Home Greek News Ερντογάν: Θα αναπτυχθούν τουρκικά στρατεύματα στο Ιντλίμπ της Συρίας

Ερντογάν: Θα αναπτυχθούν τουρκικά στρατεύματα στο Ιντλίμπ της Συρίας

by _
0 comment 105 views

Ερντογάν: Θα αναπτυχθούν τουρκικά στρατεύματα στο Ιντλίμπ της Συρίας

 

Η Τουρκία θα αναπτύξει στρατεύματα στη βόρεια επαρχία της Συρίας, Ιντλίμπ, σε μέρος μιας συμφωνίας που υπέγραψαν τον περασμένο μήνα Άγκυρα και Μόσχα για δημιουργία «ζωνών αποκλιμάκωσης», δήλωσε την Πέμπτη ο Ερντογάν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, από την Νέα Υόρκη, όπου παρευρίσκεται για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ αποτελούν ένα στρατηγικό εταίρο της Τουρκίας, και η Ουάσιγκτον πρέπει να εκδώσει τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα, αυτοεξόριστο στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν –τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος του 2015.

2017 09 21T171623Z 79658968 RC1A5D49A700 RTRMADP 3 TURKEY UNREUTERS/Darren Ornitz

Ο ηγέτης του τουρκικού κράτους προειδοποίησε την Ουάσιγκτον ότι η απόφαση ναεξοπλίσει τους κούρδους μαχητές YPG που μάχονται το αυτοαποκαλούμενο ‘ισλαμικό κράτος’ στη Συρία, θα καταλήξει να πλήξει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα για βελτίωση των σχέσεων με τη Γερμανία, επαινώντας την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ που αποφεύγει να επικρίνει την Τουρκία και τις πολιτικές της.

2017 09 21T171631Z 940776296 RC19D4AD0E60 RTRMADP 3 TURKEY UNREUTERS/Darren Ornitz

Παράλληλα είπε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ παραμένουν ισχυρές, παρά την αγορά συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr