Home Greek News Με έγγραφο άλλης πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία «απολογήθηκε» ο Καμμένος (έγγραφο, Video)

Με έγγραφο άλλης πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία «απολογήθηκε» ο Καμμένος (έγγραφο, Video)

by _
0 comment 138 views

Με έγγραφο άλλης πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία «απολογήθηκε» ο Καμμένος (έγγραφο, Video)

Οκτώ καίρια ερωτήματα προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, φέρνει στο προσκήνιο η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την μείζονα υπόθεση πώλησης 300.000 βλημάτων, συνολικής αξίας 66 εκατομμυρίων ευρώ, από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλει την ύπαρξη ενός μεγάλου σκανδάλου και χαρακτηρίζει την υπόθεση ως μείζονος δημοσίου ενδιαφέροντος.

Η Πειραιώς διαμηνύει πως το έγγραφο που παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφορά άλλο οπλικό σύστημα. Δηλαδή την πώληση βομβών και όχι σφαιρών.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει πως το έγγραφο Καμμένου αφορά μία εντελώς διαφορετική σύμβαση.

Πρόκειται, όπως σημειώνει, για αμερικανικές βόμβες ΜΚ82 του 1974 που ουδεμία σχέση έχουν με τα 300.000 βλήματα και τη συμφωνία που υπέγραψε με τον κ. Παπαδόπουλο.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση αποκαλύπτει ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση, Βασίλης Παπαδόπουλος, εκπροσωπεί πέρα από τη Σαουδική Αραβία και άλλη χώρα, την Ιορδανία.

«Την ίδια ακριβώς περίοδο, ο κ. Παπαδόπουλος δηλώνει εκπρόσωπος και της Ιορδανίας και επιχειρεί να αγοράσει από τον κ. Καμμένο το ίδιο ακριβώς υλικό.

Όπως προκύπτει από απαντητική επιστολή του υπουργείου Αμύνης, στις 11 Ιουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίζεται να εκπροσωπεί, μέσω της εταιρείας «Ολυμπιακή Βιομηχανία Α.Ε.», και το Βασίλειο της Ιορδανίας», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει τα εξής ερωτήματα:

-Τελικά, ποια χώρα εκπροσωπεί ο κ. Παπαδόπουλος; Τη Σαουδική Αραβία. Την Ιορδανία ή κάποια άλλη; Και έναντι ποιου ακριβώς κράτους διαπραγματευόταν με τον κ. Καμμένο, όταν είναι προφανές πια ότι στενότερες σχέσεις είχε με τον υπουργό Άμυνας, παρά με τα κράτη που τάχα εκπροσωπεί;

-Έγινε ή όχι έρευνα για το εάν ο κ. Παπαδόπουλος εκπροσωπεί πράγματι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας;

-Έχει κάνει και άλλη συμφωνία ο κ. Καμμένος με τον κ. Παπαδόπουλο. Έχουν γνώση οι αμερικανικές αρχές για την πώληση του υλικού ΜΚ82, δεδομένου ότι χρειάζεται άδεια από τις ΗΠΑ για τη μεταπώλησή του;

-Έχει υπογράψει και άλλες συμφωνίες ο κ. Καμμένο με τον κ. Παπαδόπουλο κι αν ναι ποιες;

-Το υπουργείο Εξωτερικών τι θέση έχει για το θέμα; «Σήμερα ο κ. Καμμένος απαξίωσε τον Έλληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία με το επιχείρημα πως φωτογραφίζεται με καμήλες. Ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος ότι εκείνος συνομιλεί και εμπιστεύεται μόνο τον στρατιωτικό ακόλουθο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας», τονίζει η οδός Πειραιώς.

-Ποια είναι η άποψη του κ. Κοτζιά για το θέμα; Δεν είχε ενημερωθεί ο υπουργός Εξωτερικών από τον Έλληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία ότι ο κ. Καμμένος δρομολογεί μία συμφωνία με άγνωστο στη Σαουδική Αραβία μεσάζοντα; Υπάρχει ή δεν υπάρχει σχετική αλληλογραφία στο υπουργείο Εξωτερικών;

-Η ΝΔ έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Δε θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης;

-Η ΝΔ ήδη από την προηγούμενη Κυριακή ανέδειξε τη σοβαρότητα της υπόθεσης και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να λάβει σαφή θέση για τις επιλογές του κ. Καμμένου. Γιατί ο κ. Τσίπρας σιωπά εδώ και πέντε ημέρες;

https://www.lykavitos.gr/archives/487964?utm_source=wpautopublish&utm_medium=facebook

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr