Home Greek News Αυτό κι αν είναι είδηση! Ο Τσακαλώτος στηρίζει τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Αυτό κι αν είναι είδηση! Ο Τσακαλώτος στηρίζει τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

by _
0 comment 139 views

Αυτό κι αν είναι είδηση! Ο Τσακαλώτος στηρίζει τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Αποστάσεις από τις κατηγορίες και τις δικαστικές αποφάσεις σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, έδειξε πως τηρεί ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε δηλώσεις του στη γερμανική Die Zeit που φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για την δικαστική τροπή της υπόθεσης Γεωργίου, ο κύριος Τσακαλώτος υποβάθμισε το ζήτημα της καταδίκης, ως αφορών «διαδικαστικού» χαρακτήρα και ήσσονος σημασίας ζητήματα. Αντιθέτως σπεύδει να δηλώσει ότι η ελληνική κυβέρνηση εμπιστεύεται την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ το ίδιο πράττει και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ που μίλησε για το θέμα.

«Είναι ανάρμοστο να σχολιάσει ένας υπουργός Οικονομικών μια δικαστική απόφαση και, σε κάθε περίπτωση, η καταδίκη για τον κ. Γεωργίου δεν αφορούσε ποινή για ακατάλληλη χρήση των στατιστικών αλλά για ένα ήσσονος σημασίας θέμα που αφορούσε στην διαδικασία» αναφέρει στην δήλωσή του προς την Die Zeit ο κύριος Τσακαλώτος (σσ: εννοεί ότι δεν ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ). Και συμπληρώνει: «Οι στατιστικές του προγράμματος δεν αμφισβητούνται από κανέναν, πόσο δε μάλλον από την ελληνική κυβέρνηση».

«Η ΕΚΤ έχει πλήρη εμπιστοσύνη στις στατιστικές που εξέδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή από το 2010 και μετά και επαναλαμβάνει ότι είναι απαραίτητο για τις ελληνικές αρχές να προστατεύσουν την ανεξαρτησία και την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ» απάντησε και εκπρόσωπος της ΕΚΤ σε ερώτηση της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit για την ΕΛΣΤΑΤ.

Η Die Zeit φιλοξενεί και δηλώσεις του κυρίου Γεωργίου που έκανε λόγο για «διώξεις και αποφάσεις που εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα».

Το δημοσίευμα παρατηρεί πως η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε πολιτικό ζήτημα στην Ευρώπη, καθώς ο πρωην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κατηγορείται πως διόγκωσε τεχνητά το έλλειμμα του προϋπολογισμού για να οδηγήσει την χώρα σε κρίση και Μνημόνιο.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στη διετή καταδίκη με αναστολή του κ. Γεωργίου και υποστηρίζει πως η υπόθεση θεωρείται πιθανό να βρεθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Eurogroup.

Το δημοσίευμα καταλήγει λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση αποστασιοποιήθηκε από τις κατηγορίες εναντίον του κ. Γεωργίου και πως ο Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απέρριψε την υποψία ότι αυτός ή η δικαστική εξουσία δεν εμπιστεύονται τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ κατά τη θητεία του κ. Γεωργίου.

https://www.lykavitos.gr/archives/473416?utm_source=wpautopublish&utm_medium=facebook

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr