Home Greek News Τέννις: Πάλεψε αλλά αποκλείστηκε από τον τελικό ο Τσιτσιπάς

Τέννις: Πάλεψε αλλά αποκλείστηκε από τον τελικό ο Τσιτσιπάς

by _
0 comment 128 views

Τέννις: Πάλεψε αλλά αποκλείστηκε από τον τελικό ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε για τη συμμετοχή του στον πρώτο του τελικό major, αλλά τελικά λύγισε από την κούραση και έχασε με 2-0 σετ από τον Αργεντινό Σβάρτσμαν, που θα αντιμετωπίσει το Γάλλο Τσονγκά για το τρόπαιο στο European Open. 

Μετά τον κουραστικό προημιτελικό με το νούμερο 10 στον κόσμο, Γάλλο Νταβίντ Γκοφέν, που κρίθηκε με τον Τσιτσιπά να κερδίζει με ανατροπή και δύο σετ στο τάι μπρέικ, ο 19χρονος Έλληνας τεννίστας είχε μια ακόμη μεγάλη πρόκληση μπροστά του. Ο Αργεντινός Σβάρτσμαν, ν. 26 στον κόσμο ήθελε να επιστρέψει στον τελικό, όπου έχασε πέρυσι.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς φάνηκε επηρρεασμένος, κυρίως ψυχολογικά και έχασε με 6-3, αφού ο αντίπαλος του ξεκίνησε με break το ματς. Όμως στο 2ο σετ έπαιξε καταπληκτικό τέννις, κάνοντας εκείνος αρχικά break και πρόσφερε με τον Σβάρτσμαν μερικές σπουδαίες στιγμές.

GettyImages 856502488
(μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση του Τσιτσιπά, παρά τον αποκλεισμό του – Πηγή: GETTY IMAGES / MATT ROBERTS)

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 4-3, αλλά κάπου εκεί άρχισε να τον καταβάλει η κούραση και έκανε πιο εύκολα αβίαστα λάθη. Έμεινε όμως στο ματς όταν ο Σβάρτσμαν προηγήθηκε 5-4, ισοφαρίζοντας, αλλά τελικά υπέκυψε στον σαφώς πιο έμπειρο και δυνατό αντίπαλό του.

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε απλόχερα το χειροκρότημα του κοινού και πλέον φλερτάρει με την είσοδο ακόμη και στο Top-100 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα, ο πρώτος Έλληνας που θα το πετύχει.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr