Home Greek News Πώς μπορείτε να δηλώσετε έναν τραπεζικό λογαριασμό ως ακατάσχετο

Πώς μπορείτε να δηλώσετε έναν τραπεζικό λογαριασμό ως ακατάσχετο

by _
0 comment 102 views

Πώς μπορείτε να δηλώσετε έναν τραπεζικό λογαριασμό ως ακατάσχετο

Πηγή: http://www.lykavitos.gr/archives/470745?utm_source=wpautopublish&utm_medium=facebook

Αντιμέτωποι με κατασχέσεις ποσών από τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες βρίσκονται χιλιάδες πολίτες που χρωστούν στην εφορία.

Μοναδικό «όπλο» για τους οφειλέτες είναι να δηλώσουν ένα τραπεζικό λογαριασμό ως ακατάσχετο στο Τaxisnet για να προστατεύσουν ποσά μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως.

Έτσι, όσοι δεν έχουν δηλώσει τον ακατάσχετο λογαριασμό τους μπορούν μέσω μιας εφαρμογής στηη σελίδα της ΑΑΔΕ (aade.gr) να το κάνουν

Με νέα διάταξη που περιλαμβάνεται νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, ο ακατάσχετος λογαριασμός έως και τα 1.250 ευρώ επεκτείνεται και στα «ηλεκτρονικά πορτοφόλια».

Πως δηλώνεται ο ακατάσχετος λογαριασμός

Για να δηλώσετε τον ακατάσχετο λογαριασμό πρέπει να μεταβείτε στην ειδική εφαρμογή του taxisnet στη διεύθυνση στη διεύθυνση http://www.aade.gr/polites/akataschetos-logariasmos και για να εισέλθετε χρησιμοποιήστε τους κωδικούς του λογαριασμού σας στο Τaxisnet.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει για να ολοκληρώσει τη διαδικασία δήλωσης του ακατάσχετου λογαριασμού είναι τα εξής:

1. Να εισέλθει στην ηλεκτρονική υπηρεσία του Taxisnet από την αρχική σελίδα www.aade.grκαι να επιλέξει «Δήλωση Ακατάσχετου Λογαριασμού» στην κατηγορία «Υπηρεσίες προς πολίτες».

2. Να υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση – υπεύθυνη δήλωση και να δηλώσει τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (σε μορφή ΙΒΑΝ).

Μετά την υποβολή της αίτησης από τον φορολογούμενο, ακολουθούν τρία στάδια έως ότου ενεργοποιηθεί το μέτρο του ακατάσχετου ορίου των 1.250 ευρώ:

– Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) στέλνει αυθημερόν στις τράπεζες τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων.
– Οι τράπεζες ελέγχουν κατά πόσο το ΑΦΜ της αίτησης ταιριάζει με το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλωθεί ως ακατάσχετος και απαντούν επίσης αυθημερόν στην ΔΗΛΕΔ για το αν εγκρίνεται ή απορρίπτεται το σχετικό αίτημα.
– Ενημερώνεται ο φορολογούμενος για το αν εγκρίθηκε το αίτημά του ή όχι.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr