Home Greek News Το Πραξικόπημα της CIA κατά του Μακαρίου (15 Ιουλίου 1974)

Το Πραξικόπημα της CIA κατά του Μακαρίου (15 Ιουλίου 1974)

by _
0 comment 142 views

-του Πανορμίτη Σπανού

Το Πραξικόπημα της CIA κατά του Μακαρίου (15 Ιουλίου 1974)

Ο μέγας Έλλην δημοσιογράφος Ηλίας Δημητρακόπουλος σε μια συνέντευξή του στην «Ηerald» αποκάλυψε ότι οι αποφάσεις του Κίσινγκερ, είχαν ληφθεί σε μια κλειστή σύσκεψη των μυστικών υπηρεσιών, τέσσερις μήνες πριν το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο.

Κορυφαία φυσιογνωμία της ελληνικής αντίστασης στις ΗΠΑ, ο Ηλίας Δημητρακόπουλος που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, είχε μιλήσει στον Στέλιο Κούλογλου για τον ελληνικό δάκτυλο του Watergate καθώς και τον ρόλο του Χένρι Κίσινγκερ στα σχέδια της απαγωγής και της δολοφονίας του.

Οι αποκαλυπτικές μαρτυρίες του Ηλία Δημητρακόπουλου περιλαμβάνονται στα ντοκιμαντέρ «Η ελληνική ανάμειξη στο Watergate» και «Κίσινγκερ, ο Μιλόσεβιτς του Μανχάταν» από την σειρά εκπομπών του «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα».

Μια σειρά απόρρητων εγγράφων που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, αποκαλύπτουν τις σχέσεις του Κισσινγκερ με την ελληνική χούντα καθώς και την συστηματική εκστρατεία του εναντίον του έλληνα δημοσιογράφου Ηλία Δημητρακόπουλου – πολέμιου της ελληνικής δικτατορίας στις ΗΠΑ.

Ο Δημητρακόπουλος δεν πέφτει στην πρώτη παγίδα και δεν πεθαίνει στις ελληνικες φυλακές – όπως προφητεύουν τα έγγραφα του Κίσσινγκερ – αλλά έχει να αντιμετωπίσει μια δεύτερη: όπως αποκαλύπτει ο έλληνας πρέσβυς Χαράλαμπος Παπαδόπουλος που υπηρετούσε τότε στην Ουασιγκτον, η ελληνική ΚΥΠ, σε συνεργασία με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στις οποίες προϊσταται ο Κίσσινγκερ, σχεδιάζουν την απαγωγή του και την μεταφορά του με ενα υποβρύχιο από τη Βιρτζίνια στην Αθήνα!!

Διαβάστε και τα όλα τα άλλα άρθρο που έχουμε γράψει για τον σαφή ρόλο του Κίσινγκερ στο Κυπριακό :

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! ΤΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ” ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ – ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΔΙΔΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, Κ.ΤΛ.!!!

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Κίσινγκερ με τον Πρόεδρο Φόρντ και άλλα κυβερνητικά στελέχη αποκαλύπτουν το ρόλο του στο Κυπριακό!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΝΕΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟΝ Χ. ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΜΕ ΤΟ ΕΓΓΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ… Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ…!!!

Έφυγε ο Διπλωμάτης Αντώνιος Κοραντής

Μαντέψτε ΠΟΙΟΣ είναι ένας απο τους νέους Σύμβουλους του Τράμπ! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ…ΚΥΠΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Κίσινγκερ 1983: Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται απο δρομολογημένη οικονομική κρίση….!!!

Κίσινγκερ το Αυγ. του ’74: Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας εις βάρος των Τούρκων, εκτός αν οι Έλληνες σταματήσουν τους αντιαμερικανισμούς

ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ στις 13 Αυγ. ’74: Δεν υπάρχει κανένας Αμερικανικός λόγος οι Τούρκοι να μην κρατάνε το ένα-τρίτο της Κύπρου.

Η ΡΩΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr