Home Greek News Από χέρι… Καμμένος ο Aνασχηματισμός

Από χέρι… Καμμένος ο Aνασχηματισμός

by _
0 comment 74 views

Από χέρι… Καμμένος ο Aνασχηματισμός

Με τον Πάνο Καμμένο να μην το κουνάει από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, παρά την εμπλοκή του στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τον παρακρατικό και παραδικαστικό μηχανισμό και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, να μην έχει ακόμα αποφασίσει αν θα παραμείνει στο Υπουργείο Οικονομικών ή αν θα μετακινηθεί στο ασφαλές και χωρίς πολιτικό κόστος Υπουργείο Εξωτερικών, ο ανασχηματισμός φαίνεται από χέρι… Καμμένος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είναι εγκλωβισμένος τόσο από τις απαιτήσεις του Πάνου Καμμένου, όσο και από τις εύθραυστες κομματικές ισορροπίες που διαμορφώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του είχαν καταλήξει στην απόφαση να προχωρήσουν μέσα στο Σεπτέμβριο σε ριζικές αλλαγές στην κυβέρνηση, προκειμένου να σηματοδοτήσουν μια νέα περίοδο διακυβέρνησης.

Ήταν αποφασισμένοι να προκαλέσουν μεγάλες ανατροπές, προχωρώντας στην αντικατάσταση πολλών κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που είχαν υπουργοποιηθεί λόγω της κομματικής επετηρίδας.

Το σενάριο αυτό φαίνεται ότι εγκαταλείπεται και τη θέση του παίρνει η πρόταση για ρεαλιστικές και διαχειρίσιμες αλλαγές.

Ο «παππούς» Αλέκος

Ενδεχόμενη αποστρατεία του Αλέκου Φλαμπουράρη, μπορεί να συμπαρασύρει και άλλες παλιοσειρές στην κυβέρνηση.

Αυτός που ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ο Γ. Σταθάκης. Τελευταία έχουν πληθύνει και τα προειδοποιητικά μηνύματα για τον Γ. Δραγασάκη, ο οποίος δεν αποκλείεται να μετακινηθεί σε κάποιο άλλο Υπουργείο.

Η σφαγή των υφυπουργών

Σε επίπεδο υφυπουργών θα γίνει σφαγή στην κυριολεξία. Οι περισσότεροι υφυπουργοί κρίνονται από το Μαξίμου ως ανεπαρκείς, ενώ κάποιοι δεν έχουν καν αντικείμενο.

Ο ανασχηματισμός των υφυπουργών θα γίνει με κριτήρια εσωκομματικών ισορροπιών.

http://www.lykavitos.gr/archives/472049

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr