Home Greek News Τόμσεν: Δεν βλέπουμε ανάγκη για νέα μέτρα στην Ελλάδα

Τόμσεν: Δεν βλέπουμε ανάγκη για νέα μέτρα στην Ελλάδα

by _
0 comment 107 views

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν βλέπει καμία ανάγκη για νέα μέτρα στην Ελλάδα, ενώ το πρόγραμμα βρίσκεται εντός τροχιάς, τόνισε ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του Ταμείου, Πολ Τόμσεν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, διαλύοντας λίγα από τα σύννεφα που μαζεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες πάνω από τις προβλέψεις του ΔΝΤ για τα πρωτογενή πλεονάσματα του 2017 και του 2018.

«Έχουμε εγκρίνει το πρόγραμμα, χρειάζεται να στείλουμε αποστολή για να δούμε τα στοιχεία, αλλά δεν έχουμε καμία πρόθεση να προσθέσουμε περαιτέρω πολιτικές», εξήγησε, προσθέτοντας πως «οι πληροφορίες είναι μέχρι τώρα ότι βρισκόμαστε σε δρόμο για να πετύχουμε τους στόχους» και επαναλαμβάνοντας πως «δεν ζητάμε περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα», αναφέρει το parapolitika.

Αναφορικά με το χρέος, o Πολ Τόμσεν εξέφρασε την ελπίδα οι συζητήσεις να συνεχιστούν και να υπάρχει σύντομα μια συμφωνία για να προχωρήσουμε.

Ερωτηθείς για την κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών, ο Τόμσεν εστίασε στο πολύ υψηλό επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων που πρέπει να διορθωθεί. Χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη λύση της ΕΚΤ να διενεργηθούν stress tests θα οποία μπορεί να πετύχουν το σκοπό χωρίς να γίνει πλήρες AQR.

«Θα αξιολογήσουμε αν υπάρχει μια αξιόπιστη στρατηγική για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων», είπε.
Ξεχωριστά ο κ. Τόμσεν αναγνώρισε πως η μισθολογική ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι χαμηλή και πως το ζητούμενο είναι να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Τόμσεν: Δεν βλέπουμε ανάγκη για νέα μέτρα στην Ελλάδα

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr