.html 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr