Home Greek News H ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ PROCREDIT ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

H ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ PROCREDIT ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

by _
0 comment 149 views

H ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ PROCREDIT ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

ΣΤΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..Η ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΟΥΝΚΕΡ..ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ PROJECT ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η PROCREDIT BANK ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σχέδιο Γιούνκερ: 820 εκατομμύρια ΕΥΡΩ για ΜμΕ, καθώς το ΕΤΕ και η ProCredit διπλασιάζουν την υποστήριξη σε καινοτόμες επιχειρήσεις

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) και ο Όμιλος ProCredit παρέχουν 450 εκατομμύρια Ευρώ επιπλέον σε καινοτόμες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), κομίζοντας ένα συνολικό ποσό 820 εκατομμυρίων Ευρώ προς εταιρείες σε έντεκα διαφορετικές χώρες.
Η υποστηριζόμενη από το ΕΤΕ χρηματοδότηση είναι τώρα διαθέσιμη μέσω των τραπεζών της ProCredit, από τη Γερμανία έως τη Γεωργία, και στοχεύει σε εταιρείες που χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες και παράγουν νέα προϊόντα σε μία από τις έντεκα χώρες όπου το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο (Γερμανία, Αλβανία, Σερβία, ΠΓΔΜ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία και Γεωργία). Μέχρι σήμερα, οι συμφωνίες με την ProCredit έχουν ήδη στηρίξει περισσότερες από 1.000 καινοτόμες ΜμΕ, ενώ πολλές περισσότερες πρόκειται να χρηματοδοτηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια.
Οι εν λόγω συμφωνίες υπεγράφησαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Χρηματοδότηση ΕΕ InnovFin για την καινοτομία», με την υποστήριξη του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρωτοβουλία InnovFin επιτρέπει στις συμμετέχουσες τράπεζες να χορηγούν δάνεια σε καινοτόμες επιχειρήσεις με την υποστήριξη της εγγύησης που προσφέρει το ΕΤΕ. Οι συμφωνίες που συνήφθησαν σε κράτη-μέλη της ΕΕ κατέστη δυνατό να υλοποιηθούν χάρη στην υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ). Το ΕΤΣΕ αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γνωστό και ως «Σχέδιο Γιούνκερ».
Ο Pier Luigi Gilibert, διευθύνων σύμβουλος του ΕΤΕ, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς για το γεγονός ότι οι συμφωνίες εγγύησης του InnovFin προς ΜμΕ με τις τράπεζες της ProCredit αποφέρουν τόσο θετικά αποτελέσματα. Το καταξιωμένο δίκτυο διανομής της ProCredit, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία της στον δανεισμό ΜμΕ, εξασφαλίζει ότι τα δάνεια με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπορούν να επεκταθούν ταχύτατα και στις έντεκα περιοχές. Οι συγκεκριμένες συναλλαγές θα βοηθήσουν τις εταιρείες να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση υποστηριζόμενη από την ΕΕ, με σκοπό να προωθήσουν δυναμικά μία στρατηγική καινοτομίας σε όλη την Ευρώπη».
Ο Jyrki Katainen, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, τόνισε: «Η Επιτροπή αναγνωρίζει ότι οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν τον κινητήριο μοχλό για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη στην Ευρώπη. Η διευκόλυνση πρόσβασής τους στη χρηματοδότηση που χρειάζονται για να καινοτομήσουν, να επεκταθούν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας αποτελεί έναν από τους πλέον αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους η ΕΕ στηρίζει τις ΜμΕ επιχειρήσεις ανά την Ευρώπη. Σε όσους αποφασίσουν να επωφεληθούν από αυτή τη χρηματοδότηση, εύχομαι κάθε επιτυχία καθώς πραγματοποιούν τα επόμενα βήματά τους».
Ο Borislav Kostadinov, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ProCredit General Partner AG (μοναδικού διευθύνοντος εταίρου της ProCredit Holding AG & Co. KGaA), πρόσθεσε: «Η πρωτοβουλία InnovFin βοήθησε αναμφίβολα τον εκσυγχρονισμό του τομέα των ΜμΕ στις χώρες δραστηριοποίησής μας. Χάρη στη σχέση ‘house bank’ που μάς συνδέει με μεγάλο αριθμό καινοτόμων ΜμΕ, οι τράπεζες της ProCredit βρίσκονται σε θέση να χρηματοδοτήσουν την καινοτομία σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, ιδίως στον κλάδο της παραγωγής. Ως εκ τούτου, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η ΕΤΕ και ο ΌμιλοςProCredit συμφώνησαν να διευρύνουν αυτό το εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα».
Σχετικά με το ΕΤΕ
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) είναι μέλος του ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Κεντρική αποστολή του είναι η υποστήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) της Ευρώπης, μέσω διευκόλυνσης της πρόσβασής τους στη χρηματοδότηση. Το ΕΤΕ σχεδιάζει και αναπτύσσει επιχειρηματικά και αναπτυξιακά κεφάλαια, εγγυήσεις και μέσα μικροχρηματοδότησης που προορίζονται ειδικά για το συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς. Στο πλαίσιο του ρόλου αυτού, το ΕΤΕ στηρίζει τους στόχους της ΕΕ για την προώθηση της καινοτομίας, της έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης. Πληροφορίες για το έργο του ΕΤΕ στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ μπορείτε να βρείτε εδώ.
Σχετικά με τον όμιλο ProCredit
Η ProCredit Holding AG & Co. KGaA, με έδρα τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, είναι η μητρική εταιρία του διεθνούς τραπεζικού Ομίλου ProCredit, μέλη του οποίου είναι τράπεζες που απευθύνονται κυρίως σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ), με επίκεντρο των δραστηριοτήτων τη Νοτιοανατολική και Ανατολική Ευρώπη. Παράλληλα με αυτόν τον περιφερειακό προσανατολισμό, ο Όμιλος ProCredit έχει επίσης παρουσία στη Νότιο Αμερική και στη Γερμανία. Οι μετοχές της εταιρείας αποτελούν αντικείμενο τακτικής διαπραγμάτευσης στο τμήμα Ρυθμιζόμενης Αγοράς (Prime Standard) του Χρηματιστηρίου Αξιών της Φρανκφούρτης. Βασικοί μέτοχοι της ProCredit Holding AG & Co. KGaA είναι οι στρατηγικοί επενδυτές Zeitinger Invest και ProCredit Staff Invest (αποτελεί το επενδυτικό όχημα του προσωπικού της ProCredit), η Ολλανδική DOEN Participaties BV, η Αναπτυξιακή Τράπεζα KfW και η IFC (μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας). Δυνάμει του Γερμανικού Τραπεζικού Νόμου, με την ιδιότητα της μητρικής εταιρείας, η ProCredit Holding AG & Co. KGaA επιβλέπεται σε επίπεδο ενοποιημένων λογαριασμών από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Χρηματοοικονομική Επιβλέπουσα Αρχή (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, BaFin) και την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (German Bundesbank). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας www.procredit-holding.com.
Σχετικά με το «Σχέδιο Γιούνκερ»
Το Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη, γνωστό και ως «Σχέδιο Γιούνκερ», αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εστιάζει στην ενίσχυση των επενδύσεων με σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη, κάνοντας αποτελεσματικότερη χρήση νέων αλλά και υφιστάμενων χρηματοοικονομικών πόρων, απομακρύνοντας τυχόν εμπόδια στην ανάπτυξη και παρέχοντας ορατότητα και τεχνική υποστήριξη σε επενδυτικά έργα.
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) αποτελεί τον βασικό πυλώνα του Σχεδίου Γιούνκερ. Παρέχει εγγυήσεις κατά της πρωτεύουσας ζημίας, επιτρέποντας έτσι στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να επενδύσει σε περισσότερα, και συχνά υψηλότερου κινδύνου, έργα. Το ΕΤΣΕ παρουσιάζει ήδη απτά αποτελέσματα. Τα έργα και οι συμφωνίες που έχουν εγκριθεί έως τώρα υπό το ΕΤΣΕ αναμένεται να κινητοποιήσουν περισσότερα από 209 δισεκατομμύρια Ευρώ σε επενδύσεις και υποστήριξη περίπου 427.000 ΜμΕ που εδρεύουν και στα 28 κράτη-μέλη.
Σχετικά με το InnovFin
Ο Μηχανισμός Εγγυήσεων υπέρ ΜμΕ InnovFin θεσπίστηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Χρηματοδότηση ΕΕ InnovFin για την Καινοτομία», με την υποστήριξη του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρέχει εγγυήσεις και αντεγγυήσεις μέσω δανείων που κυμαίνονται μεταξύ 25.000 Ευρώ και 7,5 εκατομμυρίων Ευρώ, με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη χορήγηση πιστώσεων για καινοτόμες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και εταιρίες μεσαίας κεφαλαιοποίησης (με έως και 499 υπαλλήλους). Το ΕΤΕ διαχειρίζεται τον μηχανισμό,  ο οποίος αναπτύσσεται μέσω ενδιάμεσων χρηματοπιστωτικών φορέων – τραπεζών και άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων – σε κράτη-μέλη της ΕΕ και Συνδεδεμένες Χώρες. Στο πλαίσιο του εν λόγω μηχανισμού, οι ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί φορείς λαμβάνουν εγγυήσεις από την ΕΕ και το ΕΤΕ, για την κάλυψη μέρους των ζημιών τους που προκλήθηκαν από τη χρηματοδότηση χρέους στο πλαίσιο του μηχανισμού.
Υπεύθυνοι επικοινωνίας Τύπου:
ΕΤΕDavid Yormesor
Τηλ.: +352 24 85 81 346,
ProCredit Holding: Andrea Kaufmann
Τηλ.: + 49 69 95 14 37 138,
Ευρωπαϊκή ΕπιτροπήEnda McNamara
Τηλ.: + 32 (0)2 29 64 976,
Πηγή:
Μέσω:

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr