Home Greek News Νικολόπουλος: «Απόβαση» τζιχαντιστών στα παράλια της Ν.Α. Ευρώπης! Νικολόπουλος: «Απόβαση» τζιχαντιστών στα παράλια της Ν.Α. Ευρώπης! 3 Shares 3

Νικολόπουλος: «Απόβαση» τζιχαντιστών στα παράλια της Ν.Α. Ευρώπης! Νικολόπουλος: «Απόβαση» τζιχαντιστών στα παράλια της Ν.Α. Ευρώπης! 3 Shares 3

by _
0 comment 77 views

Νικολόπουλος: «Απόβαση» τζιχαντιστών στα παράλια της Ν.Α. Ευρώπης!

Το ζήτημα των προσφύγων και των… τζιχαντιστών θίγει ο Αναξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος καταθέτωντας τα ερωτήματα του στην Βουλή με αποδέκτη τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. 

Στην κρίσιμη κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επικαλείται εκθέσεις μυστικών υπηρεσιών και υπογραμμίζει:

«Η νέα απειλή ακούει στο όνομα «πλοία-φαντάσματα». που πλέουν σε διεθνή ύδατα, πολύ κοντά στις ακτές, και τα οποία προσπαθούν να κρύψουν την ταυτότητά τους, κλείνοντας τα δορυφορικά συστήματα AIS, την ώρα που προσεγγίζουν σε ακτές νησιών του Αιγαίου, της Κρήτης, της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Ιταλίας.

Σημειωτέον ότι οι πλοίαρχοι είναι υποχρεωμένοι, βάσει της διεθνούς νομοθεσίας, να διατηρούν τα δορυφορικά συστήματα των πλοίων τους συνεχώς ανοικτά.

Ο ρόλος των συγκεκριμένων πλοιάρχων είναι ύποπτος και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ταχύπλοα σκάφη με ισχυρότατες σε ιπποδύναμη, μηχανές, τα προσεγγίζουν και μεταφέρουν ελαφρά όπλα και τζιχαντιστές, με προορισμό την Ευρώπη. Πρόκειται κυρίως για πρόσωπα που είχαν φύγει από ευρωπαϊκά κράτη και επιστρέφουν πίσω.

Όλα αυτά συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία, τον ISIS, την Τουρκία και τις επιδιώξεις αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων. Προκύπτουν, λοιπόν, «καυτά» ερωτήματα, που προβληματίζουν τις μυστικές υπηρεσίες και κυρίως τα κράτη που επηρεάζονται από αυτήν την κινητικότητα».

Σε άλλο σημείο της ερώτησής του, ο Νίκος Νικολόπουλος επισημαίνει: «Το σχέδιο των τζιχαντιστών είναι να περάσουν χιλιάδες μαχητές από τη Συρία και το Ιράκ ως παράνομοι μετανάστες στη νότια Ευρώπη και στη συνέχεια να ξεκινήσουν μία ολοκληρωτική επίθεση, με στόχο το χάος και την αιματοχυσία.

«Αυτά τα πλοία με ανθρώπους που έρχονται για μεταναστευτικούς λόγους θα μπορούσαν τις επόμενες λίγες εβδομάδες να είναι γεμάτα από τρομοκράτες αν δεν κάνουμε κάτι», αναφέρει ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στο Λονδίνο, Νάσερ Καμέλ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, έκανε λόγο για «τεράστιο κίνδυνο» και ζητάει την άμεση αντίδραση της διεθνούς κοινότητας».

Τα ερωτήματα του ανεξάρτητου βουλευτή προς τον Παναγιώτη Κουρουπλή είναι τα ακόλουθα:

1ον Συμμερίζεται τις αναλύσεις και τις εκθέσεις συμμαχικών κρατών;

2ον Είναι ο κίνδυνος, όντως, μεγάλος και όπως περιγράφεται στις εκθέσεις;

3ον Έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά της Κρήτης, στο νότιο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος;

http://www.thepressroom.gr/politiki/nikolopoylos-apovasi-tzihantiston-sta-paralia-tis?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=twitter&utm_source=socialnetwork

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr