Home Greek News Ο ΣΕΚΕΡΗΣ “ΕΘΑΨΕ” ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΣΑΜΑΡΑ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ο ΣΕΚΕΡΗΣ “ΕΘΑΨΕ” ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΣΑΜΑΡΑ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

by _
0 comment 35 views

Ο ΣΕΚΕΡΗΣ “ΕΘΑΨΕ” ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΣΑΜΑΡΑ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Συνέταιροι στη διαπλοκή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Έκπληξη από την Εισαγγελέα της Έδρας

Συνέταιροι στη διαπλοκή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Έκπληξη από την Εισαγγελέα της Έδρας

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
[email protected]
www.egerssi.gr

Θα αναμενόταν να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων η κατάθεση του στελέχους της γερμανικής εταιρείας Siemens στην Ελλάδα Βαγγέλη Σέκερη, πρώην μπατζανάκη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 ολοκλήρωσε την κατάθεση του μετά από 18 συνολικά ώρες στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων!

Ωστόσο, σε αυτήν την πολύκροτη δίκη, ο μάρτυρας έμπλεξε όλο το πολιτικό Σύστημα και κυρίως τα κόμματα Εξουσίας εκείνης της εποχής! Δηλαδή, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ!

Η δίκη γίνεται μεταξύ συγγενών και φίλων

Όμως σε μια τέτοια δίκη, όπου έχουν αποκαλυφθεί “τέρατα και σημεία”, αυτή εξελίσσεται δυστυχώς μακριά από τα ΜΜΕ και τις τηλεοπτικές κάμερες! Απουσιάζει παντελώς και η κρατική τηλεόραση, που στο κάτω – κάτω της γραφής θα ευνοούσε πολιτικά αυτή η δίκη την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι, τα ΜΜΕ (τηλεοπτικοί σταθμοί – εφημερίδες) απουσιάζουν από την αίθουσα του Εφετείου γιατί υπάρχει σχετική εντολή από τους ιδιοκτήτες τους προς εξυπηρέτηση των πολιτικών – οικονομικών συμφερόντων τους!

Και όσα Μέσα κάνουν την ελάχιστη αναφορά, κόβουν τα σημεία εκείνα τα οποία ενοχλούν την ιδιοκτησία του Μέσου! Όπως επί παραδείγματι, εβδομαδιαία εφημερίδα αποκρύπτει από την αναφορά της στη δίκη πως, ο Ευάγγελος Σέκερης, η Έδρα του Δικαστηρίου, αλλά και συνήγοροι κατηγορουμένων αναφέρθηκαν επανειλημμένως στην παντελή απουσία από τη δίκη του ισχυρού εταίρου της Siemens στο μοίρασμα της τηλεπικοινωνιακής “πίτας”, του Σωκράτη Κόκκαλη και της Intracom! Από τη στιγμή που στην παρούσα δίκη δικάζεται μόνο η Siemens και όχι η Intracom! Αν είναι δυνατόν!

Πού είναι ο Κόκκαλης βρε παιδιά;

Ο συνήγορος κ. Γιάννης Ηρειώτης του κατηγορούμενου πρώην Γενικού Διευθυντού Τηλεπικοινωνιών της Siemens Πρόδρομου Μαυρίδη, ο οποίος αντικατέστησε σε αυτό το Τμήμα τον επίσης κατηγορούμενο Ηλία Γεωργίου, απευθύνοντας ερωτήσεις στον μάρτυρα Ευάγγελο Σέκερη, είπε: «Η Intracom είχε την μερίδα του λέοντος στις Συμβάσεις με τον ΟΤΕ», επιβεβαιώνοντας έτσι, τον κ. Σέκερη που στις τρεις Συνεδρίες της κατάθεσής του απέδειξε τον ισχυρισμό του κ. Ηρειώτη!

Η Siemens γνώριζε την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Έτσι, καταθέτοντας την Παρασκευή ο Ευάγγελος Σέκερης, άφησε πολλές αιχμές και πολλούς υπαινιγμούς για τον Ιανουάριο του ΄93, όταν ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Siemens και κατηγορούμενος Ηλίας Γεωργίου εμφανιζόταν να γνωρίζει μήνες πριν ότι, θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα και ότι, σύντομα θα έπεφτε η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κάτι που πράγματι συνέβη τον Σεπτέμβριο του ’93 (αυτή την επιστολή την είχαμε παρουσιάσει κατ΄ αποκλειστικότητα από την Ελεύθερη Ώρα)! Μια επιστολή του Ηλία Γεωργίου προς το γραφείο του καθηγητή Καρακώστα ο οποίος υπήρξε όπως είπε ο ίδιος, έμμισθος νομικός σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, με την οποία του ζητούσε (ο Γεωργίου) να επισπευστεί μια συγκεκριμένη μελέτη περί των τηλεπικοινωνιακών, δεδομένου ότι από την Άνοιξη θα έμπαινε η χώρα σε προεκλογική περίοδο! Δηλαδή, ουσιαστικά οκτώ – εννέα μήνες πριν από τη δημιουργία της Πολιτικής Άνοιξης (το κόμμα που έφτιαξε ο Αντώνης Σαμαράς) εμφανιζόταν ο Ηλίας Γεωργίου να γνωρίζει τις επόμενες πολιτικές εξελίξεις! Μάλιστα, ο μάρτυρας Ευάγγελος Σέκερης, αναφέρθηκε πως, το καλοκαίρι του ΄93, όταν ευρίσκετο στο γραφείο του Χρήστου Καραβέλα, μπήκε μέσα ο Ηλίας Γεωργίου θριαμβολογώντας: «Ο Συλιβρίδης έριξε την κυβέρνηση»! Και ο κ. Σέκερης είπε πως τον διόρθωσε και του είπε: «Συμπιλίδης κ. Γεωργίου, όχι Συλιβρίδης»!

Ο νομικός Σύμβουλος της Siemens καθηγητής Καρακώστας, νομικός Σύμβουλος στο Μαξίμου

Ο Ευάγγελος Σέκερης συνεχίζοντας την κατάθεση του, αναφέρθηκε σε ερώτηση συνηγόρου κατηγορουμένου ότι, με την ανάληψη των καθηκόντων του Μιχάλη Χριστοφοράκου ο στενός συνεργάτης του Ηλία Γεωργίου καθηγητής Καρακώστας απολύθηκε και είπε ότι τον καθηγητή Καρακώστα τον συναντούμε ξανά το 2012 όταν αναλαμβάνει Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς και του αναθέτει την διεύθυνση του νομικού γραφείου στο Μαξίμου!

Έτσι, για να καταλάβω, εσείς αγαπητοί αναγνώστες τι ακριβώς δεν καταλάβατε;

Ευχαριστήρια επιστολή Καραμανλή σε Χριστοφοράκο

Στη συνέχεια ο κ. Σέκερης αναφέρθηκε και σε επιστολή του Κώστα Καραμανλή το 2004, αμέσως μετά τις εκλογές και την εκλογική νίκη της ΝΔ, όπου ευχαριστούσε το Μιχάλη Χριστοφοράκο για την υποστήριξη της γερμανικής εταιρείας Siemens!
Άραγε, σε τι είδους υποστήριξη αναφερόταν ο Κώστας Καραμανλής;

Να ξεβρομίσει η εταιρεία

Τόνισε επίσης ιδιαίτερα ο κ. Σέκερης, το γεγονός πως, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος όταν ανέλαβε τα υψηλά του καθήκοντα στη Siemens από τα πρώτα του μελήματα ήταν να απομακρύνει τον Ηλία Γεωργίου, τον Χρήστο Καραβέλα και τον καθηγητή Καρακώστα (;;;) λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να φύγουν για να ξεβρομίσει η εταιρεία!

Τι εννοούσε άραγε ο Χριστοφοράκος; Σίγουρα θα γνώριζε πολλά για τις “βρωμιές” τους με το πολιτικό Σύστημα!

Συνέταιροι στη διαπλοκή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Ο Ευάγγελος Σέκερης επικεντρώθηκε επίσης, στην μεγάλη ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο από τον μεγάλο διεθνή διαγωνισμό του 1992 που διενεργήθηκε από τη ΝΔ και κατοχυρώθηκε στις εταιρείες Siemens και Intracom το 1994 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!
Χαρακτήρισε ως μονόδρομο την προγραμματική συμφωνία του 1997 σε Siemens και Intracom! Και επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως, όλα τα αίτια του κακού βρίσκονται στο διάστημα 1988-1997!

Όσον αφορά για τα δωράκια σε πολιτικούς (πλυντήρια, ψυγεία, μικροσυσκευές, τηλέφωνα, τηλεφωνικά κέντρα, PC και άλλα) ανέφερε πως κανείς από την εταιρεία Siemens δεν χτύπαγε την πόρτα σε πολιτικό πρόσωπο για να το ρωτήσει αν θέλει δώρο για τις καθημερινές ανάγκες του!

Όπερ σημαίνει πως το πολιτικό πρόσωπο γινόταν βραχνάς στη Siemens για να λάβει το δωράκι του!

Έκπληξη από την Εισαγγελέα της Έδρας

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε πως, μετά την ολοκλήρωση της καταθέσεως του κ. Σέκερη, ο δικηγόρος του Γερμανού κατηγορουμένου Jung Volker, υπέβαλε γραπτό αίτημα προς το Δικαστήριο για την κλήτευση τριών μαρτύρων από τη Γερμανία, εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να διαφωτίσουν τη υπόθεση!

Ωστόσο, προκάλεσε έκπληξη η παρέμβαση της Εισαγγελέως της Έδρας που θεώρησε πως δεν πρέπει να κλητευθούν γιατί δεν νομίζει πως μπορούν να προσφέρουν κάτι!

Ο Πρόεδρος επιφυλάχτηκε να απαντήσει, γιατί θα πρέπει να συσκεφθούν και να απαντήσουν!

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr