Home Greek News ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ…

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ…

by _
0 comment 144 views

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ…

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΠΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με έντονη την ανησυχία τα τουρκικά ΜΜΕ ανήγγειλαν ότι οι ΗΠΑ και επίσημα έχουν κηρύξει «πόλεμο» κατά της περιοχής που ελέγχει η αντιπολιτευτική ομάδα El Nusra στην Συρία, που στηρίζεται και για πολλούς στελεχώνεται από τους Τούρκους.

Όπως ανακοίνωσε ο ειδικός πρέσβης των ΗΠΑ για την Συρία, Michael Ratney, οι αμερικανικές δυνάμεις υποστηρισμένες από τους Κούρδους θα εξαπολύσουν επίθεση κατά του κέντρου της συριακής αντιπολίτευσης στην πόλη İdlib, ακριβώς δίπλα στη τουρκοσυριακά σύνορα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ΗΠΑ, η περιοχή αυτή του İdlib με πληθυσμό σύμφωνα με τους Τούρκους 2 εκατομμύρια, αποτελεί τον μεγαλύτερο εναπομείναντα θύλακα των ισλαμιστών και προέχει η εκκαθάριση του. Μάλιστα οι Αμερικανοί έχουν επικηρύξει τον αρχηγό των ισλαμικών δυνάμεων, «Heyet Tahrir el-Şam», τον Ebu Muhammed.

Η εξέλιξη αυτή, που κατά κάποιο τρόπο βρίσκει σύμφωνη και τους Ρώσους που βλέπουν τους άλλους να βγάζουν το φίδι από την τρύπα, ματαιώνει μάλλον οριστικά τις όποιες προθέσεις της Άγκυρας να εξαπολύσει επίθεση κατά του κουρδικού θύλακα Afrin, στα δυτικά και κατά του κουρδικού θύλακα Kobani, στα ανατολικά.

Παράλληλα ρίχνει και άλλο λάδι στην φωτιά των σχέσεων Τουρκίας-ΗΠΑ.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr