Home Greek News Ύπουλες μεθοδεύσεις της Άγκυρας: Και δεύτερος υπουργός στην κυβέρνηση Ερντογάν με καταγωγή από την Ελληνική Θράκη

Ύπουλες μεθοδεύσεις της Άγκυρας: Και δεύτερος υπουργός στην κυβέρνηση Ερντογάν με καταγωγή από την Ελληνική Θράκη

by _
0 comment 162 views

Ύπουλες μεθοδεύσεις της Άγκυρας: Και δεύτερος υπουργός στην κυβέρνηση Ερντογάν με καταγωγή από την Ελληνική Θράκη

Με «αθόρυβες», αλλά απολύτως ενδεικτικές των επεκτατικών τους διαθέσεων, ενέργειες οι τούρκοι δείχνουν ότι επιθυμούν ένα ζοφερό μέλλον για την Θράκη.

Μέλος της τουρκικής Κυβέρνησης είναι από χθες ένας ακόμα μουσουλμάνος με καταγωγή από την περιοχή της Δυτικής Θράκης, μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού που συνεφωνήθη  μεταξύ του Προέδρου της τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν και του Πρωθυπουργού, Μπιναλή Γιλντιρίμ. Πρόκειται για τον τέως πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης- παραρτήματος Προύσσας, Χακάν Τσαβούσογλου, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη αντιπροέδρου.

Η ανακοίνωση ήλθε λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας  και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος συνόδευσε τον Γιλντιρίμ στην επίσκεψή του στην Θράκη και προέβη σε προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδος, επικαλούμενος  την καταγωγή του από την περιοχή.

Η υπουργοποίηση  μουσουλμάνων με καταγωγή από την Ελληνική Γη της Θράκης αφήνει σαφώς στίγμα των τουρκικών προθέσεων για «αλυτρωτικές» συμπεριφορές εκ μέρους του Ερτογάν. Φανερώνει, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, την επιθυμία της Τουρκίας να «κοσοβοποιήσει» κάποια στιγμή την Θράκη προς δικό της όφελος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kai-deuteros-upourgos-sthn-kubernhsh-ertogan-me-katagwgh-apo-thn-ellhnikh-t#ixzz4nOzAfGuj

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr