Home Greek News Κατηγορούμαι για παραβίαση κρατικών μυστικών, όχι για το «Πυθία»

Κατηγορούμαι για παραβίαση κρατικών μυστικών, όχι για το «Πυθία»

by _
0 comment 137 views

Κατηγορούμαι για παραβίαση κρατικών μυστικών, όχι για το «Πυθία»

 Τι απαντά στο δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το βούλευμα που τον παραπέμπει στο εδώλιο ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Μιχάλης Καρχιμάκης
Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν διώκεται για το σχέδιο «Πυθία» αλλά (σύμφωνα με το απόσπασμα του εναντίον του κατηγορητηρίου που μας διαβιβάζει) γιατί «προκάλεσε σε άλλους την άδικη πράξη της παραβίασης των μυστικών της Πολιτείας, ήτοι με πρόθεση και παράνομα να παραδώσουν ή να αφήσουν να περιέλθουν σε κατοχή ή σε γνώση άλλου έγγραφα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της Πολιτείας επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση» δίνει με εξώδικη δήλωση διαμαρτυρίας που απέστειλε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Την Κυριακή 17/9/2017 στο φύλλο της ‟“κυριακάτικης δημοκρατίας” το κεντρικό θέμα της εφημερίδας σας έφερε τον τίτλο ‟Βούλευμα-σοκ – Πώς η ελληνική Δικαιοσύνη τεκμηρίωσε τις αξιόποινες πράξεις των πρακτόρων των Ηνωμένων Πολιτειών – Η CIA έριξε τον Καραμανλή για να μην κατασκευαστεί ο αγωγός SOUTH STREAM”. Ακριβώς κάτω από τον τίτλο αυτόν ως υπότιτλό του αναγράψατε επί λέξει το εξής: ‟Στο σκαμνί για κατασκοπία ο άνθρωπος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών William Basil και ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Μιχάλης Καρχιμάκης”.

Στη συνέχεια, στη σελίδα 15 του συγκεκριμένου φύλλου, που ήταν και η πρώτη σελίδα του ρεπορτάζ σας, στη δεξιά στήλη δημοσιεύσατε την πρώτη σελίδα του παρανόμως από εσάς κτηθέντος βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με αριθμό 3269/2017, και στο κείμενο του ρεπορτάζ προβήκατε σε παράνομες και ανακριβείς διαδόσεις εις βάρος μου, οι οποίες είναι απολύτως ψευδείς, εν γνώσει σας και έχουν μοναδικό σκοπό τη συκοφάντησή μου και τη βλάβη της τιμής και της υπόληψής μου.

Συγκεκριμένα:
Επί λέξει στο αβάσιμο και συκοφαντικό δημοσίευμά σας αναφέρετε ότι:

‟Επειτα κατατέθηκε προσφυγή από τον κατηγορούμενο Μιχάλη Καρχιμάκη στο δικαστικό συμβούλιο, με την οποία ζητούσε να κριθεί παράνομο αποδεικτικό μέσο ηχογραφημένο υλικό συνομιλίας του με στελέχη της ΕΥΠ στο ρεστοράν Πρυτανείο, αλλά και διάλογοι μεταξύ στελεχών της ΕΥΠ που πιστοποιούσαν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι τα παρακινούσε να του διοχετεύουν φορτικά έγγραφα εθνικής ασφαλείας, άκρως απόρρητα, που προορίζονταν για την ενημέρωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Εγγραφα τα οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από την Αστυνομία στην οικία Καρχιμάκη στα βόρεια προάστια”.
Ακόμα και με μια απλή ανάγνωση του βουλεύματος που παρανόμως είχατε στη διάθεσή σας θα ήταν δυνατό να διαπιστώσει κανείς την αναλήθεια και απόλυτη παραποίηση των διαλαμβανομένων σε αυτό. Πολύ δε περισσότερο εφικτή θα ήταν η ως άνω διαπίστωση, όταν η μελέτη του βουλεύματος γίνεται από έναν δημοσιογράφο και μάλιστα έμπειρο όπως ο κ. Κοττάκης.
Ειδικότερα: Στο φύλλο 25 του βουλεύματος αναφέρεται επακριβώς το εξής:
‟Ακολούθως, στα πλαίσια κυρίας ανάκρισης, κατασχέθηκε υλικό φορέα ήχου (κασέτα), τον οποίον παρέδωσε στον διενεργούντα την κυρία ανάκριση ανακριτή ο μάρτυρας Κωνσταντίνος Αγγελάκης του Γεωργίου, υπάλληλος ΕΥΠ, το περιεχόμενο του οποίου η εξέταση και απομαγνητοφώνηση διενεργήθησαν από το αρμόδιο εργαστήριο της Δ.Ε.Ε. της ΕΛ.ΑΣ., από την οποία και σε συνδυασμό με την ακρόαση της εγγραφής προκύπτει ότι α) πρόκειται για συνομιλία μεταξύ της Αγγελικής ΠΑΤΕΛΑΚΗ και του ανωτέρου μάρτυρα Κωνσταντίνου Αγγελάκη, παρουσία τρίτου προσώπου, β) η καταγραφή της συνομιλίας έγινε με τη συναίνεση αμφοτέρων των συνομιλούντων, γ) η Αγγελική ΠΑΤΕΛΑΚΗ φέρεται να ομολογεί την τέλεση της πράξης από κοινού με τον Θεόδωρο ΣΠΑΤΣΙΩΤΗ, την παράδοση των εγγράφων στον Μιχαήλ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ και τις περιστάσεις υπό τις οποίες διακόπηκαν στη συνέχεια αυτές οι ενέργειες. Περαιτέρω, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην κατοικία του Μιχαήλ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ, κατά την οποία δεν ανευρέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Είναι επομένως ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΣΑΦΕΣ πως προβήκατε σε σκόπιμη παραποίηση του βουλεύματος, δημοσιεύοντας τις παραπάνω αναληθείς πληροφορίες, με μοναδικό σκοπό να βλάψετε την τιμή και την υπόληψή μου, καθώς προκύπτει με σαφήνεια πως επ’ ουδενί το βούλευμα αναφέρει σε οποιοδήποτε σημείο ότι υπήρχε ηχογραφημένο υλικό συνομιλίας μου με υπαλλήλους της ΕΥΠ και επ’ ουδενί αναφέρει ότι βρέθηκαν τα επίμαχα έγγραφα της ΕΥΠ στην οικία μου. Αντιθέτως, ευθέως και ρητώς αναφέρει ότι ΔΕΝ ΑΝΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΓΓΡΑΦΑ, γεγονός που όχι μόνο αποσιωπήσατε αλλά σκόπιμα παραποιήσατε. Επιπλέον, σκόπιμα και με δόλο επιχειρήσατε να ταυτίσετε τη δίωξή μου με τις διώξεις που έχουν ασκηθεί για το σχέδιο ‟“Πυθία”, προκειμένου να διαμορφώσετε διαστρεβλωμένη άποψη εις βάρος μου στην κοινή γνώμη, ότι δήθεν συμμετέχω σε σχέδια κατασκοπίας και στο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή. Τούτο μάλιστα το πράξατε εν γνώσει του αναληθούς χαρακτήρα της είδησης, καθώς, έχοντας στη διάθεσή σας το βούλευμα, θα μπορούσατε να διαβάσετε στο φύλλο 53 αυτού ότι η πρόταση παραπομπής μου έχει γίνει για τα κάτωθι αδικήματα:
δ) Ο τέταρτος κατηγορούμενος Μιχαήλ Καρχιμάκης του Ελευθερίου και της Παναγιώτας, στους κατωτέρω αναφερόμενους τόπους και χρόνους, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου του εγκλήματος, με πρόθεση, προκάλεσε σε άλλους την απόφαση να εκτελέσουν την άδικη πράξη της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας που διέπραξαν, ήτοι, με πρόθεση και παράνομα, να παραδώσουν ή να αφήσουν να περιέλθουν στην κατοχή ή σε γνώση άλλου έγγραφα και ειδήσεις που τα συμφέροντα της Πολιτείας επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση και συγκεκριμένα:
Επ’ ουδενί το βούλευμα αλλά και το σύνολο της δικογραφίας αποδίδει σε εμένα οποιαδήποτε συμμετοχή στο σχέδιο ‟“Πυθία”. Εάν, δε, πραγματικά αποσκοπούσε στη μετάδοση της είδησης και όχι στη συκοφάντησή μου, θα διαπιστώνατε από τη μελέτη του βουλεύματος και από τη δημοσιογραφική έρευνα που θα οφείλατε να έχετε πράξει, προτού αυθαιρέτως προβείτε σε ανενδοίαστη διάδοση ψευδών ειδήσεων εις βάρος μου, βλάπτοντας κατάφωρα την τιμή και την υπόληψή μου, ότι η δικογραφία που με αφορά συνενώθηκε με τη δικογραφία για το σχέδιο ‟“Πυθία” και τη δικογραφία περί τηλεφωνικών υποκλοπών, εκ παραδρομής του ανακριτή κυρίου Φούκα. Στη συνέχεια ο ίδιος ο ανακριτής, διαπιστώνοντας το σφάλμα του, ζήτησε από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο τον διαχωρισμό της υπόθεσής μου λόγω έλλειψης συνάφειας με το ‟“Πυθία” και τις υποκλοπές. Για διαδικαστικούς όμως λόγους και όχι ουσιαστικούς ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ήταν αδύνατον να λάβει χώρα.
Κατωτέρω παρατίθεται σε ψηφιακή ομοιοτυπία ακριβές απόσπασμα του υπ. αριθμ 4532/2014 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο ενσωματώνει την Πρόταση της Εισαγγελέως κυρίας Μαυροπούλου, η οποία ζητά τον διαχωρισμό της υπόθεσής μου από το σχέδιο ‟“Πυθία” και τις υποκλοπές κατόπιν αιτήματος του κυρίου Φούκα, χαρακτηρίζοντας τις πράξεις που μου αποδίδονται ως απολύτως ανεξάρτητες σε σχέση με τις ως άνω δικογραφίες, ενώ διευκρινίζει ότι δεν συντρέχει κανένας ουσιαστικός ή δικονομικός λόγος που να επιβάλει την συνανάκρισή τους.
Η πρόθεσή σας για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος μου προκύπτει από τη συνέχεια των δημοσιευμάτων σας. Ετσι, στο φύλλο της εφημερίδας σας με ημερομηνία 19/9/2017 αφενός μεν περιλαμβάνετε τις ψευδείς ως άνω δημοσιεύσεις της κυριακάτικης έκδοσής σας, αφετέρου δε, με πηχυαίους τίτλους διατείνεστε για τη, δήθεν, ‟ΛΑΣΠΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ”. Σε κανένα σημείο της δήλωσης-απάντησής μου στο ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμά σας δεν προέκυψε οποιαδήποτε αναφορά μου, πόσο μάλλον, δε, λάσπη εναντίον του Κώστα Καραμανλή. Σε κανένα σημείο δεν ανέφερα το όνομα, αλλά και δεν το υπονόησα, του πρώην πρωθυπουργού. Αλλωστε η όποια αντιπαράθεσή μου, διαχρονικά, με τον πρώην πρωθυπουργό κινούνταν και κινείται αυστηρά στο πλαίσιο της πολιτικής μας αντιπαράθεσης και κάθε αυστηρή κριτική εκ μέρους μου αφορά στην άσκηση πολιτικής του και όχι στον ίδιο.
Εντούτοις, άστοχα και με πρόθεση τη συνέχιση της συκοφαντικής μου δυσφήμησης, χρησιμοποιείτε όλως παραπλανητικό, αβάσιμο και άσχετο τίτλο με τη δήλωσή μου».

Εξι επισημάνσεις για τον πρώην «πράσινο» υπουργό

1 O πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης παραπέμπεται σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας. Πρόκειται για αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα που, αν αποδειχθεί στο ακροατήριο, επισείει βαρύτατες ποινές. Ως εκ τούτου θα έπρεπε να αναλογιστεί καλύτερα τον τόνο με τον οποίο απευθύνεται στην εφημερίδα μας, η οποία δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να δημοσιεύσει πληροφορίες για το βούλευμα που τον παραπέμπει σε δίκη για μια υπόθεση μείζονος πολιτικού ενδιαφέροντος.

2 Την τιμή του και την υπόληψή του δεν τις βλάπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία». Θα αποδειχτεί ότι τις έχει βλάψει ανεπανόρθωτα ο ίδιος, αν αποδειχθούν στο ακροατήριο όσα βαρύτατα του καταλογίζουν ότι διέπραξε ο ανακριτής και το δικαστικό συμβούλιο.

3 Από κανένα σημείο του ρεπορτάζ μας στις σελίδες της εφημερίδας δεν προκύπτει ότι συνδέουμε τον κ. Καρχιμάκη με το σχέδιο «Πυθία» και την απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού. Η Δικαιοσύνη είναι αυτή που τον παραπέμπει σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, χωρίς να διαχωρίζει την υπόθεσή του από την υπόθεση Basil (αν και διαφορετικές). Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Λαμβάνουμε υπ’ όψιν την πληροφορία σχετικά με την πρόταση της εισαγγελέως για τον διαχωρισμό της υπόθεσής του, ωστόσο παρατηρούμε ότι η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από το δικαστικό συμβούλιο.

4 Η «κυριακάτικη δημοκρατία» δεν έχει στη διάθεσή της όλο το πολυσέλιδο βούλευμα. Κατά συνέπεια οι κατηγορίες περί «παρανόμως κτηθέντος βουλεύματος» ελπίζουμε να μη διατυπώνονται, επειδή ο κ. Καρχιμάκης κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Η εφημερίδα μας έχει αξιόπιστες πληροφορίες για το περιεχόμενό του. Είχαμε στη διάθεσή μας πληροφορίες για το κατηγορητήριο για τον κ. Καρχιμάκη, αλλά πέραν των γενικών αναφορών που κάναμε για την κατηγορία που του αποδίδεται σεβαστήκαμε τα προσωπικά του δεδομένα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κατά το κατηγορητήριο ο κ. Καρχιμάκης δεν συνδέεται με το σχέδιο «Πυθία» (με βάση όσα γνωρίζουμε ως σήμερα γι’ αυτό). Κατηγορείται ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για παράνομη κατοχή εγγράφων εθνικής σημασίας που βρέθηκαν στην οικία του, αφορούν την άμυνα της χώρας και δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τον εντοπισμό τους εκεί· εγγράφων για τα οποία λαμβάνουν γνώση πάντοτε οι πρωθυπουργοί. Κατηγορείται επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι παρακινούσε υπαλλήλους της ΕΥΠ να του παραδίδουν τα απόρρητα ενημερωτικά δελτία που εξέδιδε η υπηρεσία με τελικό αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

5 Οσον αφορά το θέμα του ηχογραφημένου υλικού που ο ίδιος ζήτησε να κριθεί παράνομο από το δικαστικό συμβούλιο αλλά το αίτημά του απερρίφθη, παρατηρούμε τα εξής: Πράγματι, αυτό αφορά συνομιλίες στελεχών της ΕΥΠ και όχι συνομιλίες του ιδίου με στελέχη της ΕΥΠ.

6 Οσον αφορά, τέλος, την αναφορά του κ. Καρχιμάκη στον πρώην πρωθυπουργό, κρατάμε τη διατύπωση ότι η αντιπαράθεση μαζί του ήταν «αυστηρά πολιτική» και όχι προσωπική. Φανταζόμαστε, στο πλαίσιο αυτό της ευπρεπούς αντιπαράθεσης αναζητούσε σύμφωνα με τη δικογραφία «εκείνα τα ωραία χαρτιά» που είχαν αποδέκτη και τον ίδιο τον Καραμανλή…

Αφαντος (και με «υψηλή προστασία») ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA

Κενό εδώλιο για την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και στελεχών της κυβέρνησής του. Παρά τα νομικά πυρά που εξαπέλυσε για την υπόθεση το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, δημιουργώντας -πρώτη φορά- ένα επίσημο δικαστικό αφήγημα για προσπάθεια ανατροπής από εξωτερικούς παράγοντες της κυβέρνησης Καραμανλή, το εδώλιο στη δίκη που θα αρχίσει δεν θα «φιλοξενήσει» τον βασικό κατηγορούμενο, τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA William Basil.

Ο πράκτορας καταζητείται επισήμως εδώ και χρόνια με διεθνές ένταλμα του ανακριτή Δημ. Φούκα, ενώ έχει εκδοθεί και ερυθρά αγγελία. Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του απέβησαν άκαρπες, παρότι κάποια στιγμή οι ελληνικές Αρχές έφτασαν κοντά στο να τον προσαγάγουν ενώπιόν τους. Οι «υψηλοί» φίλοι του όμως ήταν εκεί και πάλι γι’ αυτόν. Το βούλευμα πάντως τον παραπέμπει σε δίκη για απόπειρα κατασκοπίας και παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, που επισύρει ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια. Το αδίκημα θεωρείται «εν αποπείρα» και όχι «τετελεσμένο» διότι, όπως εξηγεί στην «κυριακάτικη δημοκρατία» δικαστική πηγή, «καταφέραμε και εντοπίσαμε τη διαρροή και δεν αποκαλύφθηκε κανένα μυστικό του κράτους, αφού τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου είχαν εγκαίρως ενημερωθεί».

Στο εδώλιο θα καθίσουν μόνον ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης (για άλλο σκέλος της υπόθεσης), ο οποίος κατηγορείται ότι κατείχε διαβαθμισμένα έγγραφα εθνικής ασφάλειας, καθώς και δύο μέλη της ΕΥΠ, τα οποία φέρεται ότι του έδιναν τα εν λόγω έγγραφα.
Από την υπόθεση πάντως αναδεικνύεται το τεράστιο έργο του ανακριτή Δημ. Φούκα, το πόρισμα του οποίου για την υπόθεση αποτελεί τη βάση για την έκδοση του βουλεύματος που πιστοποιεί τους υπευθύνους. Δικαστική πηγή επισημαίνει δε ότι «εμείς καταφέραμε και ξεδιαλύναμε την υπόθεση των υποκλοπών εν αντιθέσει π.χ με τη Γερμανία, όπου υπέκλεπταν το κινητό της Μέρκελ και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο».

Αναφέρει επίσης πως «μάθαμε τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών άλλων κρατών σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης αλλά και το σχέδιο ‟“Πυθία” που στόχευε στον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό». Υπενθυμίζεται πως τίθεται στο αρχείο λόγω αδυναμίας εντοπισμού των δραστών το σκέλος της δικογραφίας που αφορά την αξιόποινη πράξη των προπαρασκευαστικών πράξεων της εσχάτης προδοσίας, ήτοι «συνωμοσίας σε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του πρωθυπουργού σε ενάσκηση εξουσίας από το Σύνταγμα».
Στο βούλευμα αναφέρεται ακόμα πως οι ενέργειες προκύπτει πως έγιναν, πλην δεν εντοπίστηκαν οι δράστες, οι οποίοι είχαν ως στόχο να υπονομευτεί το έργο κατασκευής του αγωγού South Stream, με στόχο να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή.

Δικαίωση του πρώην πρωθυπουργού, λένε τέσσερις βουλευτές της Ν.Δ.

Την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη και τη βεβαιότητα ότι θα τιμωρηθούν όποιοι εμπλέκονται με παράνομες πράξεις στην υπόθεση «Πυθία» εκφράζουν οι βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον την υπόθεση. Ανάμεσά τους κάποιοι μιλούν για πολιτική δικαίωση του Κώστα Καραμανλή και άλλοι για στοχοποίηση του πρώην πρωθυπουργού επειδή ανέτρεψε τους σχεδιασμούς τρίτων. Η «κυριακάτικη δημοκρατία»φιλοξενεί τα σχόλια τεσσάρων μελών της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας:

■ Σάββας Αναστασιάδης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης:

«Δεν θα σχολίαζα αυτή την υπόθεση, αν το πόρισμά της δεν ήταν προϊόν εμπεριστατωμένης δεκαετούς έρευνας από την ελληνική Δικαιοσύνη, από την οποία θα κριθεί τελικά ποιοι ήταν ένοχοι. Ομως η δικαστική αυτή έρευνα αποτελεί πολιτική δικαίωση του Κώστα Καραμανλή και της Ν.Δ. και πλήρη επιβεβαίωση ότι, όντας αντιμέτωπος με έναν απίστευτο εσωτερικό πόλεμο, υπηρέτησε σταθερά και απαρέγκλιτα το εθνικό συμφέρον, με μια πατριωτική πολιτική που έχει ανάγκη πάντα ο τόπος μας. Μας διδάσκει δε ότι τα εθνικά συμφέροντα πρέπει να μας ενώνουν και όχι να γίνονται αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης. Οτι η πατρίδα μας θα πρέπει να θωρακιστεί θεσμικά σε επίπεδο αρμόδιων υπηρεσιών για να μην ξαναζήσουμε ανάλογες καταστάσεις και ότι οι διακρατικές σχέσεις θα πρέπει να οριοθετούνται με συμφωνίες όπου ξεκάθαρα θα αναφέρονται οι υποχρεώσεις κάθε χώρας απέναντι στην άλλη».

■ Γιώργος Βλάχος, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής:

«Παρακολουθούμε με την πρέπουσα προσοχή τη διαδικασία επικαιροποίησης και ανάδειξης μιας πολύχρονης και σημαντικής υπόθεσης. Είμαι σίγουρος ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα αναδείξει το θέμα στις πραγματικές διαστάσεις του και θα καταλογίσει δίκαια τις ευθύνες».

■ Κατερίνα Παπακώστα, βουλευτής Β΄ Αθηνών:

«Η διαλεύκανση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη θα ρίξει φως. Ο Κώστας Καραμανλής είναι δρων πολιτικός και προστιθέμενη αξία για τη Ν.Δ. και κυρίως για την Ελλάδα. Η πολιτική του να δρομολογήσει τη χώρα σε ενεργειακό κόμβο της ΝΑ Ευρώπης προφανώς αιφνιδίασε, ανέτρεψε σχεδιασμούς και εν τέλει στοχοποιήθηκε ο ίδιος. Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον από τη Δικαιοσύνη να διατυπώσει με σαφήνεια τι ακριβώς συνέβη».

■ Αναστάσιος Δημοσχάκης, βουλευτής Εβρου:

«Εκείνη την περίοδο δεν ήμουν αρχηγός της Αστυνομίας, διότι ως γνωστόν παρέδωσα με την ολοκλήρωση της θητείας μου στον αντικαταστάτη μου στις 3/3/2008. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης, οι οποίοι ερευνούν την όλη υπόθεση, και είμαι σίγουρος ότι το συμπέρασμα αυτών θα έχει πλήρη αντιστοίχιση με τα γεγονότα που συνέβησαν τότε».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Πηγή: https://kostasxan.blogspot.nl/2017/09/blog-post_306.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr