Ο Τζόρτζ Παπαδόπουλος, τέως σύμβουλος του Τραμπ παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα στο FBI

Ο Τζόρτζ Παπαδόπουλος. Φωτογραφία via Twitter

Ο Τζόρτζ Παπαδόπουλος, τέως σύμβουλος του Τραμπ παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα στο FBI

Ο πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, ο νεαρός Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Παπαδόπουλος, παραδέχθηκε τότι έδωσε ψευδείς καταθέσεις σε πράκτορες του FBI.

Η ανακοίνωση έγινε από τον ομοσπονδιακό ειδικό εισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για τη Ρωσία. Έτσι, μετά τον Πολ Μάναφορτ και τον συνεργάτη του, Ρικ Γκέιτς, ο Τζόρτζ Παπαδόπουλος είναι ο τρίτος κατά σειρά πρώην σύμβουλος του επιτελείου του τότε προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις.

Ο Παπαδόπουλος είναι δικηγόρος από το Σικάγο που εξειδικεύεται σε ενεργειακά θέματα. Συμμετείχε στη ομάδα συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, αλλά δεν επιλέχθηκε από τον κ. Τραμπ για κυβερνητικό πόστο μετά τη νίκη του στις εκλογές. Ο Παπαδόπουλος παραδέχθηκε ενοχή στις 5 Οκτωβρίου και δήλωσε ότι είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς πράκτορες σε μια υπόθεση που γνωστοποιήθηκε σήμερα, τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα.

Ο Παπαδόπουλος μέσω των ψευδών δηλώσεών του «παρεμπόδισε την έρευνα του FBI που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές διασυνδέσεις ή τον ενδεχόμενο συντονισμό μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την εκστρατεία και της ρωσικής κυβέρνησης με στόχο την ανάμειξη (της Μόσχας) στις προεδρικές εκλογές του 2016» υπουγραμμίζεται στο έγγραφο που υπέγραψε ο εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ. ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ: GEORGE-PAPADOPOULOS09.

Πηγή: Ο Τζόρτζ Παπαδόπουλος, τέως σύμβουλος του Τραμπ παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα στο FBI http://mignatiou.com/2017/10/o-tzortz-papadopoulos-teos-simvoulos-tou-trab-paradechthike-oti-ipe-psemata-sto-fbi/