Home Greek News Πρόκληση από τον Γιώργο Παπανδρέου: Αναγνώρισε τα κατεχόμενα ως..κράτος!

Πρόκληση από τον Γιώργο Παπανδρέου: Αναγνώρισε τα κατεχόμενα ως..κράτος!

by _
0 comment 197 views

Πρόκληση από τον Γιώργο Παπανδρέου: Αναγνώρισε τα κατεχόμενα ως..κράτος!

Πως υποδέχθηκε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ακιντζί στη Νέα Υόρκη

Πρόκληση εκ των έσω μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος την κίνηση του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος κατά τη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Νέα Υόρκη, προσεκάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και “πρωθυπουργό” του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Ακιντζί δέχθηκε προσωπική πρόσκληση από τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και όχι από το όμορο κόμμα στην Τουρκία, ούτε από κάποια χώρα που πρόσκειται φιλικά προς την Τουρκία! Την πρόσκληση και την συμμετοχή του στην εκδήλωση δημοσιοποίησε ο ίδιος ο κ. Ακιντζι με tweet από τον λογαριασμό της παράνομης «Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατιας Βορείας Κυπρου» κάνοντας ειδική αναφορά στην προσωπική πρόσκληση από τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου.

Μάλιστα, τουρκοκυπριακές πηγές ανέφεραν ότι ο Ακιντζί μίλησε για…το Κυπριακό και τα διεθνή προβλήματα! Την πρόσκληση αυτή εκμεταλλέυτηκαν και οι τουρκικές εφημερίδες που μίλησαν για μοναδική ευκαιρία, όπου ο Ακιντζί μπροστά σε ξένους παράγοντες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και άλλες προσωπικότητες να αραδιάσει την δική του επιχειρηματολογία για το Κυπριακό και να μείνουν έτσι αναπάντητες οι απόπειρες για να φορτωθεί η Αθήνα και η Λευκωσία την ευθύνη για το αδιέξοδο στο Κραν Μοντανα.

Σφοδρή ήταν η επίθεση από τα κόμματα της Κύπρου, με το ΕΔΕΚ να αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Είναι με μεγάλη δυσαρέσκεια και απογοήτευση που για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Γεώργιος Παπανδρέου, λειτούργησε αντιδεοντολογικά και αντίθετα με τις καταστατικές διατάξεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Συγκεκριμένα, ενώ από τον Ιούνιο του 2015 αρνείται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ για συζήτηση διμερών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, αποδέχθηκε κατά τρόπο παράτυπο τη συμμετοχή δύο τουρκοκυπριακών κομμάτων στη Σοσιαλιστή Διεθνή και τώρα, αποκορύφωμα, η πρόσκληση προς τον κατοχικό ηγέτη, κ. Ακιντζί, για να συμμετάσχει στις εργασίες της εν λόγω οργάνωσης. Λόγω του πιο πάνω αλλά και σωρείας παρατυπιών από πλευράς προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, η ΕΔΕΚ μελετά σοβαρά τη στάση την οποία θα τηρήσει τόσο έναντι της οργάνωσης αλλά πολύ περισσότερο έναντι του προέδρου της.

http://www.el.gr/top-news/117-top-news/93629#.WcaosIonY8d.facebook

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr