Home Greek News Ν. Θεοχαράκης: Αυτά μου είχε πει ο Γ. Βαρουφάκης για το παράλληλο σύστημα πληρωμών

Ν. Θεοχαράκης: Αυτά μου είχε πει ο Γ. Βαρουφάκης για το παράλληλο σύστημα πληρωμών

by _
0 comment 142 views

Ν. Θεοχαράκης: Αυτά μου είχε πει ο Γ. Βαρουφάκης για το παράλληλο σύστημα πληρωμών

Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο Νίκος Θεοχαράκης, διαπραγματευτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το α΄ εξάμηνο του 2015.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον realfm 97.8 αποκάλυψε τις συζητήσεις που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη, σε σχέση με το παράλληλο σύστημα πληρωμών.

«Ο πρώην υπουργός, επειδή ακριβώς ήξερε ότι αυτά τα πράγματα διαρρέουν, είχε φτιάξει ξεχωριστές ομάδες, που ήταν από μόνες τους κλειστές. Εγώ δεν είχα ειδίκευση στα νομισματικά, για να είμαι μέσα στη συγκεκριμένη ομάδα. Ήταν μία ομάδα που μελετούσε το θέμα και είχε εμπειρία από άλλες χώρες», ανέφερε ο πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), για να προσθέσει:

«Ο Βαρουφάκης έβλεπε το κακό να πλησιάζει. Έλεγε ότι πρώτη μας προτεραιότητα είναι να φτάσουμε με την Ευρώπη και τους θεσμούς σε μια συμφωνία αξιοπρεπή. Δεύτερη περίπτωση, να προετοιμάσουμε την άμυνα μας, αν μας πουν ότι αυτό δεν “παίζει”. Και τρίτο ήταν να καθίσουμε να κάνουμε αυτό που τελικά κάναμε».

Όπως είπε ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο ΕΚΠΑ, «είχαμε κάνει συζητήσεις και μου είχε εξηγήσει ακριβώς πώς δούλευε το παράλληλο σύστημα.

Όταν το κράτος πληρώνει με υποσχετικές από τα ληξιπρόθεσμα, από τη φύση του αυτό είναι ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών».

«Αυτό θα μπορούσε μόνο να λειτουργήσει σαν γραμμή άμυνας. Δεν θα άφηνε την τρόικα να σε ζορίσουν τόσο πολύ», συμπλήρωσε.

http://www.lykavitos.gr/archives/470210?utm_source=wpautopublish&utm_medium=facebook

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr