Home Greek News Πάπας Προς Ισλαμιστές Λαθρομετανάστες : ”Σε Εσάς Βλέπω Τον Ιησού Χριστό”. Τον Πάπα να τον…ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ!

Πάπας Προς Ισλαμιστές Λαθρομετανάστες : ”Σε Εσάς Βλέπω Τον Ιησού Χριστό”. Τον Πάπα να τον…ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ!

by _
0 comment 91 views

Πάπας Προς Ισλαμιστές Λαθρομετανάστες : ”Σε Εσάς Βλέπω Τον Ιησού Χριστό”. Τον Πάπα να τον…ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ!

Ο ΠΆΠΑΣ ΦΡΆΝΣΙΣ ΠΈΤΑΞΕ ΣΤΗΝ ΜΠΟΛΌΝΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΊΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΉΘΗΚΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΆΛΗ ΟΜΆΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΎΓΩΝ, ΚΑΛΏΝΤΑΣ ΤΟΥΣ «ΠΟΛΕΜΙΣΤΈΣ ΕΛΠΊΔΑΣ», ΕΠΙΜΈΝΟΝΤΑΣ ΌΤΙ ΤΑ ΈΘΝΗ ΑΝΟΊΓΟΥΝ ΕΥΡΎΤΕΡΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΥΣΗ.

Κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης μέρας στη Μπολόνια, ο Φράνσις  συνάντησε προσωπικά εκατοντάδες μετανάστες. Αργότερα, ο ποντίφας διοργάνωσε ένα γεύμα για αιτούντες άσυλο και φυλακισμένους . Φόρεσε ακόμη και ένα κίτρινο πλαστικό βραχιόλι ID που χρησιμοποιούν οι αιτούντες άσυλο για να εκφράσει την αλληλεγγύη του σε αυτούς.

“Ξέρετε τι είστε; Είστε «πολεμιστές της ελπίδας»! »Αναφώνησε ο Φράνσις κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους πολλούς παρόντες μετανάστες, προτρέποντάς τους να μην νιώσουν απογοήτευση ή απελπισία.

Στη δήλωσή του, ο Πάπας επίσης ανέφερε την εξήγησή του γιατί πιστεύει ότι ορισμένοι άνθρωποι στην Ευρώπη αντιτίθενται στη μαζική μετανάστευση.

“Πολλοί δεν σας γνωρίζουν και φοβούνται”, είπε. “Αυτό τους κάνει να νιώσουν το δικαίωμα να κρίνουν σκληρά και ψυχρά ενώ νομίζουν ότι βλέπουν καλά. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Βλέπουμε καλά μόνο με την εγγύτητα που έρχεται από το έλεος. Χωρίς αυτό, ο άλλος παραμένει ξένος, ακόμη και εχθρός, και δεν μπορεί να γίνει ο γείτονάς μου ».

Ο Πάπας δήλωσε ότι η μετανάστευση είναι ένα ζήτημα που μπορεί να γίνει κατανοητό μόνο με τη συνάντηση των εμπλεκόμενων ατόμων, αντί να εξετάζει κανείς τις αιτίες και τα αποτελέσματά της από μακριά.

“Από απόσταση, μπορούμε να πούμε και να σκεφτούμε διάφορα, όπως συμβαίνει όταν γράφονται φρικτές φράσεις και προσβολές στο διαδίκτυο”, είπε. «Αν κοιτάξουμε τον γείτονά μας χωρίς έλεος, δεν γνωρίζουμε την ταλαιπωρία του, τα προβλήματά του».

“Σήμερα το μόνο που βλέπω είναι μια μεγάλη επιθυμία για φιλία και βοήθεια”, συνεχίζει ο Πάπας. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα θεσμικά όργανα και όλους τους εθελοντές για την προσοχή και τη δέσμευση να φροντίζουν όσους είναι εδώ».

Όπως έκανε σε άλλες περιπτώσεις, ο Φράνσις υπενθύμισε τα λόγια του Ευαγγελίου, όπου ο Ιησούς Χριστός ταυτίζεται με τον «ταπεινότερο» .

“Σε σας βλέπω τον Ιησού Χριστό, όπως και με οποιονδήποτε ξένο που χτυπά στην πόρτα μας, ο οποίος ταυτίζεται με τον αλλοδαπό, κάθε ηλικίας και κατάστασης”, είπε.

Πάπας προς ισλαμιστές λαθρομετανάστες : ”Σε εσάς βλέπω τον Ιησού Χριστό”.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr