Home Greek News Θρίλερ με την παραίτηση Μουζάλα – Διαψεύδει το Μαξίμου

Θρίλερ με την παραίτηση Μουζάλα – Διαψεύδει το Μαξίμου

by _
0 comment 105 views

Θρίλερ με την παραίτηση Μουζάλα – Διαψεύδει το Μαξίμου

Ένα πολιτικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα. Νωρίτερα, δημοσιογραφικές πληροφορίες έκαναν λόγο για παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη για να υποβάλει την παραίτησή του. 

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου ο υπουργός, Γιάννης Μουζάλας έγινε δέκτης παραπόνων για το προσφυγικό. 

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν και μάλιστα δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα».

Πάντως, η κυβέρνηση είχε προτείνει τον Γιάννη Μουζάλα προ ημερών για τη θέση του επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, θεωρώντας την υποψηφιότητα αυτή «υψηλού συμβολισμού».

Όπως ειδικότερα αναφερόταν σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί υψηλού συμβολισμού την υποψηφιότητα αυτή, σε μία στιγμή που η ήπειρος μας βρίσκεται εμπρός σε ένα υπαρξιακό δίλημμα: θα συνεχίσει να είναι η πατρίδα των αγώνων για την ελευθερία ή θα υποκύψει στο ανερχόμενο κύμα εσωστρέφειας, ξενοφοβίας και σωβινισμού;».

Ακόμα, σημειώνεται πως, έχοντας δώσει έμπρακτα δείγματα γραφής για την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών, αλλά και των μειοψηφιών, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ως το βασικότερο διακύβευμα της περιόδου που διανύουμε την επιβεβαίωση του φιλελεύθερου και δημοκρατικού χαρακτήρα των Ευρωπαϊκών πολιτικών και έχει την πεποίθηση ότι η εκλογή του Γιάννη Μουζάλα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος των αρμοδιοτήτων κατείχε μέχρι σήμερα ο Γιάννης Μουζάλας θα αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ διαδικαστικά θέματα θα μεταβιβαστούν στον υπουργείο Εσωτερικών.

Τι απαντά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με αφορμή τις φήμες περί παραίτησης του Γιάννη Μουζάλα, μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας συμμετείχε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία διεξήχθη πολιτική συζήτηση μεταξύ άλλων και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Στο πλαίσιο της εσωκομματικής δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκαν διαφορετικές απόψεις. Πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ο Υπουργός αποχώρησε, προκειμένου να παραβρεθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φραν Τίμερμανς», αναφέρει η ανακοίνωση.

https://www.lykavitos.gr/archives/486180?utm_source=wpautopublish&utm_medium=facebook

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr