Υπόθεση Ζαφειρόπουλου: Πρώην και νυν κρατούμενοι στο στόχαστρο ερευνών

Υπόθεση Ζαφειρόπουλου: Πρώην και νυν κρατούμενοι στο στόχαστρο ερευνών

Τον «εγκέφαλο» που έδωσε την εντολή για εκφοβισμό ή για εκτέλεση, αναζητούν οι αστυνομικές αρχές στις φυλακές της χώρας, ενώ και άνθρωποι με βαρύ ποινικό μητρώο που σήμερα εκμεταλλευόμενοι το Νόμο Παρασκευόπουλου, βρίσκονται εκτός φυλακής, μπαίνουν στο στόχαστρο των Αρχών.

Οι αστυνομικές αρχές αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή του όπως το φωτογραφικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους από τις κάμερες, καταλήγουν ως πιθανότερο σενάριο οι δύο δράστες να είναι σεσημασμένοι αλλοδαποί που εκτελούσαν χρέη αγγελιοφόρων για λογαριασμό έγκλειστου των φυλακών που ήθελε να εκφοβίσει και ουσιαστικά να εκβιάσει τον δικηγόρο.

Την ίδια ώρα τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τις τηλεφωνικές κινήσεις της μοιραίας ημέρας έχουν στα χέρια τους και επεξεργάζονται οι αναλυτές.

Η επεξεργασία των συγκεκριμένων στοιχείων που έχουν καταθέσει οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Αστυνομία ίσως αποδειχθούν κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Άλλωστε, πάρα πολλές σκοτεινές ιστορίες εξιχνιάζονται από τα ίχνη των τηλεφωνικών επαφών.

Οι αστυνομικοί φέρονται να γνωρίζουν τον αριθμό του τηλεφώνου από τον οποίο κλείστηκε το ραντεβού για τις 6:30 το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, όμως μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση το συγκεκριμένο νούμερο φαίνεται εκτός δικτύου.

Οι κάμερες έχουν καταγράψει κάποιες από τις κινήσεις των δραστών καθώς διαφεύγουν, όμως τα καρέ είναι θολά και δείχνουν τους δολοφόνους να προσπαθούν να καλύψουν τα πρόσωπα τους καθώς βγαίνουν και απομακρύνονται από το νεοκλασικό της οδού Ασκληπιού.

Αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει το είδος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για «καθαρό» των 7.65 χιλιοστών ενώ τα αποτυπώματα και το DNA δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί και θα κρατήσει πολύ καιρό η διαδικασία.

https://www.lykavitos.gr/archives/484041?utm_source=wpautopublish&utm_medium=facebook