Home Greek News Το απόλυτο χάος με 70.000 ιδιοκτήτες διεγραμμένων ανασφάλιστων οχημάτων: Ποιους αφορά

Το απόλυτο χάος με 70.000 ιδιοκτήτες διεγραμμένων ανασφάλιστων οχημάτων: Ποιους αφορά

by _
0 comment 85 views

Το απόλυτο χάος με 70.000 ιδιοκτήτες διεγραμμένων ανασφάλιστων οχημάτων: Ποιους αφορά

Χάος έχει προκληθεί με τα οχήματα που φαίνονται ανασφάλιστα αλλά έχουν οδηγηθεί για καταστροφή είτε από τις υπηρεσίες των Δήμων, είτε οικειοθελώς καθώς μέχρι σήμερα καμία εγκύκλιος δεν έχει εκδοθεί που να αναγράφει τι ακριβώς πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες τους ή οι κληρονόμοι.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia πάνω από 70.000 οχήματα εμφανίζονται ως ανασφάλιστα στις ηλεκτρονικές λίστες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τα οποία έχουν καταστραφεί αλλά δεν έχουν διαγραφεί, άλλα είναι κλεμμένα ενώ κάποια άλλα αφορούν σε κληρονομιές.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να μπορέσει να διαγράψει από το ηλεκτρονικό σύστημα όλες αυτές τις δεκάδες χιλιάδες οχήματα έχει επινοήσει και δημοσιοποιήσει ένα σύστημα που όλα τα παραπάνω θα επιτυγχάνονται με μια απλή υπεύθυνη δήλωση και ένα παράβολο των 20 ευρώ.

Ωστόσο παρά το γεγονός πως η ΑΑΔΕ διενεργεί ήδη νέες διασταυρώσεις η επίμαχη εγκύκλιος δεν έχει δημοσιευθεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν εκ νέου πάνω από 70.000 ιδιοκτήτες οχημάτων να καταβάλουν το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα χωρίς όμως να υπάρχει όχημα.

Ο λόγος της καθυστέρησης σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia εστιάζεται στο γεγονός πως για την εξόφληση του ειδικού παραβόλου των 20 ευρώ θα πρέπει να «ανοίξει» στο ηλεκτρονικό σύστημα του Taxisnet ειδικός κωδικός γεγονός που προϋποθέτει τη συνεργασία της ΑΑΔΕ, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας αλλά και του ΥΠΟΙΚ.

Να υπενθυμίσουμε πως τα πρόστιμα που θα καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων κυμαίνονται:

• 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά.

• 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.ε.

• 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.ε. και

• 250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κ.ε.

https://www.lykavitos.gr/archives/478857?utm_source=wpautopublish&utm_medium=facebook

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr