Home Greek News Ραγδαίες εξελίξεις: “Έσπασε” η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών στη Βουλή

Ραγδαίες εξελίξεις: “Έσπασε” η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών στη Βουλή

by _
0 comment 98 views

Ραγδαίες εξελίξεις: “Έσπασε” η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών στη Βουλή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, καθώς “έσπασε” η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου βρίσκεται στον «αέρα» καθώς, με τις έως τώρα τοποθετήσεις βουλευτών και κομμάτων, το άρθρο 3, που αφορά στην αλλαγή φύλου ενηλίκων και ανηλίκων, δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία της Βουλής.

Να σημειωθεί πως ενδεχόμενη καταψήφιση του άρθρου 3 επιφέρει επί της ουσίας την ακύρωση του συνόλου του νομοσχεδίου, ακόμα και αν εγκριθεί επί της αρχής.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το επίμαχο άρθρο συγκεντρώνει σίγουρα την θετική ψήφο 145βουλευτών από ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι. Από την άλλη πλευρά, Νέα Δημοκρατία, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων αναμένεται να καταψηφίσουν, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ειδικότερα, από τους 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εκφράσει ισχυρούς προβληματισμούς για την δυνατότητα αλλαγής φύλου σε ανηλίκους, τουλάχιστον πέντε βουλευτές.

Πρόκειται για τους Γεωργία Γεννιά, Νίνα Κασιμάτη, Δημήτρη Γάκη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Μάρκο Μπόλαρη. Άρα, στην καλύτερη περίπτωση, η κυβέρνηση θέλει επτά επιπλέον ψήφους και στη χειρότερη 12.

Υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής και επί των άρθρων θα ψηφίσουν, όπως όλα δείχνουν, οι έξι βουλευτές του Ποταμιού.

Με αυτά τα δεδομένα, ρυθμιστικό ρόλο για την εξέλιξη του νομοσχεδίου θα «παίξει» η στάση των 19 βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ασκούνται στην ηγεσία του κόμματος ισχυρές πιέσεις από αρκετούς βουλευτές για καταψήφιση. Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του Δημήτρη Κρεμαστινού, που επισημαίνει: «Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο με την σημερινή του μορφή».

Επίσης, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το άρθρο 3, εάν παραμείνει με τη σημερινή του μορφή. Ο ίδιος υποστήριξε πως, από επιστημονικής πλευράς, ένα παιδί 15 ετών δεν είναι σε θέση να λαμβάνει τέτοιες σημαντικές αποφάσεις για την ζωή του και πρότεινε να υπάρχει ιατρική παρακολούθηση έως την ενηλικίωσή του και μετά να προχωρά σε διόρθωση φύλου.

Από την άλλη πλευρά, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και διαφοροποιήσεις, με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο να υπερψηφίζει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αύριο, στις 09:30, θα συνεδριάσει το συντονιστικό του κόμματος, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η τελική στάση.

Πάντως, εάν η ΔΗΣΥ καταψηφίσει, τότε η κυβέρνηση θα ελπίζει μόνο στην «δεξαμενή» των οκτώ ανεξάρτητων βουλευτών.

Πρόκειται για τους Νίκο Νικολόπουλο, Νίκο Μίχο και Δημήτρη Κουκούτση που πιθανότατα θα καταψηφίσουν και τους Στάθη Παναγούλη, Κατερίνα Μάρκου, Δημήτρη Καρρά, Χάρη Θεοχάρη και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία θα γίνει αύριο το μεσημέρι, ενώ νωρίτερα θα υπάρξουν και τοποθετήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς.

https://www.lykavitos.gr/archives/482828?utm_source=wpautopublish&utm_medium=facebook

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr