Home Greek News ΑΜΕΊΩΤΟΣ Ο ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΌΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ – ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΑΊΖΕΙ ΤΑ ΡΈΣΤΑ ΤΟΥ

ΑΜΕΊΩΤΟΣ Ο ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΌΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ – ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΑΊΖΕΙ ΤΑ ΡΈΣΤΑ ΤΟΥ

by _
0 comment 130 views

ΑΜΕΊΩΤΟΣ Ο ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΌΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ – ΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΑΊΖΕΙ ΤΑ ΡΈΣΤΑ ΤΟΥ

Είναι πράγματι αξιοθαύμαστη η μεθοδικότητα με την οποία το τριπλό «σύστημα» που ποτέ δεν χώνεψε τον Κώστα Καραμανλή, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο σχεδόν 10 χρόνια μετά την αποχώρησή του από το Πρωθυπουργικό αξίωμα.

1ο. Το σύστημα αυτό εντοπίζεται πολιτικά στο βαθύ και βρόμικο ΠΑΣΟΚ και σε εκείνους που είχαν κέρδος από την πτώση του Κώστα Καραμανλή όπως τους Σαμαρά, Μητσοτάκη, Γεωργιάδη και άλλους ακραίους ή νεοφιλελεύθερους.

2ο. Το σύστημα αυτό εντοπίζεται οικονομικά σε αυτούς τους «επιχειρηματίες» που ένιωσαν πως η φράση του Καραμανλή για τους εθνικούς νταβατζήδες, απείλησε τις αυτοκρατορίες τους.

3ο. Τέλος το σύστημα εντοπίζεται στο διεθνές στερέωμα και είναι γνωστά τα γεωπολιτικά και τραπεζικά συμφέροντα που δεν ήθελαν τον Κώστα Καραμανλή στα πόδια τους. Συμφωνίες με ενεργειακά π.χ αγωγός Μπουργκάς, εμπορικές συμφωνίες π.χ. Cosco, στρατιωτικές συμμαχίες π.χ. Βέτο στα Σκόπια, άρνηση αγοράς εξοπλισμών, ΑΟΖ, και άλλα πολλά έκαναν τον Καραμανλή έναν ανεπιθύμητο πατριώτη για τις υπερδυνάμεις, τη στιγμή που η Μεσόγειος έπρεπε να αλλάξει «χέρια».

Αυτές οι τρεις ομάδες έδρασαν και δρουν είτε ανεξάρτητα είτε ως συγκοινωνούντα δοχεία, ανάλογα με την επικαιρότητα και ανάλογα με τις εκάστοτε επιδιώξεις.

Σήμερα η βασική επιδίωξη είναι η πολιτική ηγεσία του τόπου να είναι φιλική στη Μνημονιακή φοροαφαίμαξη και να εξυπηρετεί συγκεκριμένους επιχειρηματίες που φλερτάρουν καθημερινά με τη φυλακή.

Το αφήγημα του Κώστα Καραμανλή και του Καραμανλισμού δεν υπηρετεί προφανώς καμία Μνημονιάκη επιταγή ή άλλες «υποθέσεις» γι αυτό και ο πρώην Πρωθυπουργός αρνήθηκε την παράδοση της Ελλάδας στους δανειστές. Και αυτό το κατάφερε μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου με τεχνάσματα και αλχημείες καλύπτοντας ταυτόχρονα και τα οικονομικά σκάνδαλα με τα swaps του Κώστα Σημίτη.

Δεν είναι τυχαίο που Σαμαράς, ΠΑΣΟΚ και «συγκρότημα» ΔΟΛ έσπευσαν να δέσουν το σχέδιο αποσταθεροποίησης του 2007 με όχημα τις τραγικές πυρκαγιές, με τις δηλώσεις της σημερινής κυβέρνησης περί σχεδίου εμπρησμών, με προφανή σκοπό τη γελοιοποίηση του Κώστα Καραμανλή. Όλοι τον φοβούνται και με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να τον μειώσουν.

Όσο ο Κώστας Καραμανλής υπάρχει πολιτικά, όσο μπαίνει στη Βουλή, θα είναι ένας θανάσιμος πατριωτικός κίνδυνος. Τον τελευταίο δε χρόνο ο «κίνδυνος» αυτός είναι μεγαλύτερος καθώς οι εμφανίσεις του πρώην πρωθυπουργού έχουν πυκνώσει κυρίως με αφορμή τις εκδηλώσεις παρουσίασης βιβλίων για τα ορθά οικονομικά της περιόδου 2004-09 και τις φωτιές του 2007.

Δεν είναι ακόμη τυχαία η τελευταία διχαστική και προδοτική διαρροή του Σαμαρά για τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015: «Δύο χρόνια πριν τέτοιες ημέρες ο Τσίπρας έκανε… πάρτι. Ήξερε ότι θα νικήσει κατά κράτος αφού γνώριζε αφενός ότι το ψέμα του δεν έχει ακόμη γίνει αντιληπτό αλλά και γιατί δεν είχε αντίπαλο. Με τον Μεϊμαράκη και τους καραμανλικούς στη ΝΔ ήταν σίγουρη η νίκη στις εκλογές. Ούτε ένας δεν πίστευε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές. Ο κόσμος ήταν ακόμη στην… κοσμάρα του και περίμενε διαγραφές χρεών και κατάργηση ΕΝΦΙΑ ενώ η ΝΔ κινούταν στον αστερισμό της… συνεννόησης για εθνικούς λόγους. Τους πήρε παραμάζωμα ο Τσίπρας και ησύχασαν ή μάλλον τώρα συνεργάζονται στο παρασκήνιο.»

Θράσος δηλαδή!

Και ποιος τα λέει αυτά; ο Αντώνης Σαμαράς, ο άνθρωπος που επαγγελματικά διασπά και διαλύει τη ΝΔ από το 1993.

Θυμίζουμε στον Αντώνη Σαμαρά να τα ακούει και το ΠΑΣΟΚ:

> Θυμίζουμε στον Αντώνη Σαμαρά πως ο Κώστας Καραμανλής λεηλατήθηκε κατά τη διακυβέρνηση 2004-09, ακριβώς διότι δεν συνέπλεε με τα συμφέροντα ξεπουλήματος της Ελλάδας, που επεδίωκε το βαθύ ΠΑΣΟΚ του «λεφτά υπάρχουν». Το ίδιο βαθύ ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια έγινε ΣΥΡΙΖΑ!
> Επίσης θυμίζουμε στον Αντώνη Σαμαρά πως το 2009 η Πολιτική Άνοιξη έκανε αγώνα υπέρ του βαθέως ΠΑΣΟΚ προκειμένου να πέσει ο Κώστας Καραμανλής και να τεθεί θέμα αρχηγίας στη ΝΔ. Το ίδιο έκανε και στις εθνικές εκλογές του 2015 με αρχηγό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη!!
> Επίσης θυμίζουμε στον Αντώνη Σαμαρά πως διοίκησε τη ΝΔ με μοναρχικό τρόπο και με μία κλειστή παρέα μη δίνοντας βήμα και λόγο σε κανένα – με τις γνωστές συνέπειες.
> Επίσης θυμίζουμε στον Αντώνη Σαμαρά πως ουδέποτε έφερε τα ποσοστά του Κώστα Καραμανλή, αντιθέτως τα πάτωσε και παρέλαβε μία μεγάλη ΝΔ και την έφτασε στο δημοψήφισμα στο ντροπιαστικό 14%.
> Επίσης θυμίζουμε στον Αντώνη Σαμαρά πως καλλιέργησε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ – υπέρ του Μητσοτάκη – το παραμύθι της συνεργασίας Μεϊμαράκη – Τσίπρα με τον ίδιο πάντα νοσηρό σκοπό. Ακόμη και όταν ο Μεϊμαράκης απογείωσε τη ΝΔ στο 29% (χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα από τον Τσίπρα), ποσοστό που ακόμη και σήμερα βλέπει με τα κιάλια ο Μητσοτάκης παρότι η κοινωνία υφίσταται τη χειρότερη φοροεπιδρομή.
> Επίσης θυμίζουμε στον Αντώνη Σαμαρά πως ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπερασπίστηκε τον Κώστα Καραμανλή και άφησε να τον τρώνε οι «σκύλοι» της διαπλοκής, στο πλαίσιο της δικής του «καλής» πρωθυπουργίας με το ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ που ο βουλευτής Μεσσηνίας κάνει γαργάρα, όπως γαργάρα είχε κάνει και την εξεταστική για το πρώτο Μνημόνιο… αυτό για το οποίο είχε διαγράψει την Ντόρα Μπακογιάννη!!

Ηρεμήστε παιδιά με τον Καραμανλή και τον Καραμανλισμό… έχει μέλλον η πατρίδα και αυτό δεν είναι των αριθμών και των συμφερόντων.

ΦΩΣ!

«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr