Home Greek News Ποια φωτιά και ποια πυρκαγιά; Πρέπει κάποια στιγμή να συμφωνήσουμε στην Ελλάδα τι είναι σωστό και τι λάθος.

Ποια φωτιά και ποια πυρκαγιά; Πρέπει κάποια στιγμή να συμφωνήσουμε στην Ελλάδα τι είναι σωστό και τι λάθος.

by _
0 comment 102 views

Πρέπει κάποια στιγμή να συμφωνήσουμε στην Ελλάδα τι είναι σωστό και τι λάθος.

-γράφει ο Βασίλης Χιώτης

Τι είναι πολιτικά θεμιτό και τι απαράδεκτο.

Κι αυτό θα πρέπει πρωτίστως να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που για να αρνηθεί χθες την εξεταστική επιτροπή, υπερασπίστηκε αρχές και αξίες που ουδέποτε σεβάστηκε και ουδέποτε εφάρμοσε.

“Η Εξεταστική Επιτροπή είναι άσκοπη, από την στιγμή που οι σχετικές καταγγελίες διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη” δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αυτή κατά κανόνα, είναι μια σωστή άποψη. Αλλά δεν την σεβάστηκε η κυβέρνηση που μέχρι σήμερα έχει συγκροτήσει τρεις εξεταστικές επιτροπές για υποθέσεις που ερευνά ήδη η Δικαιοσύνη.

Τα δάνεια για τα ΜΜΕ και τα κόμματα τα ερευνά η Δικαιοσύνη. Τις προμήθειες στον χώρο της Υγείας επίσης. Και τα οικονομικά του Γιάννου Παπαντωνίου. Αλλά η κυβέρνηση έκανε τρεις εξεταστικές επιτροπές για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Ενώ αρνήθηκε εξεταστική για τα capital controls που δεν γίνεται καμιά έρευνα από την Δικαιοσύνη.

“Είναι απαράδεκτη η δολοφονία χαρακτήρων” είπε στην αγόρευσή του ο Αλέξης Τσίπρας. Κι αυτή η άποψη είναι σωστή. Αλλά δεν μπορεί να την υποστηρίζει ο επικεφαλής του κόμματος που τα τελευταία δύο χρόνια έχει καταγγέλλει συστηματικά πολιτικούς αρχηγούς, βουλευτές, τραπεζίτες, δικαστές, εκδότες, δημοσιογράφους, εξαπολύοντας επιθέσεις ακόμα και στις συζύγους τους. Αυτές δεν ήταν δολοφονίες χαρακτήρων; Αλλά είναι δολοφονία χαρακτήρων αν μιλά κανείς για τις ευθύνες Κουρουμπλή στην πετρελαιοκηλίδα, ή για υπουργούς που ζουν πολυτελώς, ενώ στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες δηλώνουν μισθοσυντήρητοι;

“Να μην κάνουμε αντιπολίτευση της φωτιάς και της πυρκαγιάς” κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός. Σωστό! Αλλά ποιος το λέει; Εκείνος που έκλεινε δρόμους και πλατείες κι εμπόδιζε κάθε αποκρατικοποίηση όσο ήταν αντιπολίτευση για να τις υλοποιήσει όταν έγινε κυβέρνηση. Εκείνος που έκλεινε το μάτι στο κίνημα “Δεν Πληρώνω” και υπερασπιζόταν όσους έσπαγαν τις μπάρες στα διόδια και τα ακυρωτικά μηχανήματα στο Μετρό.

“Να μη ταυτίζονται τα κόμματα με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. Πολύ σωστά. Αλλά ποιος το λέει; Η κυβέρνηση που προκήρυξε τηλεοπτικές άδειες καταγγέλλοντας διαπλεκόμενα συμφέροντα, αλλά υπερασπίστηκε υποψήφιο καναλάρχη που προσπάθησε να πάρει άδεια με βοσκοτόπια κι έναν ακόμη που ομολόγησε πως εμφανίστηκε ως λαγός για να αυξήσει το τίμημα!

Καλές λοιπόν είναι οι αρχές και οι αξίες στην πολιτική και γενικώς στο δημόσιο βίο, αρκεί να μη τις θυμόμαστε μόνο όποτε μας βολεύει. Και να μην την αλλάζουμε ξανά, όταν δεν μας βολεύει.

Μέχρι και τον Ντάισενμπλουμ επικαλέστηκε χθες ο κ. Τσίπρας ξεχνώντας τι του είχε πει, όταν συναντήθηκαν πρώτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου. Διότι ο κ. Ντάισενμπλουμ πάντα τα ίδια έλεγε. Ενώ ο κ. Τσίπρας άλλα έλεγε τότε κι άλλα λέει τώρα.

Ας λείπουν λοιπόν τα κηρύγματα για πολιτικές της “φωτιάς και της πυρκαγιάς”. Γιατί όλα αυτά είναι πολύ πρόσφατα και δεν τα έχουμε ξεχάσει…

http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/716845/-poia-fotia-kai-poia-purkagia/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr