Home Greek News Τρέχει το «Σχέδιο Β» ο Ερντογάν ενόψει ολικής ρήξης με ΝΑΤΟ – Εξοπλιστική πλυμμηρίδα στο Αιγαίο

Τρέχει το «Σχέδιο Β» ο Ερντογάν ενόψει ολικής ρήξης με ΝΑΤΟ – Εξοπλιστική πλυμμηρίδα στο Αιγαίο

by _
0 comment 212 views

Τρέχει το «Σχέδιο Β» ο Ερντογάν ενόψει ολικής ρήξης με ΝΑΤΟ – Εξοπλιστική πλυμμηρίδα στο Αιγαίο

Η Τουρκία ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο και επιδιώκει με κάθε τρόπο την αμυντική επάρκεια και απεξάρτηση της από τη Δύση και κυρίως τις ΗΠΑ.

Ετσι, η τουρκική κρατική εταιρεία TAI ετοιμάζει το νέο μεταφορικό ελικόπτερο των ενόπλων δυνάμεων με την κωδική ονομασία ΑΤΑΚ-2 το οποίο ομοιάζει πολύ με το γαλλικό NH-90 που διαθέτει ο ελληνικός στρατός .

Το ελικόπτερο είναι βάρους 10t τόνων (συγκρίσιμο στο  βάρος με τα αμερικανικά Blackhawk)

Βασικά χαρακτηριστικά:

– μέγιστο βάρος απογείωσης 10 τόνων (ίσο με S-70 Blackhawk)

– χωρητικότητα: 20 στρατιώτες (Blakhawk = 12 στρατιώτες)

– Μέγιστη ταχύτητα: 170 κόμβοι (Blackhawk = 195 κόμβοι)

– Εύρος: 1000χλμ (Blackhawk = 460χλμ)

– πρώτη πτήση σε 4 χρόνια

Σύμφωνα με προ μηνών ομιλία του πρώην Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας  Ισμέτ Γιλμάζ στο κοινοβούλιο, περίπου  109 ελικόπτερα T-70i Sikorsky, αναμένονταν να παραδοθούν μέχρι το 2020 στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις , τα οποία όμως …αργούν απελπιστικά .

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του Κοινοβουλίου πριν ένα χρόνο σχετικά με την σύμβαση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρία  Sikorsky Aircraft, ο Γιλμάζ είχε δηλώσει ότι τα ελικόπτερα δεν έχουν ακόμη παραδοθεί από  την εν λόγω εταιρία .

Γι αυτό η τουρκική ηγεσία η οποία είναι σε ευθεία αντίθεση με την Ουάσιγκτον,  ετοιμάζει το δικό της μεταφορικό ελικόπτερο με σκοπό να καταστεί η χώρα όσο γίνεται πιο αυτόνομη …ειδικά από τις ΗΠΑ.

 

Τα νέα τουρκικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ-2 θα είναι μεταφορικά και θα δύναται να μεταφέρουν 20 πάνοπλους άνδρες, (μία ομάδα) έκαστο μέσα σε πολύ μικρό χρόνο οπουδήποτε απαιτηθεί.

 

Με λίγα λόγια ένα ολόκληρο τουρκικό τάγμα δύναται να μετακινηθεί σε οποιοδήποτε ελληνικό νησί «πρώτης γραμμής» με σκοπό την δημιουργία αερο-προγεφυρώματος στα μετόπισθεν.

Eνα ακόμη ενδιαφέρον σημείο είναι ότι η βρετανική Rolls-Royce απέκτησε πλήρη ελευθερία κινήσεων από την Βρετανική κυβέρνηση σχετικά με το πρόγραμμα ανάπτυξης του κινητήρα που θα εξοπλίσει το υπό ανάπτυξη μαχητικό 5ης γενιάς της Τουρκικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την «Σαμπάχ», η άδεια επιτρέπει τη μεταφορά υλικών, τεχνολογίας και software που θα αξιοποιηθούν στο πρόγραμμα του TFX.

Η σχετική άδεια έχει δοθεί σε όλες τις βρετανικές εταιρίες που εμπλέκονται στο πρόγραμμα του TFX για εξαγωγή της απαραίτητης τεχνογνωσίας στην Τουρκία.

Η Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία θέλει το ΤFX να κάνει την παρθενική του πτήση το 2023 για να δοθεί έμφαση στους εορτασμούς των 100 ετών από την ίδρυση της τουρκικής «δημοκρατίας».

Επίσης, η Rolls-Royce έχει δεσμευτεί να εκπαιδεύσει 350 Τούρκους μηχανικούς.

Την ίδια στιγμή ευρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα κατασκευής 145 τουρκικών επιθετικών ελικοπτέρων ΑΤΑΚ-1 με τα οποία oι Τούρκοι θέλουν να «σκεπάσουν» τον ουρανό στο Αιγαίο με σκοπό σαφώς κατάληψη ελληνικού νησιού.

Η Τουρκία υπενθυμίζουμε ότι υλοποιεί ένα άκρως «επιθετικό» πρόγραμμα εξοπλισμών το οποίο σαφέστατα απευθύνεται προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου έχοντας ως αποκλειστική αποστολή την κατάληψη εθνικού εδάφους.

 

Επίσης ο τουρκικός στόλος έχει προμηθευτεί μεγάλο στόλο αποβατικών πλοίων νέας γενιάς ενώ όλες οι τουρκικές διακλαδικές ασκήσεις υλοποιούν σενάρια  απόβασης «σε κάποιο νησί».

Στόχος η πατρίδα μας.

Στο μεν μέτωπο του Έβρου, η οποιαδήποτε τουρκική αεροκίνητη ενέργεια με επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα θα αφορά περιοχή των μετόπισθεν (Δυτική Θράκη με την συνδρομή μελών της μειονότητας),  και θα έχει δευτερεύοντα χαρακτήρα για την υποστήριξη της κύριας ενέργειας, που θα έχουν αναλάβει ισχυρότερες  χερσαίες μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες δυνάμεις.

Στα νησιά όμως, η αεροκίνητη συνδυασμένη δύναμη επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων θα αποτελέσει την κύρια δύναμη εφόδου, η οποία θα ενισχυθεί με τον ναυτικό αποκλεισμό νησιού .

Θα πρέπει λοιπόν να θεωρείται μάλλον βέβαιο ότι τουρκικές αεροκίνητες δυνάμεις δεν πρόκειται να δράσουν μόνες τους, τουλάχιστον σε επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας.

Όλα αυτά είναι σε γνώση της  στρατιωτικής ηγεσίας μας αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης δυσχεραίνεται κατά πολύ το έργο την προμήθειας υλικού και η διενέργεια και άλλων ασκήσεων λόγω κόστους.

Για τον λόγο αυτόν , οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις εδώ και μεγάλο διάστημα,   ασκούνται συνεχώς σε ασκήσεις «εξαλείψεως αερο-προγεφυρώματος».

Η άφιξη  επίσης σε λίγο διάστημα όμως των  70 ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior, αποτελούν σωτήρια λύση για τις ανάγκες του ελληνικού στρατού έναντι των τουρκικών επιδιώξεων στην πρώτη γραμμή των νησιών μας στο Αιγαίο.

Πρόκειται για τρομερά αποτελεσματικό οπλικό σύστημα του οποίου η  τακτική αξιοποίησή του προσθέτει σοβαρότατα άλυτα προβλήματα στις τουρκικές επιδιώξεις απέναντι στην πρώτη γραμμή των νησιών μας που κινδυνεύουν άμεσα με τουρκικές αεραποβατικές ενέργειες.

Σε συνδυασμό της συνδρομής των εθνοφυλάκων και των μέσων που υπάρχουν, οι νέο-οθωμανοί θα νιώσουν μία τεράστια έκπληξη για αυτό που τους περιμένει.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr