Home Greek News Η γυναίκα του Κούλη στα Paradise Papers!

Η γυναίκα του Κούλη στα Paradise Papers!

by _
0 comment 93 views

Η γυναίκα του Κούλη στα Paradise Papers!

«Το διάστημα εκείνο ήμουν σε διάσταση με τον Μητσοτάκη… Δεν έχω κρύψει ποτέ τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες» αναφέρει η σύζυγος του Μητσοτάκη…

Πόλεμο λάσπης χαρακτηρίζουν οι πράκτορες του Newsbomb-CNN την αναφορά των off-shore της συζύγου του επόμενου τίμιου σωτήρα της Ελλάδας. Η γυναίκα που ενώ ήταν στα χωρίσματα …έπνιγε τον πόνο της …ιδρύοντας off shore, θεωρεί ότι …αδικείται από κάποια ΜΜΕ. Τα περισσότερα όμως είναι στο πλευρό της…

Ντίνα Λαπαθιώτη: Βρέθηκε με δύο χρηματοπιστωτικές offshore, στα νησιά Κέυμαν, και στις Βρεττανικές Παρθένους Νήσους!
Μαζι με συνεργάτη της, υπάλληλο της Deutsche Bank!
Κι ήθελες να σε σώσει ο Κούλης… εεεε;

Η Eternia Capital Management ιδρύθηκε από τη δικηγορική εταιρεία Appleby, τον Μάρτιο του 2010 στα νησιά Κέιμαν. Μέτοχοι της Eternia Capital Management ήταν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και ένας παλιός συνεργάτης της από την εποχή που εργαζόταν στην Deutsche Bank.

Ολόκληρο το εν λόγω δημοσίευμα του newsbomb:

Mε ψύχραιμο τρόπο και χωρίς τυμπανοκρουσίες, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντά ξεκάθαρα και κρυστάλλινα σε όσους επιχειρούν να τη συνδέσουν με την περίφημη λίστα των Paradise Papers. «Το διάστημα εκείνο βρισκόμουν σε διάσταση με το σύζυγό μου, γεγονός που δεν αμφισβητείται και έχει κριθεί εξάλλου και από τους αρμόδιους φορείς», τονίζει σε ανακοίνωσή της η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με μακροσκελή της απάντηση στην εφημερίδα Έθνος η κυρία Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα αφού εδώ και πάρα πολύ καιρό — από προηγούμενες επιθέσεις λάσπης που είχε δεχθεί για την επαγγελματική της δραστηριότητα είχε απαντήσει απρκώς και αναλυτικά για όλα.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η σύνδεση της κυρίας Μαρέβα Μητσοτάκη, με εταιρεία υπο την επωνυμία Eternia Capital, δεν είναι κάτι το νέο. Η ίδια στο βιογραφικό της, αναφέρει ότι το 2010 ίδρυσε την Eternia Capital, μια asset management εταιρεία που εξειδικευόταν στα hedge funds.

«Ουδέποτε έκρυψα την απολύτως νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητά μου στον χρηματοκοινομικό τομέα. Αυτό αναφέρεται και στο δημόσια αναρτημένο βιογραφικό μου, το οποίο είναι προσβάσιμο από τον καθένα», δήλωσε η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Το όνομα της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζεται στα περιβόητα Paradise Papers. Η Μαρέβα Μητσοτάκη εμφανίζεται ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρείας με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική.

Επίσης, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ήταν διαχειρίστρια ενός fund με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους. Την περίοδο εκείνη ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κυρία Μητσοτάκη μεταξύ άλλων αναφέρει στην αναλυτική της απάντηση στο Έθνος ότι «το διάστημα εκείνο βρισκόμουν σε διάσταση με τον σύζυγό μου, γεγονός που δεν αμφισβητείται και έχει κριθεί εξάλλου και από τους αρμόδιους φορείς, άρα οποιοσδήποτε υπαινιγμός και προς αυτή την κατεύθυνση, στερείται αντικειμένου».

Η Eternia Capital Management ιδρύθηκε από τη δικηγορική εταιρεία Appleby, τον Μάρτιο του 2010 στα νησιά Κέιμαν. Μέτοχοι της Eternia Capital Management ήταν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και ένας παλιός συνεργάτης της από την εποχή που εργαζόταν στην Deutsche Bank.

Την περίοδο εκείνη η κυρία Γκραμπόφσκι ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως αναφέρει το Έθνος, σύμφωνα με την Σύμβαση του ΟΗΕ κατά της Διαφθοράς, ως Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα (ΠΕΠ) νοούνται τα φυσικά πρόσωπα στα οποία έχει ή είχε ανατεθεί σημαντικό δημόσιο λειτούργημα, οι άμεσοι στενοί συνεργάτες τους και τα πρόσωπα που είναι γνωστά ως συνεργάτες τους.

Όταν ένα πρόσωπο ταυτοποιείται ως ΠΕΠ, τότε θα πρέπει μεταξύ άλλων να εφαρμόζονται πιο αυστηροί έλεγχοι απ’ ότι στους υπόλοιπους πελάτες μιας δικηγορικής εταιρείας, που αναλαμβάνει την σύσταση offshore για λογαριασμός τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα απαγορεύεται να συμμετέχουν σε offshore.

*Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr