Home Greek News «Αντιρατσιστικό» παραλήρημα από τον Πάπα, απαιτεί να δοθούν τα πάντα στους λαθρομετανάστες

«Αντιρατσιστικό» παραλήρημα από τον Πάπα, απαιτεί να δοθούν τα πάντα στους λαθρομετανάστες

by _
0 comment 160 views

«Αντιρατσιστικό» παραλήρημα από τον Πάπα, απαιτεί να δοθούν τα πάντα στους λαθρομετανάστες

Ξεπερνώντας σε «αντιρατσιστική» εξαλοσύνη ακόμη και τους πιο ακραίους (και γραφικούς) αριστεριστές, ο Πάπας Φραγκίσκος τάχθηκε σε ολοκληρωτικό βαθμό υπέρ της λαθρομετανάστευσης, αγνοώντας πλήρως την διατρανωμένη αντίθεση των Χριστιανών Λαών της Ευρώπης. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Πάπας απαιτεί από τα κράτη της Ευρώπης και του πλανήτη να ανοίξουν τις πύλες τους στους «κατατρεγμένους», ξεκαθαρίζοντας πως το δικαίωμα των λαθρομεταναστών στην ατομική ασφάλεια και αξιοπρέπεια «αποτελεί πολύ μεγαλύτερη προτεραιότητα από την εθνική ασφάλεια των κρατών»!

Στο γραπτό μήνυμά του, ο Αργεντινός ποντίφικας αξιώνει από τις κυβερνήσεις «να υποδέχονται, να προστατεύουν, να βοηθούν και να ενσωματώνουν στις κοινωνίες» τους λαθρομετανάστες. Απαιτεί  ακόμη, με σκληρά λόγια, την επιτάχυνση και απλοποίηση  της έκδοσης προσωρινών ταξιδιωτικών εγγράφων και «ανθρωπιστικής βίζας» για τους «πρόσφυγες», χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες» «τις μαζικές αυθαίρετες απορρίψεις αιτήσεων ασύλου και τις απελάσεις». Προσθέτει δε πως οι συνοροφύλακες πρέπει να επανεκπαιδευτούν ώστε να προστατεύουν τους νεοφερμένους λαθρομετανάστες και ότι σε όλους όσους φτάνουν στην Ιταλία- ανεξαρτήτως νομικού στάτους- πρέπει να εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε «όλες τις βασικές υπηρεσίες», πέρα από τις πρώτες βοήθειες.

Σε αυτές τις «βασικές υπηρεσίες», διευκρινίζει ο Πάπας, πρέπει να περιλαμβάνεται η εγγυημένη πρόσβαση στα προξενεία τους, στο δικαστικό σύστημα και στις τράπεζες, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν στον ξένο τόπο… Ειδικά δε για τα ασυνόδευτα «προσφυγόπουλα» ή τα παιδιά λαθρομεταναστών που γεννιούνται σε ιταλικό έδαφος, απαίτησε την άμεσα αλλαγή πολιτικής, τονίζοντας πως πρέπει να τους δίνονται αμέσως ιθαγένεια και πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα και βέβαια πως πρέπει να κατευθύνονται σε προγράμματα αυξημένης φροντίδας ή ακόμη και υιοθεσίας, αντί για κέντρα κράτησης. Και βέβαια, επανέλαβε την έκκληση για πολιτικές επανένωσης οικογενειών, εύρεσης εργασίας και συνολικής επιτάχυνσης των διαδικασιών χορήγησης υπηκοότητας για τους λαθρομετανάστες…

Ποιος Μουίζνιεκς, ποια ΚΕΕΡΦΑ και ποιος άλλος φαιδρός «αντιρατσιστής» ή «αλληλέγγυη» ΜΚΟ; Ο Πάπας ξεπέρασε σε θράσος, γραφικότητα και αναίδεια τους πάντες και τα πάντα, δείχνοντας ότι από το ύψος του πολυτελούς παπικού θρόνου του δεν μπορεί να διακρίνει στο ελάχιστο το τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο. Βεβαίως, πήρε την αρμόζουσα απάντηση από τον αρχηγό της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαβίνι, ο οποίος απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του Πάπα έγραψε στο Facebook πως «αν το θέλει [σ.σ. να δίνει αυτομάτως υπηκοότητα στα ασυνόδευτα παιδιά], ας το κάνει στο Βατικανό… Όμως  εγώ, ως καθολικός, δεν πιστεύω ότι η Ιταλία μπορεί να υποδεχτεί και να υποστηρίξει ολόκληρο τον κόσμο»!

Η απάντηση του Σαβίνι εκφράζει ασφαλώς και την συντριπτική πλειοψηφία όχι μόνο των Ιταλών, αλλά όλων των Ευρωπαϊκών Λαών, οι οποίοι δεν επιθυμούν να καταστούν φιλοξενούμενοι στην ίδια τους την Πατρίδα χάριν ενός ψευδεπίγραφου «ανθρωπισμού». Τόσο ο Πάπας όσο και οι υπόλοιποι «δικαιωματάκηδες», ας πάρουν τους πολυαγαπημένους τους «πρόσφυγες» στις πολυτελείς οικίες τους και ας κάνουν όντως πράξη οι ίδιοι την «αλληλεγγύη», αντί να προσπαθούν να την επιβάλλουν με το ζόρι στα Έθνη της Ευρώπης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/antiratsistikh-ejalosunh-apo-ton-papa-pou-apaitei-na-dothoun-ta-panta-stous#ixzz4qjR4tCWy

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr