Home Greek News Δίνουν κρατική γη σε 1.500 λαθρομετανάστες. Τους μετατρέπουν σε κανονικούς ιδιοκτήτες-εποίκους

Δίνουν κρατική γη σε 1.500 λαθρομετανάστες. Τους μετατρέπουν σε κανονικούς ιδιοκτήτες-εποίκους

by _
0 comment 173 views

22.8.17

Δίνουν κρατική γη σε 1.500 λαθρομετανάστες. Τους μετατρέπουν σε κανονικούς ιδιοκτήτες-εποίκους

ΣΧΟΛΙΟ “ΙΣΧΥΣ”: ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ-ΑΠΟΙΚΙΣΜΟ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΑΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ. Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ. Ο ΚΑΤΕΧΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΓΗ. Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ ΠΟΥ ΥΦΑΡΠΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ. ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ , ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΟΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΚΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΠΟΙΚΟΥΣ. ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ  ΜΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΦΙΑ, ΦΟΡΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΕΜΑΣ.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ, ΟΡΙΣΤΕ ΣΕΙΡΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2011:

ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ. ΠΛΗΤΟΥΝ ΣΦΟΔΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΩΝ. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΤΟΥ 2010: Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΩΣ ΜΗΔΑΜΙΝΟ. ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.
ΕΔΩ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ: https://isxys.blogspot.com/2015/09/blog-post_49.html ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ ΕΝΤΟΝΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ, ΗΘΕΛΑΝ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΔΙΑΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΡΙΝΕ ΩΣ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΝΤΕΙΣ, ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΕΠΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ Η ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΛΕΟΝ ΕΘΝΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΛΟΓΟΥΣΕ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. ΤΩΡΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟ.

ΦΕΥ!!!!, ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Υ.Γ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΤΗΝ ΓΣΕΕ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΝΟΝ, Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΗ… ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.

Τις τελευταίες ημέρες εντατική είναι η συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, με σκοπό την παροχή προς τους “δοκιμαζόμενους μετανάστες” βασικών γνώσεων επικοινωνίας και κατόπιν επαγγελματικών δεξιοτήτων, κυρίως στον αγροτικό τομέα. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μελετά την προοπτική παραχώρησης γης αρχικά σε 1.000 έως 1.500 πρόσφυγες για να απασχοληθούν με τις καλλιέργειες. Αν και ακόμα το υπουργείο δεν έχει αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί αυτό το πρόγραμμα, ο προσανατολισμός του είναι οι πρόσφυγες, κυρίως από εμπόλεμες περιοχές, να απασχοληθούν άμεσα. Σκέψεις των ιθυνόντων είναι να υπάρξουν περιοχές στη Μακεδονία ή τη Βοιωτία όπου θα μπορέσουν να απασχοληθούν οι “πρόσφυγες-καλλιεργητές”, όμως η κυβέρνηση δεν μένει μόνο σε αυτόν τον σχεδιασμό. Συγκεκριμένα, ήδη οι αρμόδιες ομάδες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι σε επικοινωνία με συνδικάτα, την ΠΑΣΕΓΕΣ, τη ΓΣΕΕ, ακόμα και τους βιομηχάνους, με στόχο να οργανώσουν προγράμματα απασχόλησης των μεταναστών. Μέσα στο φθινόπωρο, μάλιστα, θα προωθηθεί η αναλυτική καταγραφή των δεξιοτήτων και της επαγγελματικής εμπειρίας χιλιάδων προσφύγων (σ.σ.: θα δημιουργηθούν ειδικά data και φάκελοι ανά περίπτωση) ώστε με τρόπο συντεταγμένο να εισέλθουν, όπως μας αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, στην εγχώρια αγορά εργασίας και κυρίως σε χαμηλής έντασης εργασίες, όπως οι αγροτικές.Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να τρέξει το ίδιο και όχι το συναρμόδιο υπουργείο Εργασίας αυτά τα προγράμματα, όμως εδώ είναι που ελλοχεύει ένας μεγάλος κίνδυνος, όπως μας λένε πηγές της ΓΣΕΕ. Να υπάρξει δηλαδή ένα σχέδιο αποκατάστασης των προσφύγων, δίχως όμως μέριμνες ως προς την πάταξη της ενδεχόμενης μαύρης, εκ μέρους τους, εργασίας. Κι αυτό σε μια περίοδο σύνθετη και κρίσιμη για την Ελλάδα, με τους δείκτες ανεργίας στα ύψη.  Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει ειδική επικοινωνιακή διαχείριση ως προς την παροχή τόσο αυτών των βοηθειών όσο και εκτάσεων γης. Στόχος, επίσης, είναι μετά την παροχή χρημάτων για στέγαση και σίτιση εκτός καταυλισμών για τους πρόσφυγες να υπάρξει και συζήτηση για τον τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας μέσα από ειδικές κάρτες, ενώ ακόμα δεν έχει τεθεί σε διαβούλευση το ζήτημα της ασφαλιστικής τους κάλυψης παρότι οδηγούνται σταδιακά στην αγορά εργασίας, έστω και μέσω προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr