Home Greek News Λάσπη Καρχιμάκη για Καραμανλή – Πανικόβλητος ο πρ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ για τη σκοτεινή υπόθεση της κατασκοπίας – Παραλήρημα και ελληνική Δικαιοσύνη

Λάσπη Καρχιμάκη για Καραμανλή – Πανικόβλητος ο πρ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ για τη σκοτεινή υπόθεση της κατασκοπίας – Παραλήρημα και ελληνική Δικαιοσύνη

by _
0 comment 133 views

Λάσπη Καρχιμάκη για Καραμανλή – Πανικόβλητος ο πρ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ για τη σκοτεινή υπόθεση της κατασκοπίας – Παραλήρημα και ελληνική Δικαιοσύνη

Σε πανικό και σύγχυση δείχνει να βρίσκεται ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» με τον τίτλο «Η CIA έριξε τον Καραμανλή». Η δημοσιοποίηση από την εφημερίδα του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, ανάμεσα στους άλλους, και τον κ. Καρχιμάκη, ως φαίνεται δεν άρεσε στο πάλαι ποτέ πανίσχυρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που με δύο παρεμβάσεις του χθες, ενώ αναγνώρισε το γεγονός, επιχείρησε να επιτεθεί -με καθυστέρηση είναι η αλήθεια- στη «δημοκρατία».

Ετσι, ενώ αρχικά, με δηλώσεις του σε ιστοσελίδα, αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την υπόθεση «Πυθία» και τα έβαλε με ορισμένους εκπροσώπους της ελληνικής Δικαιοσύνης, στη συνέχεια, με γραπτή ανακοίνωσή του, στοχοποίησε, με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, την «κυριακάτικη δημοκρατία» για το δημοσίευμά της.

Κάνει λόγο για «ψευδές, ανυπόστατο και συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο με αβάσιμα στοιχεία επιχειρεί να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις στην κοινή γνώμη για την ποινική υπόθεση η οποία εκκρεμεί εις βάρος μου στη Δικαιοσύνη», ωστόσο η αλήθεια είναι μία: Ο κ. Καρχιμάκης, όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στο βούλευμα που αποκάλυψε ο Μανώλης Κοττάκης στην «κυριακάτικη δημοκρατία», κατηγορείται ότι υπέκλεπτε έγγραφα μείζονος εθνικής ασφάλειας και προμηθευόταν από μέλη της ΕΥΠ «τα ωραία εκείνα χαρτιά», όπως τα αποκαλούσε.

Ο κ. Καρχιμάκης είχε καταθέσει προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο, με την οποία ζητούσε να κριθεί παράνομο αποδεικτικό μέσο ηχογραφημένο υλικό συνομιλίας του με στελέχη της ΕΥΠ στο ρεστοράν Πρυτανείο, αλλά και διάλογοι μεταξύ στελεχών της ΕΥΠ που πιστοποιούσαν, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι φορτικά τα παρακινούσε να του διοχετεύσουν έγγραφα εθνικής ασφαλείας, άκρως απόρρητα, που προορίζονταν για την ενημέρωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Έγγραφα, τα οποία -σύμφωνα πάντα με το βούλευμα- εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από την Αστυνομία στην οικία Καρχιμάκη στα βόρεια προάστια. Κάτι που ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αρνείται, όπως και τη συσχέτιση των υποθέσεων «Πυθία» και τηλεφωνικών υποκλοπών…

Στη συνέχεια της δήλωσής του αφήνει τη «δημοκρατία» και ασχολείται με τον «αρμόδιο δικαστικό λειτουργό που το έτος 2013, στην “αγωνία” του να με εμπλέξει με τις άσχετες υποθέσεις Πυθία και υποκλοπές, αυθαίρετα και βεβιασμένα συνένωσε την υπόθεσή μου με αυτές. Για να έρθει λίγους μήνες μετά να ζητήσει το διαχωρισμό τους, επιβεβαιώνοντας το λάθος του…

Είναι δυσοίωνο στις μέρες μας ο ανώτατος υπερασπιστής των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της ευνομούμενης πολιτείας, της εφαρμογής των δημοκρατικών αξιών και θεσμών, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη Δικαιοσύνη, να καταλείπει σκιές ως προς την αμεροληψία της, την ακεραιότητα και αντικειμενικότητά της, παρέχοντας έτσι σε κάθε οργανωμένο εγκληματία ευρύ πεδίο να διασύρει και να σπιλώνει τιμές και υπολήψεις» τονίζει ο κ. Καρχιμάκης, στον οποίο φταίνε όλοι, εκτός από τον ίδιο.

Παραλήρημα και ελληνική Δικαιοσύνη

Η εφημερίδα μας την Κυριακή αποκάλυψε το βούλευμα-σοκ με το οποίο η ελληνική Δικαιοσύνη τεκμηρίωσε τις αξιόποινες πράξεις των πρακτόρων των ΗΠΑ, που σχεδίαζαν τη δολοφονία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, έκαναν τις υποκλοπές σε βάρος πολλών υπουργών και επικεφαλής υπηρεσιών του κράτους και αποσταθεροποίησαν την Ελλάδα για να την τιμωρήσουν για τη συμφωνία που είχε συνάψει η κυβέρνηση Καραμανλή με τους Ρώσους για τον αγωγό South Stream.

Με βάση αυτό το πόρισμα θα καθίσουν στο σκαμνί για κατασκοπία και παραβίαση των μυστικών της Πολιτείας ο άνθρωπος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών William Basil και ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο κ. Καρχιμάκης, ο οποίος έχει κάθε λόγο να νιώθει δυσφορία και ανασφάλεια για τη δικαστική διερεύνηση του θέματος που τον αφορά, εξέδωσε παραληρηματική ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την «κυριακάτικη δημοκρατία» ότι δημοσιοποίησε ένα «ψευδές, ανυπόστατο και συκοφαντικό δημοσίευμα, το οποίο με αβάσιμα στοιχεία επιχειρεί να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις στην κοινή γνώμη για την ποινική υπόθεση η οποία εκκρεμεί» εις βάρος του στη Δικαιοσύνη.

Αν ο άνθρωπος του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Καρχιμάκης, δεν γνωρίζει ανάγνωση, καλό είναι να ενημερωθεί ότι η εφημερίδα μας δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να θέσει στην κρίση του κοινού το συνταρακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (το υπ’ αριθμόν 3269/2017). Η σύνδεση του ονόματος του εξ απορρήτων του Γιώργου Παπανδρέου Μιχάλη Καρχιμάκη με τη δικογραφία που αφορά το σχέδιο «Πυθία» και τις υποκλοπές έγινε από την ελληνική Δικαιοσύνη, όχι από την εφημερίδα μας.

Οσα αναφέρονταν στο πόρισμα, που ξεμπροστιάζει την ανθελληνική συνωμοσία, ήταν καθήκον μας να τα δημοσιεύσουμε. Περιέργως, ενώ αυτή η υπόθεση είναι η πλέον σημαντική των τελευταίων δεκαετιών, τα υπόλοιπα ΜΜΕ δείχνουν μια… απροθυμία να αναφερθούν σε εκείνην – παρότι πλέον υπάρχει πληθώρα στοιχείων, μαρτυριών και ντοκουμέντων για να αποκαλύψουν. Φυσικά, είναι αυτονόητο ότι συνιστά συνενοχή η σιωπή για τα διαπραχθέντα εγκλήματα που έπληξαν το δημόσιο συμφέρον.

Πηγή “Δημοκρατία”  / Μέσω: https://kostasxan.blogspot.nl/2017/09/blog-post_901.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr