Home Greek News Καταγγελία-σοκ Έλληνος πολίτου: Εγινε προσπάθεια πωλήσεως από τον αμερικανικό οίκο δημοπρασιών “Αρτέμις” του χάλκινου αλογακιού «Βουκέφαλλας» του Μεγαλέξανδρου;;;…

Καταγγελία-σοκ Έλληνος πολίτου: Εγινε προσπάθεια πωλήσεως από τον αμερικανικό οίκο δημοπρασιών “Αρτέμις” του χάλκινου αλογακιού «Βουκέφαλλας» του Μεγαλέξανδρου;;;…

by _
0 comment 126 views

Καταγγελία-σοκ Έλληνος πολίτου: Εγινε προσπάθεια πωλήσεως από τον αμερικανικό οίκο δημοπρασιών “Άρτεμις” (Artemis Gallery) του χάλκινου αλογακιού «Βουκέφαλλας» του Μεγαλέξανδρου;;;…

και…

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΓΕΙ Η…ΑΝΘ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΚΈΙΒΈΡΝΗΣΙΣ;;; ΝΑΙ, ΒΕ…ΒΡΑΙΟΣ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ…ΟΥΛΗ ΜΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ…ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ…!!!…

-του Ιωάν. Κουντούρη | Λος Άνζτελες | 13:09, 15 Οκτ. του 2017 | JohnKountouris.com

Διαβάστε τι μας έστειλε πριν από λίγο ένας αναγνώστης του ιστολογίου ειδήσεών μας:

ΦΙΛΕ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ. …ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΑΛΟΓΑΚΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΛΟΓΟ Asterios Tsintsifos (Πατήστε εδώ για το προφίλ του) ΕΙΝΑΙ Ο ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΔΡΑΝΗΣΕ.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΞΑΝΑΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ.

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ;;; ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΝΟΥΜΕ ΑΓΝΩΜΩΝΕΣ.  

ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ. 

Και αφού έλαβα το μήνυμα αυτό, πήρα τηλέφωνο αμέσως αυτόν τον αναγνώστη μας και μου έδωσε κι άλλες πληροφορίες κρίσιμες για το ίδιο θέμα.

Ο επίσημος ιστότοπος του εν λόγω οίκου δημοπρασιών των ΗΠΑ –πίσω από τον οποίο ενδεχομένως να είναι ΕΒΡΑΙΟΙ- είναι:

http://www.artemisgallery.com

Για τον Βουκεφάλα διαβάζουμε τα εξής:

Ο Βουκεφάλας ήταν το άλογο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ένα από τα πιο γνωστά άλογα στην παγκόσμια ιστορία.

Πολλές φορές περιγράφεται ως σκούρου χρώματος, ψηλό και πολύ δυνατό, όπως άλλωστε τα περισσότερα Θεσσαλικά άλογα εκείνης της εποχής. Σύμφωνα με τον Πλούταρχο, ο Φιλόνικος ο Θεσσαλός, ένας έμπορος αλόγων, πρότεινε στον Φίλιππο της Μακεδονίας, να αγοράσει τον Βουκεφάλα για δεκατρία τάλαντα. Η ετυμηγορία των παρευρισκόμενων Μακεδόνων ήταν ότι πρόκειται για ένα άγριο και ατίθασσο άλογο, το οποίο κανείς δεν θα μπορούσε να δαμάσει. Ο Φίλιππος ήταν έτοιμος να απορρίψει την προσφορά αν δεν παρέμβαινε ο γιος του Αλέξανδρος. Ο νεαρός τότε Αλέξανδρος παρατηρώντας τη συμπεριφορά του αλόγου, διαπίστωσε ότι φοβόταν τη σκιά του. Έτσι, πλησιάζοντάς το, άρπαξε τα χαλινάρια του και το έστρεψε προς τον ήλιο. Αφού το άλογο δεν έβλεπε την σκιά του, ηρέμησε και έτσι κατάφερε ο Αλέξανδρος να το ιππεύσει. Οι παρευρισκόμενοι ζητωκραύγασαν τον νεαρό Αλέξανδρο και ο πατέρας του Φίλιππος, λένε από τη μεγάλη χαρά του, τον ασπάστηκε και του είπε: «Γιε μου, ψάξε για βασίλειο αντάξιό σου. Η Μακεδονία είναι μικρό βασίλειο για να σε χωρέσει».

Ο Αλέξανδρος λέγεται πως ονόμασε το άλογό του Βουκεφάλα, πολύ πιθανόν από το εύρος του μετώπου του. Όμως, σύμφωνα με το λεξικό του Ησύχιου, το Βουκεφάλας δεν ήταν απλά ένα όνομα, αλλά μια κατηγορία θεσσαλικών αλόγων που έφεραν ένα βούκρανον (βους+κρανίον), δηλ. ένα κεφάλι βοδιού, ως σήμα κατατεθέν των θεσσαλικών ιπποφορβείων, σταμπαρισμένο με πυρωμένο σίδερο στα καπούλια τους. Έτσι η ονομασία πιθανώς προκύπτει από τα καπούλια του αλόγου και όχι το κεφάλι του. Βλ. σχετικά λεξικό Ησύχιου ( σελ. 313 εκδ. Βιβλιοθήκη των Ελλήνων, αναστατική έκδοση1975 ): «Βουκέφαλος: ίππος εγκεχαραγμένον έχων τοις ισχίοις βούκρανον»

Ο Βουκεφάλας θα γινόταν το άλογο που τον συντρόφευε για τα επόμενα περίπου 20 χρόνια. Τόσο πολύ αγαπούσε το άλογό του ώστε, όταν εκείνο τραυματίστηκε μοιραία στην μάχη του Υδάσπη, έδωσε το όνομά του σε μια πόλη της Ασίας που την ονόμασε Βουκεφάλα.

Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/Βουκεφάλας

Βγάλτε τα δικά συμπεράσματα και μείνετε συντονισμένοι με το σάιτ μας για τυχόν ενημερώσεις επί του ίδιου θέματος!…

Διαβάστε ακόμη…

Δημιουργία Κέντρου Μελέτης του Ελληνικού Πολιτισμού στην Καλιφόρνια! …

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr