Home Greek News ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…!!! Ο “ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ” ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ…!!! 

ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…!!! Ο “ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ” ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ…!!! 

by _
0 comment 178 views

ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…!!!

Ο “ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ” ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ…!!! 

Παύθηκε ο Κυβερνήτης και ο Διευθυντής Ναυτιλίας της Φρεγάτας F-464 “Κανάρης”

O Κυβερνήτης – κελεπούρι που προσάραξε τη Φρεγάτα “ΚΑΝΑΡΗΣ” ήταν υπασπιστής του Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη που τον έστειλε στην Αμερική για τρία χρόνια και τώρα έστειλε και τον αδερφό του! Μόλις ήρθε ο μάγκας από τας Αμέρικας ήθελε να γίνει “σφαίρα” και κυβερνήτης (μη καθυστερήσει) για να πάει για Αρχηγός αλλά άλλαι αι βουλαί του Κυρίου! Στο πρώτο του ταξίδι στούκαρε το καράβι σε νηνεμία, ξεφτιλίστηκε και ξεφτίλισε όλο το σύμπαν! Υπάρχει τελικά Θεός! Σε ανακοίνωσή του το ΠΝ ανακοίνωσε πριν λίγο την παύση από τα καθήκοντα του Κυβερνήτη και του Διευθυντού Ναυτιλίας της Φρεγάτας «Κανάρης» η οποία τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης είχε προσαράξει στα αβαθή κοντά στη νήσο Ψυτάλλεια.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση του Π.Ν.:

«Σε συνέχεια θαλάσσιου συμβάντος φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ, πρωινές ώρες Πέμπτης 02 Νοεμβρίου 2017, αποφασίστηκε η αντικατάσταση Κυβερνήτου και Διευθυντού Ναυτιλίας – Κατεύθυνσης πλοίου. Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 για την επιλογή νέου Κυβερνήτου.

Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την εξακρίβωση των συνθηκών του συμβάντος και παράλληλα η σύσταση Επιτροπής Πραγματογνωμοσύνης προκειμένου εντοπισθούν τα αίτια του συμβάντος και εξαχθούν ακολούθως συμπεράσματα και διδάγματα προς περαιτέρω εκμετάλλευση». Ας δούμε όμως στο σημείο αυτό τι αναφέρει για το περιστατικό περί της προσαράξεως της Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ το έγκριτο και συνήθως καλά ενημερωμένο ιστολόγιο  ΙΣΧΥΣ…:

https://isxys.blogspot.com/2017/11/blog-post_79.html

3.11.17

Περί της προσαράξεως της Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ

Ανεξάρτητα από το αν η προσάραξη της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ αποδοθεί σε ανθρώπινο λάθος ή σε μηχανική βλάβη, είναι ώρα η ηγεσία του ΓΕΝ να προβληματιστεί και να απαντήσει σε κάποια ερωτήματα που έχουν να κάνουν και με τις δύο εκδοχές. Πρώτα για τις επιλογές των κυβερνητών. Μήπως τα κριτήρια επιλογής τους θα πρέπει να γίνουν πιο ορθολογικά και βέβαια αξιοκρατικά; Είναι λογικό για παράδειγμα να στέλνουμε έναν αξιωματικό που υπηρετούσε για χρόνια σε επιτελικές θέσεις ή σε θέσεις εξωτερικού σε φρεγάτα; Μήπως θα ΄πρεπε να γίνονται αντίστροφα οι τοποθετήσεις; Μήπως να αποκόπτονται όσο το δυνατόν λιγότερο από τη θάλασσα κατά τη διάρκεια της καριέρας τους οι αξιωματικοί του ΠΝ;

Όσο για τις βλάβες, θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει σοβαρή “εσωτερική” συζήτηση στο ΓΕΝ και στο ΥΠΕΘΑ. Η κατάσταση λόγω περικοπών γίνεται κάθε μέρα όλο και δυσκολότερη. Να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί δεν έχει αποτέλεσμα και επιπλέον πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο να βρεθούμε αντιμέτωποι με δραματικά γεγονότα. Δεν μπορούμε να ελπίζουμε μόνο στην τύχη. Δεν το αναφέρουμε τυχαία. Πριν μερικές μέρες είχαμε την πυρκαγιά στο ναρκοθηρευτικό του Στόλου. Και λίγες ημέρες πριν κατά τη διάρκεια του ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ είχαμε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό σε πυραυλάκατο του ΠΝ. Πρόβλημα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια βολών και θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για μέλη του πληρώματος. Αποδόθηκε σε ελατωμματικά πυρομαχικά… Οι βλάβες που καλούνται να αντιμετωπίσουν κάθε μέρα τα στελέχη του ΠΝ είναι πολλές και η κατάσταση επιδεινώνεται. Όλα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και γρήγορα και αποτελεσματικά για να μην έχουμε χειρότερα…

http://www.militaire.gr/

Το καράβι εκείνη την ώρα βγήκε λίγο εκτός της πορείας του.  Ωστόσο το συγκεκριμένο σημείο δεν θεωρείται δύσκολο και είναι σημείο το οποίο όλα τα πληρώματα γνωρίζουν καθώς περνούν από εκεί από το πρώτο ταξίδι που κάνουν με πλοία του στόλου και σε όλη τους την επαγγελματική ζωή σε αυτόν. Ουσιαστικά η είσοδος σε αυτό το σημείο γίνεται με κλειστά μάτια, μας έλεγαν και δεν μπορούν να καταλάβουν πώς έγινε το συμβάν που “ντρόπιασε” το Πολεμικό Ναυτικό. Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν το πρώτο ταξίδι του κυβερνήτη με το συγκεκριμένο πλοίο, καθώς είχε παραλάβει πριν λίγο καιρό καθήκοντα στη φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ. Οι πηγές μας επιμένουν πως ουσιαστικά ήταν και αυτός που έσωσε το καράβι κι ελπίζουν να μην θυσιαστεί ως άλλη “Ιφιγένεια”, καθώς όπως υποστηρίζουν πρόκειται για έναν ιδιαίτερα άξιο και εύστροφο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Η προσάραξη της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ σε νησάκι λίγο έξω από το Ναύσταθμο, προκάλεσε τα υποτιμητικά σχόλια πολλών για τις ικανότητες του κυβερνήτη. Ωστόσο, αν και σαφώς φέρει την ευθύνη για το πλοίο, λίγοι είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι ουσιαστικά έσωσε το πλοίο από μεγάλη ζημιά. Το γεγονός ότι δεν καταστράφηκε καν ο θόλος και δεν προκλήθηκε κανένα απολύτως ρήγμα στα ύφαλα του πλοίου, οφείλεται στην έγκαιρη παρέμβαση του κυβερνήτη, ο οποίος μόλις είδε ότι πάει να γίνει το κακό έκανε τα πάντα για να αναστρέψει την πορεία του πλοίου και το κατάφερε. Ο κυβερνήτης την ώρα που έγινε το κακό, βρισκόταν στην γέφυρα, αν και ο πλους προς τον Ναύσταθμο είναι εξαιρετικά απλός και “τυποποιημένος” και δεν απαιτείται η παρουσία του εκεί, μας λένε οι συνάδελφοί του. Ωστόσο άλλοι επιμένουν ότι στο συγκεκριμένο σημείο απαιτείται η παρουσία του.

Όπως και να έχει, η παρουσία του κυβερνήτη σε ένα τέτοιο πλοίο απαιτείται συνήθως σε κινήσεις που θέλουν πιο δύσκολους χειρισμούς, όπως για παράδειγμα η παραβολή στην προβλήτα του λιμανιού. Και η Ψυτάλλεια είναι από αυτά τα σημεία. Βέβαια ο κάθε κυβερνήτης όταν αντιληφθεί ότι κάτι πηγαίνει λάθος, παίρνει άμεσα αυτός τον έλεγχο και αυτό ακριβώς συνέβη. Αντιλήφθηκε ότι κάτι συμβαίνει και όρμηξε να σώσει το καράβι. Έκανε τους απαραίτητους χειρισμούς κι έτσι απέφυγε το καράβι να πέσει όλο πάνω στο νησί, αλλά “κόλλησε” μόνο ο θόλος και όχι με τρόπο που να προκληθεί μεγάλη ζημιά. Σε διαφορετική περίπτωση οι ζημιές θα ήταν πολύ μεγάλες. Δυστυχώς ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος του. Εάν υπήρχε περιθώριο ενός-δυο λεπτών για να αποδώσουν οι κινήσεις που έκανε, το καράβι δεν θα είχε καν “ξύσει”, όπως μας λένε συνάδελφοί του. Όπως χαρακτηριστικά μας έλεγαν για να γίνει κατανοητό. Είναι σαν να πηγαίνει κάποιος να παρκάρει το αυτοκίνητό του σε ένα στενό μέρος και το ακουμπάει λίγο στον τοίχο και ξύνεται λίγο ο προφυλακτήρας. Δεν αποκόπηκε ο θόλος, δεν φαίνεται να έχει υποστεί στρεβλώσεις ο θόλος, ουσιαστικά είναι “λαμαρινοδουλειές”. Θέλει μια προσοχή τεχνικής φύσεως ώστε να έχει ο θόλος την καμπυλότητα που είχε για να μην υπάρχουν προβλήματα στο σόναρ, αλλά είναι θα λέγαμε “φαναρτζοδουλειά”.

http://www.armyvoice.gr/2017/11/fregata-kanaris-pos-o-kivernitis-esose-to-plio-apo-megali-zimia-.html

ΑΠΕΣΤΑΛΘΕΝ ΣΤΟ “ΙΣΧΥΣ”, ΣΧΟΛΙΟ:  O κυβερνήτης-κελεπούρι που προσάραξε τη Φρεγάτα ηταν υπασπιστής του Αποστολακη που τον εστειλε στην Αμερικη για τρία χρονια και τωρα Έστειλε τον αδερφό του! Μολις ηρθε ο μάγκας απο τας Αμερικας ηθελε να γινει σφαιρα και κυβερνήτης, (μη καθυστερήσει) για να παει για αρχηγός, αλλα αλλαι αι βουλαι του Κυρίου! Στο πρωτο του ταξιδι στούκαρε το καράβι σε νηνεμία, ξεφτιλίστηκε και ξεφτίλισε ολο το σύμπαν! Υπαρχει τελικά Θεος!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ: ΕΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΑΚΑΡΟΥΝ ΑΝΑΙΤΙΑ, ΑΠΟ ΑΒΛΕΨΙΑ, ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ, ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ, ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ., ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ “σωτήρια αποφασιστική” ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ. ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΕΤΡΩΘΗ ΤΟ ΗΘΙΚΟ, ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ-ΥΠΑΞ/ΚΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΟΥ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΛΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ “ΒΑΣΙΚΟΣ” ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΤΑΙ, ΚΑΘ’ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ… “ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ”.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr