Home Greek News Αχτσιόγλου: Από… Σεπτέμβρη οι διατάξεις κατά της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας

Αχτσιόγλου: Από… Σεπτέμβρη οι διατάξεις κατά της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας

by _
0 comment 107 views

Αχτσιόγλου: Από… Σεπτέμβρη οι διατάξεις κατά της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας

Μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας θεωρείται η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων το άρθρο 56 του νόμου 4487/2017 ( χθες πήρε ΦΕΚ) το οποίο «διορθώνει» την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου (ΑΠ 677/2017) που είχε κρίνει ότι η μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών του μισθωτού, έστω και μακροχρόνια, δεν αρκεί να θεμελιώσει την έννοια της βλαπτικής μεταβολής των όρων της σύμβασης εργασίας του, αναφέρει το protothema.

Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά διατάξεις που ετοιμάζει το υπουργείο εργασίας για την καταπολέμηση της απλήρωτης και αδήλωτης εργασίας.

Ανάμεσα στις διατάξεις που θα προωθηθούν το φθινόπωρο θα είναι ο αποκλεισμός από τα κοινοτικά κονδύλια και τις συμβάσεις με το Δημόσιο των επιχειρηματιών που παραβαίνουν την εργατική νομοθεσία

-η υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν ηλεκτρονικά και εκ των προτέρων, τις υπερωρίες στο σύστημα Εργάνη

-το κλείσιμο μιας επιχείρησης, έως και για τρεις ημέρες σε περίπτωση που εντοπίζονται παραβάσεις

-Στο σχέδιο νόμου θα προβλέπεται επίσης ο διαχωρισμός της ασφάλισης από την ιδιότητα στους κλάδους των μηχανικών και των νομικών, ώστε να μην υποχρεώνονται στην καταβολή εισφορών χωρίς να έχουν εισόδημα, χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες.

Αχτσιόγλου: Από… Σεπτέμβρη οι διατάξεις κατά της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr