Home Greek News Σύζυγος τζιχαντιστή: Ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους μόνο για τρεις μήνες

Σύζυγος τζιχαντιστή: Ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους μόνο για τρεις μήνες

by _
0 comment 116 views

Σύζυγος τζιχαντιστή: Ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους μόνο για τρεις μήνες

Σχόλια από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ: ΕΑΝ αυτή η «υπόθεση» δεν σας ξυπνήσει Έλληνες στην πραγματικότητα ότι πίσω από αυτούς του «τζιχαντιστές» είναι η…ΙΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, τότε ΞΑΝΑΚΟΙΝΗΘΕΙΤΕ και τούτο μάλιστα τον ύπνο ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ!!! Διαβάστε το ακόλουθο άρθρο από το σάιτ lykavitos.gr και θα καταλάβετε πως κάτι ΒΡΩΜΟΚΟΠΑΕΙ με την «επίσημη» ιστορία της κυβέρνησης. Ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους μόνο για τρεις μήνες και μετά τον «έκοψε» τον κακό εθισμό;;; Χαχαχα!!! ΑΛΗΘΕΙΑ τα πιστεύετε εσείς αυτἀ;;;

Παραδέχεται πως ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους αλλά μόνο για τρεις μήνες η σύζυγος του συλληφθέντα τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη.

Μιλώντας στον Alpha, η σύζυγος του 32χρονου Σύρου πρόσφυγα, υποστήριξε ότι ο συλληφθείς ήταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία αλλά όχι πια.

«Όταν ήρθαμε από την Τουρκία σταμάτησε να εργάζεται για τον ISIS. Ήταν τρεις μήνες μέλος του Ισλαμικού Κρατους, μετά σταμάτησε», ανέφερε χαρακτηριστικά η σύζυγος του 32χρονου.

Η ίδια δήλωσε πως δεν γνώριζε πως υπήρχαν βίντεο με τον σύζυγό της να συμμετέχει σε βασανισμούς μαζί με άλλα μέλη του ISIS. «Δεν υπάρχουν βίντεο, μόνο φωτογραφίες με τους φίλους του» είπε η νεαρή γυναίκα, παρόλο που βρέθηκαν βίντεο στον κινητό του που τραβήχτηκαν το 2012-2013, στα οποία ο 32χρονος εμφανίζεται να συμμετέχει και ο ίδιος στις εκτελέσεις και τα βασανιστήρια.

Ο 32χρονος μπήκε στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών όταν  η σύζυγός του λύγισε από την σκληρή συμπεριφορά του ομολόγησε στην κοινωνική λειτουργό που την επισκέπτονταν στο καμπ όπου ζούσε με τα δυο τους παιδιά, ότι ο σύζυγός της την κακοποιούσε.

Η νεαρή γυναίκα εξομολογήθηκε τόσο την κακοποίηση της ίδιας από τον σύζυγό της, όσο και των παιδιών της, ενώ  κατάθεσε και ότι υποψιάζεται την συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικού Κράτους.

Η σύλληψη του 32χρονου

Ο 32χρονος μετά από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικές Αρχές στο διαμέρισμα που διατηρούσε στην Αθηνά, συνελήφθη, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη.

Ο 32χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, βρίσκεται στην χώρα μας εδώ και ένα χρόνο και είχε φτάσει περνώντας τα σύνορα από τον Έβρο, μαζί με την γυναίκα του και τα παιδιά τους και διέμενε σε καμπ στο Ωραιόκαστρο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 32χρονος είχε τεθεί στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών καθώς παρατηρήθηκε ασυνήθιστη κινητικότητα με μετακινήσεις του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ υπήρξε και καταγγελία από την σύζυγό του για κακοποίηση.

Ο ίδιος είχε αιτηθεί άσυλο, ωστόσο βρίσκονταν υπό παρακολούθηση με αποτέλεσμα, οι Αρχές χθες το βράδυ να έχουν προχωρήσει στη σύλληψή του. Ο 32χρονος αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, καθώς έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Ραγδαίες είναι ωστόσο οι εξελίξεις στην υπόθεση του 32χρονου τζιχαντιστή καθώς πέρα από την επιτυχία της Αστυνομίας, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την συγκεκριμένη υπόθεση, για το πώς δρούσε και ζούσε επί ένα χρόνο στη χώρας μας ένα μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αστυνομικές Αρχές που περνούν από κόσκινο τις τηλεφωνικές και διαπροσωπικές επαφές του, αναζητούν «θύλακες εν υπνώσει» που ενδεχομένως να υπάρχουν στη χώρα μας, ενώ έρευνες εξακολουθούν να γίνονται και στο κρησφύγετο του στα Άνω Πατήσια στο οποίο είχε καταφύγει ο 32χρονος. 

Ωστόσο, συγκεκριμένος 32χρονος που μετά τη σύλληψη του, παραδέχτηκε ότι είναι ενεργό στέλεχος του ISIS και πως ήθελε να μεταβεί στη Βόρεια Ευρώπη, όταν οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα αρνήθηκε τα πάντα φωνάζοντας κατά την είσοδο του στο Δικαστικό Μέγαροότι δεν είναι στέλεχος της ISIS και ότι έχει οικογένεια.

Η δράση του στη Συρία έγινε αντιληπτή, όταν η γυναίκα του τον κατήγγειλε πριν δύο μήνες στην κοινωνική λειτουργό του καμπ στο Ωραιόκαστρο για ενδοοικογενειακή βία, ενώ ανέφερε ότι ήταν και μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Από τότε σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ήταν σε στενή παρακολούθηση.

Όταν πήγε στην υπηρεσία ασύλου της Αλεξανδρούπολης για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας, έγινε αντιληπτός και συνελήφθη. Κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Φρικτό υλικό στο κινητό του

Ο 32χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα από τη Συρία τον Ιούνιο του 2016 μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά έμεινε σε διάφορα καμπ προσφύγων ανά την Ελλάδα.

Ο επικίνδυνος εξτρεμιστής τέθηκε στο στόχαστρο των Αρχών όταν έγιναν σοβαρές καταγγελίες από την σύζυγό του, για κακοποίηση της ίδιας, των παιδιών του, ενώ κατέθεσε και τις υποψίες της για συμμετοχή του στo Ισλαμικού Κράτους.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 32χρονος άνδρας είχε στην κατοχή του ιδιαίτερα σκληρό υλικό, φρικτό το χαρακτηρίζουν αστυνομικές πηγές, το οποίο βρέθηκε στο κινητό του.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν, οι ίδιες πηγές, υπάρχουν φωτογραφίες του ίδιου με όπλα, αλλά και ανατριχιαστικές φωτογραφίες με κομμένα κεφάλια καθώς  και βίντεο με τις χαρακτηριστικές μάσκες-κουκούλες που φορούν οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους στα βίντεο των εκτελέσεων που δίνουν στη δημοσιότητα.

Οι αστυνομικές Αρχές είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι ο 32χρονος ανήκε από το 2012 σε τρομοκρατικές οργανώσεις και ήταν  ενεργό μέλος του ISIS. Τα τελευταία χρόνια είχε περάσει στην Τουρκία, όπου έκανε λαθρεμπόριο για λογαριασμό του Ισλαμικό Κράτος, ενώ υπάρχει και η πληροφορία, ότι εκτελούσε δολοφονίες κατά παραγγελία της τρομοκρατικής οργάνωσης. Σκοπός του ήταν να περάσει στην Ευρώπη.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται, καθώς στο στόχαστρο μπαίνει και ο κύκλος των επαφών του 32χρονου, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Μέχρι στιγμής νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, καθώς μετά την σύλληψή του έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με τα κορδόνια των παπουτσιών του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η Αστυνομία με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής για την σύλληψη του 32χρονου τσιχαντιστή: «Συνελήφθη χθες (19 Οκτωβρίου 2017) στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του.

Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν. Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης», αναφέρει η ανακοίνωση.

https://www.lykavitos.gr/archives/484679?utm_source=wpautopublish&utm_medium=facebook

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr