Home Greek News Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Ελληνο-Ουζμπεκικό Οικονομικό Συνέδριο που διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο του Ουζμπεκιστάν στην Αθήνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Ελληνο-Ουζμπεκικό Οικονομικό Συνέδριο που διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο του Ουζμπεκιστάν στην Αθήνα

by _
0 comment 93 views

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Ελληνο-Ουζμπεκικό Οικονομικό Συνέδριο που διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο του Ουζμπεκιστάν στην Αθήνα, τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ, το ΙΝΑΔΕ και την εταιρεία Ellrosa Consulting Group στην Τασκένδη, Ουζμπεκιστάν.

Στόχοι του Συνεδρίου ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ επιχειρήσεων από τις δύο χώρες,  η προώθηση επενδύσεων σε τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον σε Ελλάδα και Ουζμπεκιστάν και η εξαγωγή ελληνικής τεχνογνωσίας σε συγκεκριμένους τομείς που μία αναδυόμενη οικονομία έχει ανάγκη.

Στην Επιχειρηματική Αποστολή συμμετείχαν 22 ελληνικές επιχειρήσεις, από όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας, οι οποίες πραγματοποίησαν επαφές υψηλού επιπέδου με επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα μέσω των οποίων δρομολογήθηκαν συνεργασίες.

Αναμένετ​αι​ αντίστοιχη Επιχειρηματική Αποστολή 40-50 Ουζμπεκικών επιχειρήσεων τον Μάρτιο του 2018 στην Ελλάδα.  Κατά την διάρκεια αυτής της επίσκεψης προγραμματίζονται συναντήσεις με αντίστοιχες ελληνικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο.

Τελικός στόχος της συγκεκριμένης Πρωτοβουλίας η οποία τελεί υπό τ​ην Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Οργανισμού Τουρισμού Πελοποννήσου κ.α,  η ίδρυση ενός Ελληνο-Ουζμπέκικου Επιχειρηματικού Συμβουλίου.

Στην φωτογραφία​ διακρίνονται​ απο αριστερά  προς τα δεξιά,​ μεταξύ άλλων​,​ ο Γενικός Πρόξενος του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα κ. Olim Kassimov, o Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ουζμπεκιστάν κ. Ikramov IIKhamovich, ο κ. Δημήτριος Μουτούσης της Ellrosa Consulting Group και ο κ. Πέτρος Μαντάς Πρόεδρος του ΠΑΣΕΒΙΠΕ…

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr