Home Greek News ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ; ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΡΩΣΙΑΣ, ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ; ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΡΩΣΙΑΣ, ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

by _
0 comment 186 views

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ; ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΡΩΣΙΑΣ, ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα στρατιωτικό τράφικ εν όψει καταλυτικών εξελίξεων (;;;), σημειώνεται στην τουρκική πρωτεύουσα καθώς μετά την αιφνίδια επίσκεψη του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Ιράν, στρατηγού Muhammed Bakiri, που συντάθηκε με τον Τούρκο συνάδελφο του, Χουλουσί Ακάρ, όπως έγινε γνωστό έρχεται στην Άγκυρα και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, στρατηγός Gennadı Gerasımov.

Οι έκτακτες αυτές συναντήσεις όπως αναφέρεται, έχουν σαν κύριο θέμα τις εξελίξεις στην Συρία, την αναμενόμενη τουρκική επίθεση στον κουρδικό θύλακα του Arfin και το δημοψήφισμα για ανεξάρτητη κουρδική εστία στο βόρειο Ιράκ, κάτι που η Τεχεράνη έχει απορρίψει ασυζητητή.

Το γεγονός είναι πως στην Συρία διαμορφώνεται πλέον ένα καινούργιο άτυπο μέτωπο από την Τουρκία, Ρωσία και Ιράν, εναντίον των Αμερικανών και των Κούρδων, με προέκταση και το Ισραήλ, που θα έχει καταλυτικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή και θα επηρεάσει αποφασιστικά τις διεθνείς στρατηγικές ισορροπίες.

Το θέμα της άμεσης σύγκρουσης τουρκικών και κουρδικών δυνάμεων που έχουν ενισχυθεί από τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς, απασχόλησε και την έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν και του Ιρανού Hasan Ruhani.

Το σίγουρο με όλα αυτά είναι ότι θα έχουμε πολύ εντυπωσιακές εξελίξεις τις επόμενες μέρες

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφ0ς-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

http://nikosxeiladakis.gr/τι-συμβαινει-εκτακτωσ-οι-αρχηγοι-γενι/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr