Home Greek News ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Περνούν» δεκάδες ΛΑΘΡΟμετανάστες και ΛΑΘΡΟπρόσφυγες στην Ελλάδα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Περνούν» δεκάδες ΛΑΘΡΟμετανάστες και ΛΑΘΡΟπρόσφυγες στην Ελλάδα

by _
0 comment 148 views

Το κουβάρι για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος Βούλγαρων διακινητών, οι οποίοι «περνούν» καθημερινά μετανάστες και πρόσφυγες εντός της ελληνικής επικράτειας, άρχισε να ξετυλίγει η ελληνική αστυνομία, μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο Βούλγαρων ηλικίας 36 και 38 ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να προωθήσουν στην Ελλάδα 54 άτομα…

Οι 52 Σύροι, ανάμεσά τους και 13 ανήλικοι και οι δύο Σομαλοί μετανάστες και πρόσφυγες, ήταν στοιβαγμένοι σε συνθήκες ασφυξίας στο κουβούκλιο ενός μικρού φορτηγού, το οποίο οδηγούσε ο ένας από τους δύο δράστες. Ο δεύτερος βρισκόταν σε αυτοκίνητο που προπορευόταν, ως προπομπός.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν χθες (11-10-2017) το μεσημέρι, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 38 και 36 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πενήντα τέσσερις (54) μη νόμιμους μετανάστες. Πενήντα δύο (52) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Σομαλίας.

Σε βάρος των δύο διακινητών σχηματίσθηκε δικογραφία για π αράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι ο 36χρονος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 38χρονος και με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, πενήντα τέσσερις (54) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι από τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ατόμων στο πίσω μέρος του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, μεταξύ των οποίων και δεκατρείς ανήλικοι, την απουσία επαρκούς εξαερισμού, καθώς και ότι η μοναδική πόρτα εισόδου-εξόδου στον χώρο αυτό ήταν ασφαλισμένη εξωτερικά, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών».

Οι φωτογραφίες των οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν κατά την επιχείρηση προώθησης των Βούλγαρων διακινητών…

https://hellasforce.com/2017/10/12/αποκαλυψη-περνούν-δεκάδες-λαθρομε/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr