Home Greek News Νέα προκλητική τροπολογία υπέρ των χρεοκοπημένων μνημονιακών κομμάτων: Αυξήθηκε στο 40% το ακατάσχετο ποσό της κρατικής χρηματοδότησης!

Νέα προκλητική τροπολογία υπέρ των χρεοκοπημένων μνημονιακών κομμάτων: Αυξήθηκε στο 40% το ακατάσχετο ποσό της κρατικής χρηματοδότησης!

by _
0 comment 122 views

Νέα προκλητική τροπολογία υπέρ των χρεοκοπημένων μνημονιακών κομμάτων: Αυξήθηκε στο 40% το ακατάσχετο ποσό της κρατικής χρηματοδότησης!

Ένα ακόμη αλισβερίσι ανηθικότητας και (κατ’ ουσίαν) ανομίας ανάμεσα στα κόμματα του «συνταγματικού τόξου), με ένα νέο προκλητικό ρουσφέτι εξυπηρέτησής τους. Μόλις δύο μήνες άντεξε η κυβερνητική πρωτοβουλία για δραστική μείωση του ακατάσχετου της κρατικής χρηματοδότησης προς τα καταχρεωμένα στις τράπεζες κόμματα σε ποσοστό 10%, κάτι που είχε ψηφιστεί με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Με νέα ρουσφετολογική τροπολογία, που κατατέθηκε χθες στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα για τους ΟΤΑ, η κυβέρνηση επαναφέρει το ακατάσχετο στην κρατική χρηματοδότηση στο 40% (!) μέχρι το τέλος του χρόνου (και βλέπουμε…). Την ίδια ώρα, για κάθε πολίτη το ακατάσχετο για τον λογαριασμό του φτάνει μόλις τα 1.000 ευρώ! Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες μπορούν να παρακρατήσουν το 60% από τα «δανεικά κι αγύριστα» των κομμάτων, ενώ με την προηγούμενη ρύθμιση οι τράπεζες παρακρατούσαν το 90%.

Η προηγούμενη ρύθμιση, μάλιστα, είχε συμβολικό χαρακτήρα, καθώς επιχειρούσε να στείλει στους πολίτες το μήνυμα ότι (δήθεν) οι περικοπές και ο εξορθολογισμός των δημοσίων δαπανών ξεκινά πρώτα από τον πολιτικό κόσμο και τα κόμματα.

Το μήνυμα, ωστόσο «ξεθώριασε» σε μόλις δύο μήνες, με τα καταχρεωμένα κόμματα, που οφείλουν στις τράπεζες σχεδόν μισό δισ. ευρώ στο σύνολό τους, να μπαίνουν και πάλι στο απυρόβλητο και να απολαμβάνουν προνομιακό καθεστώς.

Αυτό είναι όλο το φάσμα του «συνταγματικού τόξου», το οποίο ενώ εδώ και τέσσερα σχεδόν χρόνια έχει περικόψει παρανόμως την κρατική χρηματοδότηση στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, φροντίζει να προχωρεί σε αναίσχυντη αυτοεξυπηρέτηση των στενών συντηρητικών του συμφερόντων σε όλα τα κόμματα που βρίσκονται στην φαρέτρα του.

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, όντως, δεν μπορεί και δεν θέλει να έχει την παραμικρή σχέση μ’ αυτούς τους κομματικούς καταχραστές των χρημάτων του Ελληνικού Λαού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Πηγή: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-proklhtikh-tropologia-uper-twn-chreokophmenwn-mnhmoniakwn-kommatwn-aujh#ixzz4o4SdLfLw

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr