Home Greek News ALERT Άρχισε η Νατοϊκή Άσκηση «Doğu Akdeniz 2017»

ALERT Άρχισε η Νατοϊκή Άσκηση «Doğu Akdeniz 2017»

by _
0 comment 109 views

ALERT Άρχισε η Νατοϊκή Άσκηση «Doğu Akdeniz 2017»

Από τις 7 έως τις 16 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στην Ανατολική Μεσόγειο η Πολυεθνική Νατοϊκή άσκηση που φιλοξενεί η Τουρκία «Doğu Akdeniz 2017».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων, στην άσκηση που φιλοξενεί η Τουρκία συμμετέχουν

η Νατοϊκή ναυτική δύναμη SNMG-2, το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής, της Βουλγαρίας, της Βρετανίας και της Ρουμανίας καθώς και το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία και η Ακτοφυλακή.

Σκοπός της άσκησης είναι η εκπαίδευση των συμμαχικών ενωμένων ναυτικών δυνάμεων ενάντια στις απειλές και κινδύνους που οφείλονται στην περιφερειακή κρίση, να δοκιμαστούν οι τρόποι αιτήματος και εφαρμογής κανόνων εμπλοκής, η εκπαίδευση του προσωπικού επιτελείων, να δοκιμαστούν είδη ναυτικών επιχειρήσεων και να πραγματοποιηθούν βολές με πραγματικά πυρά.

Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει επιχείρηση καταστροφής και εκτάκτων καταστάσεων, ανθρωπιστικής βοήθειας και αεροδιακομιδής ,αλλά και την διασφάλιση της παράκτιας ασφάλειας κατά την διαδικασία αεροδιακομιδής.

Στην άσκηση θα δοκιμαστούν επίσης οι ικανότητες και δυνατότητες της νέας φρεγάτας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, της TCG Bayraktar.

Πηγή: https://hellasforce.com/2017/11/07/alert-άρχισε-η-νατοϊκή-άσκηση-dogu-akdeniz-2017/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr