Home Greek News Εκρηξη στα Βαλκάνια: Η ΠΓΔΜ «ψήφισε» ένταξη στο ΝΑΤΟ – Αμερικανικές δυνάμεις εισήλθαν στο κέντρο των Σκοπίων – Στα ΕλληνοΑλβανικά Σύνορα ο Α/ΓΕΣ! –

Εκρηξη στα Βαλκάνια: Η ΠΓΔΜ «ψήφισε» ένταξη στο ΝΑΤΟ – Αμερικανικές δυνάμεις εισήλθαν στο κέντρο των Σκοπίων – Στα ΕλληνοΑλβανικά Σύνορα ο Α/ΓΕΣ! –

by _
0 comment 132 views

Εκρηξη στα Βαλκάνια: Η ΠΓΔΜ «ψήφισε» ένταξη στο ΝΑΤΟ – Αμερικανικές δυνάμεις εισήλθαν στο κέντρο των Σκοπίων – Στα ΕλληνοΑλβανικά Σύνορα ο Α/ΓΕΣ! –…

Αμερικανικές δυνάμεις εισήλθαν στο Κέντρο των Σκοπίων επιβεβαιώνοντας όλες τις πληροφορίες για το νέο μεγάλο μέτωπο που ανοίγει και με τη βούλα πλέον στα Βαλκάνια. Αυτό σημαίνει ότι η πΓΔΜ θα μπει στο ΝΑΤΟ, οι πιέσεις εναντίον μας για επίλυση του ζητήματος της ονομασίας θα ενταθούν. Eδιαφέρον θα χει να δούμε το «όνομα» που θα μας πλασάρουν… Το επικοινωνιακό κομμάτι της υπόθεσης έχει ενδιαφέρον, αμερικανικά τεθωρακισμένα με αμερικανικές και…»σκοπιανές» σημαίες…Δείτε απλά το βίντεο.

Η Ρωσία σίγουρα δεν θα το δεχτεί αυτό αναίμακτα, οπότε η συνέχεια έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Αμερικανικές δυνάμεις έφθασαν στα Σκόπια για να συμμετάσχουν στην στρατιωτική άσκηση «Dragoon Guardian 17» στο στρατόπεδο Κρίβολακ. Η άσκηση ξεκίνησε στις 28 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 10 Αυγούστου. Συμμετέχουν 300 Αμερικανοί στρατιώτες και 95 στρατιώτες της ΠΓΔΜ.

Πριν από την άσκηση, αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα ‘έκαναν βόλτα’ στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων, σταμάτησαν στην πλατεία των Σκοπίων για να τους δει ο κόσμος ώστε να εμπεδώσουν το «κλίμα ασφάλειας»… προφανώς για ψυχολογικούς λόγους γνωρίζοντας και οι ίδιοι τι έρχεται πολύ σύντομα στην περιοχή μας.

Στην ανοιχτή αυτή παρουσίαση παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Μπεκίμ Μαξούτι και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζες Μπέιλι.

«Οι στρατιώτες μας ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στο κέντρο στρατόπεδο Κρίβολακ κατά την ημέρα της άσκησης «Dragon Gurdian 17».

«Είναι πράγματι μεγάλη χαρά να βλέπουμε το στρατό μας να συμμετέχει με τον στρατό των ΗΠΑ. Οι στρατιώτες μας μαζί με τους Αμερικανούς στρατιώτες και τους στρατιώτες από τις χώρες της ΕΕ, φροντίζουν για τη συνολική ειρήνη στον κόσμο, για να διατηρήσουν ένα τόσο πολύτιμο πράγμα, την ελευθερία», είπε ο πρωθυπουργός.

«Στο Κρίβολακ, μπορεί μελλοντικά να δημιουργηθούν υποδομές για την εκπαίδευση των στρατιωτών μας που συμμετέχουν σε διεθνείς αποστολές»πρόσθεσε.

Στην άσκηση παραβρέθηκε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι, ο οποίος τόνισε ότι η συνεργασία του στρατού των Σκοπίων με τους Αμερικανούς θα βελτιώσει τις φιλοδοξίες των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Σχεδόν ταυτόχρονα και αντιλαμβάνοντας την έκρηξη που θα ακολουθήσει στην περιοχή μας, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, διανυκτέρευσε στο ΕΦ ΓΡΑMΜΟΣ, της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (9 Μ/Π ΤΑΞ – «ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ») στα ελληνοαλβανικά σύνορα, σύμφωνα με το ΓΕΣ.

Παράλληλα, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο παρέστη, την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, Ο ΑΓΕΣ παρέστη στα ιερά εγκαίνια του ανακαινισμένου Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Παναγίας ΓΡΑΜΜΟΥΣΤΑΣ, στο χωρίο ΓΡΑΜΜΟΣ, ο οποίος λειτουργεί και πάλι μετά από 77 χρόνια.

Η παρουσία του Στρατού Ξηράς στην περιοχή, με τη λειτουργία των Επιτηρητικών Φυλακίων, με την εκπομπή περιπόλων, με πλήθος δραστηριοτήτων όπως την εκτέλεση πτήσεων επιτήρησης στη μεθόριο από ελικόπτερα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ), την εκτέλεση ασκήσεων από Μονάδες των 8ης και 9ης Μηχανοποιημένων Ταξιαρχιών, καθώς και με την παρουσία των Εθνοφυλάκων, αριθμός των οποίων παρέστη στην τελετή εγκαινίων του Ιερού Ναού, έχει ως αποτέλεσμα την εμπέδωση και την τόνωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Φωτογραφικό υλικό από τις επισκέψεις του ΑΓΕΣ:

 

Οι Αμερικανικές Δυνάμεις στη ΠΓΔΜ

πηγη / https://national-pride.org/2017/08/01/εκρηξη-στα-βαλκάνια-η-πγδμ-ψήφισε-έν/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr