Home Greek News ΒΙΝΤΕΟ! ΔΗΛΩΣΗ-ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ «Δεν θα υπολογίζει κανένας τον σημαιοφόρο που κληρώθηκε…»

ΒΙΝΤΕΟ! ΔΗΛΩΣΗ-ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ «Δεν θα υπολογίζει κανένας τον σημαιοφόρο που κληρώθηκε…»

by _
0 comment 169 views

ΒΙΝΤΕΟ! ΔΗΛΩΣΗ-ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ «Δεν θα υπολογίζει κανένας τον σημαιοφόρο που κληρώθηκε…»

Ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης επανήλθε στο ζήτημα της κλήρωσης για την ανάδειξη του σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία.

Ο κ. Μπαμπινιώτης τόνισε ότι «καταστρατηγείται μία ομηρική αρχή, μία πανάρχαιη ελληνική αρχή, το «Αιέν αριστεύειν»» και υποστήριξε πως κανένας δεν θα υπολογίζει τον σημαιοφόρο που κληρώθηκε.

«Αν θέλουμε να μιλάμε για ισότητα, ας ρίξουμε το βάρος να κάνουμε ένα δυνατό δημόσιο σχολείο, που να έχει όλα αυτά τα πράγματα. Αυτή είναι η ισότητα. Ισότητα ευκαιριών. Δεν είναι “να κάνω κλήρωση” και να λέω “ποιος θα κρατήσει τη σημαία”. Διότι, τότε, θα συμβεί και το άλλο. Ότι δεν θα υπολογίζει κανένας αυτόν που κρατάει τη σημαία. Ενώ, αυτήν τη στιγμή, σας μεταφέρω ότι τα παιδιά είναι χαρούμενα και χειροκροτούν, επικροτούν, τα άλλα παιδιά που σηκώνουν τη σημαία, γιατί έμμεσα αναγνωρίζουν ότι αυτά προσπάθησαν και πέτυχαν κάτι καλύτερο» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Γλωσσολογίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πηγή

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr