Home Greek News Financial Times για υπόθεση Γεωργίου: O ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να στήνει τα δικά του δίκτυα επηρεασμού των δικαστικών

Financial Times για υπόθεση Γεωργίου: O ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να στήνει τα δικά του δίκτυα επηρεασμού των δικαστικών

by _
0 comment 105 views

Financial Times για υπόθεση Γεωργίου: O ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να στήνει τα δικά του δίκτυα επηρεασμού των δικαστικών

Επανέρχονται στην καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου με άρθρο τους την Κυριακή οι Financial Times, που επισημαίνουν ότι αν και, παρά τις εκτιμήσεις, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης, εν τούτοις οι αμφιβολίες για το αν η κυβέρνηση επιθυμεί πραγματικά μια εκ βάθρων μεταρρύθμιση του κράτους, βαθαίνουν.

Στο άρθρο, με τίτλο «Μία νομική φάρσα που θέτει υπό αμφισβήτηση τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις», ο κύριος Γεωργίου χαρακτηρίζεται «αποδιοπομπαίος τράγος», καθώς, παρά το ότι είχε αθωωθεί για τις ίδιες κατηγορίες πριν από λίγους μήνες ή ότι οι στατιστικολόγοι της ΕΕ έχουν εγκρίνει τα στοιχεία που έχει κατέθεσε και ότι περιέγραψαν την τελευταία δίκη ως «προκαθορισμένη φάρσα», ο κύριος Γεωργίου καταδικάστηκε.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα, αυτό μπορεί να εκληφθεί ακόμα και ως προσπάθεια ξεπλύματος της κυβέρνησης Καραμανλή, που επέβλεψε τις χειρότερες υπερβολές υπερδανεισμού ενώ αλλοίωνε τα στοιχεία. «Η σκληροπυρηνική αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πιστεύεται ευρέως ότι έχει μία κατανόηση με υποστηρικτές του Καραμανλή» λέει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Παράλληλα υπενθυμίζεται πως η περίπτωση Γεωργίου δεν είναι η μοναδική, καθώς τόσο στην περίπτωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, όσο και της επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Κατερίνας Σαββαΐδου, εφαρμόστηκαν ανάλογες πρακτικές.

Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την διαφορά και να απαλλάξει την δικαιοσύνη από την πολιτική επιρροή, φαίνεται να στήνει τα δικά του δίκτυα επηρεασμού των δικαστικών, παρατηρεί ο αρθρογράφος.

«Ο πραγματικός χαμένος, πάντως, θα είναι η Ελλάδα. Οι επενδυτές θέλουν να ξέρουν ότι μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Η Ελλάδα ήδη βρίσκεται στην 133η θέση της κατάταξης της Παγκόσμιας Τράπεζας στο θέμα αυτό και η δημιουργία νέων αμφιβολιών για την ισχύ του νόμου θια ζημιώσει τις προσπάθειες ανάκτησης εμπιστοσύνης», λένε οι FT.

https://www.lykavitos.gr/archives/473059?utm_source=wpautopublish&utm_medium=facebook

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr