Home Greek News Ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» προειδοποιεί για εμφύλιο στην Τουρκία-Ετοιμάζουν νέο πραξικόπημα οι εθνικιστές;

Ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» προειδοποιεί για εμφύλιο στην Τουρκία-Ετοιμάζουν νέο πραξικόπημα οι εθνικιστές;

by _
0 comment 126 views

Ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» προειδοποιεί για εμφύλιο στην Τουρκία-Ετοιμάζουν νέο πραξικόπημα οι εθνικιστές;

Πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2017/08/ο-αρχηγός-των-γκρίζων-λύκων-προειδο.html

ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Σε άκρως σκοτεινή και επικίνδυνη περίοδο έχει εισέλθει η Τουρκία  στο εσωτερικό  της , με άμεση επίδραση στις γειτονικές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος , από τις παλινωδίες του Σουλτάνου Ερντογάν που έχει «χωρίσει» την χώρα στα «δύο».

Αφορμή στάθηκε ένα τουίτ του ηγέτη των εθνικιστών Ν.Μπαχτσελί , η σημασία του  οποίου θα μεταβάλλει την κατάσταση ασφαλείας μέχρι το Αιγαίο και την ….Κύπρο, αλλά και την Συρία .

Ο Τούρκος πρόεδρος από τις 15 Ιουλίου και μετά «καταργεί» κομμάτι-κομμάτι την συνταγματική τάξη της χώρας με διώξεις χιλιάδων «αντιφρονούντων», κατάργηση νόμων και διαταγμάτων που αφορούν την δομή του κράτους, ενώ  αποδομεί συστηματικά την ιστορική κληρονομιά του  Κεμάλ.   

 

Οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής και  μαζί με την αναμόρφωση του κράτους από κοσμικό σε ισλαμική δημοκρατία τύπου Ιράν και οι εκατοντάδες νεκροί από τις μάχες με το ΡΚΚ …οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε εσωτερικό εμφύλιο ή πραξικόπημα από τους εθνικιστές ( σχεδόν μιλάμε για το ίδιο πράγμα από άλλη οπτική γωνία).   

«Τα παράπονα αυξάνονται, η χώρα ταρακουνιέυται συνεχώς και κάποιες κοινότητες και αιρέσεις βρίσκονται σε δράση μαζί με  ιδρύματα. Το κράτος κινδυνεύει!», έγραψε στο twitter o Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτης των γκρίζων Λύκων (τουρκικά: Ülkü Ocakları) μιας τουρκικής εθνικιστικής, πολιτικής οργάνωση που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από τον αναλυτή Μάρτιν Λη, ο οποίος φοβάται ότι έρχεται και η σειρά του για εξόντωση από τον Ερντογάν.

Η ιδεολογία της οργάνωσης είναι ο παντουρκισμός, η ιδέα δηλαδή για την ένωση και κοινή δράση όλων των τουρκικών φυλών και τη συμβίωσή τους σε μια νέα Τουρκική Αυτοκρατορία Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις επίπεδο εντολή για να διαμορφώσει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, που πρέπει να συγκεντρωθούν στις αρχές του Αυγούστου του τρέχοντος έτους, όπως κάθε χρόνο.

Το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο το οποίο  συνεδρίασε πριν μερικές ημέρες   επιλέγοντας αρχηγούς και στους τρεις κλάδους , έχει δημιουργήσει μια ειδική επιτροπή, σύμφωνα με  φήμες των τουρκικών ΜΜΕ , η οποία θα εκκαθαρίσει μεθοδικά  όλους τους «εθνικιστές» και «κεμαλιστές» από τις ένοπλες δυνάμεις όπου και αν βρίσκονται .

Τις τελευταίες ημέρες οι τουρκικές εφημερίδες και οι  ιστοσελίδες του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου μιλούν για «εθνικιστική» εκκαθάριση των αξιωματικών.

«Ο δημοσιογράφος  Hilmi Hacaloğlu όμως,  που εργάζεται στην Φωνή της Αμερικής (VoA) έγραψε άρθρο για δύο νέους ηγέτες της αποκαλούμενης κρυφής «αντιπολίτευσης» της Τουρκίας στην Άγκυρα , οι οποίοι είναι οι Nuri και Elibol.

Ειδικά ο  Elibol, είναι ένας απόστρατος  αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων με γερές διασυνδέσεις στο στράτευμα , και στο άρθρο  που δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου με θέμα «οι εθνικιστές αποτελούν μεγάλο  κίνδυνο », ο δημοσιογράφος τόνισε ότι  εάν δεν διορθωθεί η αδυναμία του συστήματος είναι σχεδόν βέβαιο  το ενδεχόμενο  ενός πραξικοπήματος από εθνικιστές αξιωματικούς.

Πριν μερικές ημέρες το μέλος του CHP  αλί Σεκέρ  , υποστήριξε σε   τουρκική εφημερίδα την ύπαρξη σχεδίου  εξάλειψης της σημερινής συνταγματικής τάξης,  την οποία κατήγγειλε στο εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης , με πρόφαση από την πλευρά της κυβέρνησης την ύπαρξη εσωτερικού κινδύνου στην χώρα  .

Κοινώς « παραμύθια της χαλιμάς» για την δημιουργία ισλαμικής δημοκρατίας ….στην οποία αντιτίθενται οι εθνικιστές …τελεία και παύλα.

Το μέλος του κόμματος CHP Ali  Şeker, και ο πρόεδρος  της πλατφόρμας Πολιτικής Αλληλεγγύης Αϊχάν Ογκάν έκαναν μήνυση στο κυβερνών κόμμα για την προσπάθεια  «εξάλειψη της συνταγματικής τάξης»  στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης .

Ο ίδιος ο Şeker δήλωσε:  «Τώρα χτίζουν μια νέα κατάσταση, και δεν μου αρέσει η «γεύση» αυτού του νέου κράτους ιδρυτής του οποίου είναι ο  Ταγίπ Ερντογάν».

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν μιλώντας στην hurriyet ανέφερε : « Η κυβέρνηση είναι «αποφασισμένη να αυξήσει τις γενιές που θα είναι εξοικειωμένες με τη θρησκεία, την ιστορία και τον πολιτισμό τους», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 4 Αυγούστου στα εγκαίνια του Τζαμιού  Yıldız Hamidiye της Κωνσταντινούπολης μετά από τετραετή περίοδο αποκατάστασης.

«Δεν είναι δική της ( κυβέρνηση) μόνο δουλειά . [Θα πρέπει να γίνει] μαζί, με τις μητέρες και τους πατέρες τους. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να δημιουργήσουμε γενιές που θα γνωρίζουν  ποιοι είναι, από πού προέρχονται, πού βρίσκονται και πού πηγαίνουν. Μπορεί να υπάρχουν ελλείψεις από αυτή την άποψη, αλλά ο πυρήνας των πιστών θα είναι σταθερός. Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τις ελλείψεις μας σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Θα αρχίσουμε να έχουμε αποτελέσματα σε αυτό το θέμα όταν θα δούμε τα τζαμιά μας γεμάτα από νέους. Θα εργαστούμε χωρίς διακοπή για να βελτιώσουμε τόσο τη φυσική όσο και την πνευματική μας υποδομή.

Είμαστε υποχρεωμένοι να το επιτύχουμε όχι μόνο για τους εαυτούς μας, αλλά και για όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας ( σε άλλα όμορα κράτη ) που μας κοιτάζουν και οι οποίοι έχουν στρέψει  τις καρδιές τους σε εμάς ( Παντουρκισκμός) », πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος….ο οποίος νομίζει ότι είναι ένας Οθωμανός Σουλτάνος και απευθύνεται στα βιλαέτια  του στα Βαλκάνια και τον Καύκασο.

Όλα αυτά συνηγορούν λοιπόν  στο «επικίνδυνο » σενάριο , στο οποίο οδηγεί την Τουρκία ο Ρ.Ν.Ερντογάν με τα μεγαλεπήβολα σχέδια του αφού έχει διχάσει βαθιά τον τουρκικό λαό που αιμορραγεί συνεχώς ελέω κουρδικού πολέμου .

Πληροφορίες τους τουρκικού τύπου εδώ και ένα χρόνο μιλούν για χιλιάδες Τούρκους αντιφρονούντες , στρατιωτικού, δημοσίους υπαλλήλους , αστυνομικούς , και άλλους που κινούνται στα «βουνά και τα λαγκάδια» για να  αποφύγουν τις συλλήψεις  του ισλαμικού καθεστώτος.

Αυτοί οι σύγχρονοι Τούρκοι «αντάρτες»  που είναι η αντίπαλη στρατιωτική δύναμη μαζί με τους υπόλοιπους Τούρκους ε.ε. στρατιωτικούς που υπηρετούν τώρα , και οι οποίοι έχουν γαλουχηθεί στις στρατιωτικές σχόλες τους για χρόνια με τον Κεμαλισμό και θεωρούν τον εαυτό τους θεματοφύλακα του κοσμικού κράτους,  … θα ξεσηκωθούν και θα «χτυπήσουν»  για να μην γίνει η χώρα τους ισλαμικό χαλιφάτο με Σουλτάνο τον Ερντογάν……αυτό φαίνεται ήδη από πολλά χιλιόμετρα μακριά.

https://www.youtube.com/watch?v=ZkKnNllaUTg

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr