Home Greek News ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ «ΦΩΤΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: «ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ISIS – ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ;»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ «ΦΩΤΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: «ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ISIS – ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ;»

by _
0 comment 115 views

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ «ΦΩΤΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: «ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ISIS – ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ;»

https://www.youtube.com/watch?v=JUnJ6CUQIXc

Ένα κείμενο το οποίο δημοσιεύθηκε στην «Ελευθερία του Τύπου» της Τετάρτης δημιουργεί σκέψεις και προβληματισμούς. Υπό τον τίτλο « “Τυφώνας” κατά της τρομοκρατίας» και υπότιτλο «Σήμερα η άσκηση της ΕΛ.ΑΣ. σε σενάρια επιθέσεων του ISIS», διαβάζουμε τα εξής:

“Ένα από τα πιο ακραία σενάρια ισλαμικής τρομοκρατίας αντιμετωπίζουν από νωρίς το πρωί δεκάδες αστυνομικοί στο κέντρο επιχειρήσεων του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.  στην Κατεχάκη. Ο «Τυφώνας» της ΕΛ.ΑΣ. (όπως είναι η κωδική ονομασία της άσκησης) περιλαμβάνει αντιμετώπιση επιθέσεων ταυτόχρονα σε διάφορα κτίρια, αλλά και επιθέσεις τζιχαντιστών  όπως έχουν χτυπήσει τον τελευταίο χρόνο σε ευρωπαϊκές χώρες.

Τη διενέργεια της άσκησης είχε αποκαλύψει η «Ελευθερία του Τύπου» στις 11 Ιουνίου. Θα διαρκέσει περίπου οκτώ ώρες, ενώ για την αντιμετώπιση της «τρομοκρατικής επίθεσης» θα χρησιμοποιηθεί το σύνολο των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.!

Στόχος είναι στο μέλλον να γίνει άσκηση με προσομοίωση ακραίου περιστατικού σε κάποια από τις εγκαταστάσεις της Αστυνομίας. Υψηλόβαθμα στελέχη στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να ανταποκριθούν σύμφωνα με τη θέση τους, και φυσικά η αντίδρασή τους και ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργούν και θα αποφασίζουν κάτω από έντονη πίεση θα αξιολογηθούν λίγες μέρες αργότερα.

Επιτελείς των αρχών ασφαλείας που παρακολουθούν στενά το θέμα των ακραίων ισλαμιστών έχουν ξεκαθαρίσει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών. Το γεγονός ότι τα μεμονωμένα άτομα που έφυγαν από την Ελλάδα, για να πολεμήσουν στη Συρία δεν επέστρεψαν ποτέ, όπως και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αρχή ακόμα της συγκρότησης δεύτερης γενιάς μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες, δίνουν συνθήκες προς το παρόν μεγαλύτερης ασφάλειας για την Ελλάδα και κρατούν χαμηλά το οποιοδήποτε επίπεδο απειλής.

Ωστόσο, η Αστυνομία επικαιροποιεί τα σχέδια αντίδρασης  που αφορούν ευρείας κλίμακας χτυπήματα και ζητεί να ενημερώνεται για οποιαδήποτε εξέλιξη στο πεδίο των πληροφοριών από τις αστυνομίες της Ευρώπης”.

Η τοποθέτηση του ρεπορτάζ, ότι «το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αρχή ακόμα της συγκρότησης δεύτερης γενιάς μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες, δίνουν συνθήκες προς το παρόν μεγαλύτερης ασφάλειας για την Ελλάδα και κρατούν χαμηλά το οποιοδήποτε επίπεδο απειλής» μάλλον προβληματίζει περισσότερο παρά εφησυχάζει.

Εκφράσεις όπως «βρισκόμαστε στην αρχή ακόμα», «συνθήκες προς το παρόν», «κρατούν χαμηλά το οποιοδήποτε επίπεδο απειλής»  δεν δημιουργούν κλίμα ασφάλειας, αλλά αντιθέτως καλλιεργούν ανησυχίες για το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον.

Η άσκηση της ΕΛ.ΑΣ. έχει καθαρά προληπτικό (και συμβολικό) χαρακτήρα ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο που θα έπρεπε να ξέρουμε και το οποίο πιθανότατα να παραπέμπει σε μια εικόνα από ένα ζοφερό μέλλον, όπου η τρομοκρατική και δολοφονική δράση του ISIS θα επεκταθεί και στην Ελλάδα;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
xryshaygh.com | μέσω: http://www.triklopodia.gr/καταγγελια-φωτια-απο-την-χρυση-αυγη/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr