Home Greek News Η συνθήκη της Λωζάννης και ο Ερντογάν, Γράφει ο Πρέσβης Ε.Τ. & επί κεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος

Η συνθήκη της Λωζάννης και ο Ερντογάν, Γράφει ο Πρέσβης Ε.Τ. & επί κεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος

by _
0 comment 238 views

Η συνθήκη της Λωζάννης και ο Ερντογάν, Γράφει ο Πρέσβης Ε.Τ. & επί κεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος

Το να παρουσιάζει ο Ερντογάν τη Συνθήκη της Λωζάννης σαν ήττα της Τουρκίας γιατί δεν της περιήλθαν τα Ελληνικά νησιά αποτελεί σχήμα οξύμωρο την στιγμή που η Τουρκία έχει ήδη παραβιάσει τόσο πολύ την Συνθήκη αυτή που δεν έχει απομείνει σχεδόν τίποτα.

Ας δούμε λίγο τις παραβιάσεις αυτές.

Τα άρθρα 36-43 περί προστασίας των μειονοτήτων παραβιάσθηκαν σε σημείο που από τους 120.000 ομογενείς που ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη τότε έμειναν σήμερα περίπου 3.500 χιλιάδες. Μετανάστευσαν μας λένε οι Τούρκοι για να βρουν καλλίτερες συνθήκες ζωής στην πλούσια Ελλάδα. Και όταν τους μιλάς για τα Σεπτεμβριανά του 1955 και τις απελάσεις των Ελλήνων υπηκόων το 1964,σε κοιτάζουν αμήχανα.

Το άρθρο 14 της Λωζάννης προέβλεπε τοπική αυτοδιοίκηση από τους Ομογενείς Χριστιανούς της Ίμβρου και αστυνομία από τους ομοεθνείς μας. Αγνοήθηκε πλήρως από την Τουρκία η οποία και αποδεκάτισε τον Ελληνικό πληθυσμό της Ίμβρου κυρίως την δεκαετία του 60,για να μείνουν στο τέλος περί τους 300. Μόνο και μόνο γι’ αυτό μπορεί η Ελλάδα να διεκδικήσει την επιστροφή της Ίμβρου. Αμέτρητες εκκλησίες γκρεμίσθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να κατασκευασθούν δρόμοι, πάλι σε παραβίαση της Λωζάννης.

Και σήμερα ακόμα με την εισβολή στην Συρία η Τουρκία έχει παραβιάσει το άρθρο 3 που οριοθετεί τα σύνορα με την Συρία.

Το να ισχυρίζεται ότι τα ελληνικά νησιά είναι δίπλα στην Τουρκία το ίδιο μπορεί να ισχυρισθούμε και εμείς για την Σμύρνη και την Μικρά Ασία.

Εξ’ άλλου με το άρθρο 15 παραχώρησε τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία και με το άρθρο 19 αναγνώρισε την κυριαρχία της Αγγλίας στην Κύπρο.

Δεν πρέπει να μας απασχολεί εάν η δήλωση έγινε για εσωτερικούς λόγους .Πάντοτε αυτό γίνεται και σχεδόν πάντοτε αυτό επικαλούνται οι Ελληνικές κυβερνήσεις. Με τις δηλώσεις αυτές ο Τούρκος Πρόεδρος θέτει θέμα Λωζάννης.

Η αντίδραση της Ελλάδος πρέπει να είναι σθεναρή και θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα και να τοποθετηθούν τα άλλα κράτη που συνυπέγραψαν την Συνθήκη δηλαδή η Αγγλία, Γαλλία Ιταλία, Ρουμανία και Ιαπωνία.

*Ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος είναι Πρέσβης ε.τ & επί κεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ

ΠΗΓΗ:  ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΕΠΑΜ

ΩΡΑΙΑ τα είπε ο κ Χρυσανθόπουλος, αλλά δυστυχώς, δεν μπορούμε να έχουμε ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη στο ΕΠΑΜ για τους ακόλουθους λόγους…

Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ – ΕΠΑΜ & ΜΑΣΟΝΙΑ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr