Home Greek News Στρατιωτική Συμφωνία Ελλάδας Ισραήλ: Ορμητήριο και του Ισραήλ η Ελλάδα;

Στρατιωτική Συμφωνία Ελλάδας Ισραήλ: Ορμητήριο και του Ισραήλ η Ελλάδα;

by _
0 comment 118 views

Στρατιωτική Συμφωνία Ελλάδας Ισραήλ: Ορμητήριο και του Ισραήλ η Ελλάδα;

 

Τα δικά μας σχόλια από τα Ελληνικά Νέα Τώρα: Διαβάστε επίσης το άρθρο μας με τίτλο «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ!(38-116 Μ. Χ.)» και θα καταλάβετε πως αυτό που κάνει το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι μόνο άκρως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για την Ελλάδα, αλλά αποτελεί και…ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!! Δηλ., κάνουν συνεργασία με τον πιο εγκληματικό λαό που υπήρξε ΠΟΤΈ σε όλη την κατεγεγραμμένη ιστορία, ο οποίος λαός έχει διαπράξει φρικτά ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ εναντίον του Ελληνισμού (Ρωμιοσύνης) εδώ και…ΑΙΩΝΕΣ!!!

Επαμεινώνδας Ε. Πανάς
συντ. Καθηγητής
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Πηγή: https://panas1821.wordpress.com/2017/07/11/στρατιωτική-συμφωνία-ελλάδας-ισραήλ/

12 Ιουλίου 2017

Συμβαίνει τακτικά στην πολιτική: όσο κάποιος βρίσκεται στην αντιπολίτευση εύκολα δίνει υποσχέσεις. Αυτό όμως δείχνει τουλάχιστον έλλειψη επίγνωσης. Τη στιγμή που γίνεσαι ο αρχηγός του κράτους, δηλαδή τη στιγμή που μεταπηδάς από την πρότερη κατάσταση που ήσουν αδύναμος στην κατάσταση που γίνεσαι ισχυρός, τότε, κατά περίεργο τρόπο, αρχίζεις να εφαρμόζεις τις ίδιες πολιτικές που εφήρμοσαν προηγουμένως οι έχοντες την εξουσία, τους οποίους εσύ πολεμούσες λυσσαλέα, σιγά-σιγά, χωρίς να το καταλάβεις έχεις διακινδυνεύσει την υστεροφημία σου, την ίδια τη φιλοσοφία σου και γίνεσαι αντικείμενο σχολιασμού: ότι όλοι είναι το ίδιο. Ένα παράδειγμα αρκεί: Ο Ιωσήφ Στάλιν πάλευε κατά της αδικίας του Τσάρου, όμως μόλις πήρε τα ηνία της Σοβιετικής Ένωσης μεταβλήθηκε στο χειρότερο Τσάρο που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Όλα σήμερα στον κόσμο του Big Brother και του Matrix καταγράφονται και μένουν.

Όλα είναι γνωστά. Θα υπενθυμίσουμε μερικά χαρακτηριστικά λόγια του Αλ. Τσίπρα,όταν αυτός ήταν στην αντιπολίτευση.

  • Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο, κάτι που απελευθέρωσε το 1953 τη Γερμανία.
  • Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους και δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη.
  • Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων με αποκατάσταση του δώρου Χριστουγέννων, 13ησύνταξη σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ μηνιαίως και επαναφορά του 13ου μισθού στον εργαζόμενο.
  • Άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και θέσπιση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
  • «Νέα Σεισάχθεια» για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, που θα περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, διαγραφή μέρους των οφειλών για όσους δανειολήπτες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ
  • Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και επαναφορά της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο θα γινόταν αισθητά φθηνότερο.
  • Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας, και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κατάλογος δεν ολοκληρώνεται εύκολα, γιατί χρειάζεται αρκετός μη διαθέσιμος χώρος. Όμως, θα είναι παράλειψη αν δεν επισημάνουμε και τη στάση του νυν Πρωθυπουργού για την Παλαιστίνη:

  • Είναι απαράδεκτο να βλέπει κανείς το κράτος του Ισραήλ να σκοτώνει παιδιά στην Παλαιστίνη. Πρέπει να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας για να ζητήσουμε ειρήνη, εκφράζοντας όλη μας την αλληλεγγύη προς τον Παλαιστινιακό λαό (7ος 2014)

Δηλαδή, τότε ο Αλ. Τσίπρας ζητούσε τον τερματισμό της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, τονίζοντας ότι:

  • Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε παθητικοί, γιατί αυτό που συμβαίνει σήμερα στην άλλη άκρη της Μεσογείου, μπορεί αύριο να συμβεί και στη δική μας πλευρά (15 Ιαν. 2015)

Μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τον σχηματισμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο Ισραήλ άρχισαν να ανησυχούν για την στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, αφού θεωρούσαν ως δεδομένη την άποψη του Α. Τσίπρα περί τερματισμού της.

Όμως, η ανησυχία και η αγωνία αυτή, δεν κράτησε για τους Ισραηλινούς και μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού στις 19 Ιουλίου 2015 (σημαδιακή ημερομηνία) ο Υπουργός Αμύνης Π. Καμμένος ολοκληρώνει τη συμφωνία SOFA (Status of Force Agreement).Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει παρόμοια συμφωνία μόνο με τις ΗΠΑ.

1_-_1_1_-42-bbe05-2-f04f4

Με άλλα λόγια η Ελλάδα, γίνεται η μοναδική χώρα στον κόσμο που αποδέχεται με αυτή τη συμφωνία την εγκατάσταση στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ στο έδαφός της.

Η Ελλάδα έτσι έχει με δύο χώρες σχέση αυτής της μορφής, ΗΠΑ και Ισραήλ.

Αξίζει να αφουγκραστούμε πώς ο David Icke χαρακτήρισε όλη αυτή τη διαδικασία στην ιστοσελίδα του στις 25 Ιουλίου 2015:

“Greece makes military deal with Israel which only one other country has done – the United States”

-David Icke, 25 July 2015-

tsip

(Μετάφραση: ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΛΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ).

 

Η Βουλή των Ελλήνων το Μάιο του 2016, ψήφισε τη σύμβαση αυτή με τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Ισραήλ σχετικά με το καθεστώς των δυνάμεών τους» – Βλέπε ΦΕΚ, τεύχος πρώτο, Αρ. Φύλλου 116 (13 Ιουνίου 2016).

Σημειώνουμε ότι η Συμφωνία αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη Συμφωνία για την ενέργεια (Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ).

Στο Άρθρο 1 (ΦΕΚ 116) μάλιστα διευκρινίζεται και ο όρος «στρατιωτικές δραστηριότητες» που ενσωματώνει:

α. Επισκέψεις πλοίων και/ή αεροσκαφών.

β. Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ή εκπαιδεύσεις (οι οποίες διεξάγονται είτε µέσα στις αντίστοιχες επικράτειες των Μερών είτε έξω από αυτές).

γ. Στρατιωτικές ασκήσεις ή εκπαιδεύσεις του προσωπικού του Κράτους Αποστολής μέσα στην επικράτεια του Κράτους Υποδοχής χωρίς την άμεση συµµετοχή του προσωπικού του Κράτους Υποδοχής.

δ. Κοινά προγράµµατα αμυντικής έρευνας και ανάπτυξης εγκεκριμένα από τις Κυβερνήσεις και

ε. Οποιαδήποτε άλλη µορφή αµυντικής συνεργασίας, η οποία συµφωνείται µεταξύ των Μερών.

Και αμέσως το Άρθρο 2 αναφέρει ότι:

Σε περίπτωση κατά την οποία τα Μέρη συμφωνήσουν ότι απαιτούνται περαιτέρω διακανονισμοί προκειμένου να διευθετήσουν επιπρόσθετα ζητήματα των Στρατιωτικών Δραστηριοτήτων, τα Μέρη είναι δυνατόν να πραγματοποιούν αυτούς τους διακανονισμούς στο πλαίσιο Συμφωνιών Εφαρμογής, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας Συμφωνίας.

 

Αξίζει απλώς για την ιστορική μνήμη να αναφερθούμε στην πορεία των σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ.

  • Από το 1949 ο προσανατολισμός της χώρας ήταν φιλοαραβικός.
  • 21η Απριλίου 1967: Γράφει ο διπλωμάτης Κ. Παναγιωτάκος στο βιβλίο του «Στην πρώτη Γραμμή Αμύνης» σελ. 181: «Τα ΜΜΕ εβραιοκρατούνται και ακολουθούν από δεκαετίες ανθελληνική στάση… Η εχθρότης αυτή έγινε ακόμα πιο έντονη μετά το 1967…».

Επίσης τονίζει σε άλλο σημείο ότι ο Γ. Παπαδόπουλος αρνήθηκε την de jureαναγνώριση του Ισραήλ. Πριν από τον πόλεμο των έξι ημερών – 1967 – αρνήθηκε στο Ισραηλινό κράτος ανάλογη συμφωνία.

  • Το 1973, με την ενεργειακή κρίση και ενώ είναι σε ανακωχή ο πόλεμος του Γιομ Κηπούρ μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ, ο τότε αμερικανοεβραίος Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κίσινγκερ, πιέζει την Ελλάδα για να στηρίξει το Ισραήλ. Ζητούνταν η επέκταση της αρχικής συμφωνίας του 1953, ώστε σε ώρα Αραβο-Ισραηλινού πολέμου να μπορεί να περάσει ο αεροπορικός στόλος των ΗΠΑ, με πυρηνικά όπλα. Η έγκριση δεν δόθηκε. Ο Σπ. Μαρκεζίνης στο ιστορικό του βιβλίο «Αναμνήσεις 1972-74»σελ. 463 γράφει:

«…έφερα πρώτον θέμα εις τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας (Γ. Παπαδόπουλος) …προς τιμήν του υπήρξε κατηγορηματικός και χωρίς δισταγμούς, συμφωνών μου, απήντησε: “Βεβαίως ΟΧΙ”».

 Ενώ στο βιβλίο του «Τα εις εαυτόν» σελ. 110, αποκαλύπτει ο Μαρκεζίνης: «Επεσκέφθην τότε τον Παπαδόπουλον, ο οποίος συνεφώνησε με εμέ απολύτως, χαρακτηρίσας μάλιστα τους Αμερικανούς ως “γκάνγκστερς”».

  • Το 1990 η Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη αναγνώρισε de jure το Ισραήλ.
  • Στη συνέχεια οι υπουργοί εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, Γ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, με τη βοήθεια του αμερικανικού λόμπι του Ισραήλ, ανέπτυξαν τη συνεργασία των δύο χωρών.

Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε γι αυτή τη συμφωνία είναι ότι το Ισραήλ έχει την πολυτέλεια να έχει μια συμμαχία με την Ελλάδα, της οποίας το έδαφος μπορεί να χρησιμεύσει ως ορμητήριο για τις δυνάμεις του.

Έτσι, το Ισραήλ απέκτησε το αναγκαίο στρατηγικό βάθρο για την επικοινωνία του με το Δυτικό περιβάλλον. Εμείς τι άραγε κερδίσαμε;

Η ιστορία πάντα αποτελεί πηγή πληροφοριών και για τέτοιες σχέσεις πρέπει πάνω απ’ όλα να είσαι σοβαρό και όχι αποτυχημένο κράτος. Πρέπει να έχουμε σωστή πολιτική ως χώρα, που πάνω απ’ όλα να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας. Στην περίπτωση που η Συμφωνία καταστεί ετεροβαρής σε βάρος μας, κάτω από τη φοβική κατάσταση που ζούμε λόγω της κρίσης, μήπως αυτή η Συμφωνία είναι δέσμια όχι μόνο των πιθανών ενεργειακών μας πόρων, αλλά και του χρέους, και ως εκ τούτου η χώρα υπό διαφορετικές συνθήκες θα είχε διαφορετικές στρατηγικές;

Πόσο άσχημα διαμορφώθηκε η ζωή αυτής της χώρας με συνεχή Μνημόνια και παραχωρήσεις. Πού οδηγείται η χώρα; Όσο για τον πρωθυπουργό, ξέχασε εντελώς τη «φιλοσοφία» του και τις υποσχέσεις του. Τι να κάνουμε; Μερικοί είναι ηγέτες, ενώ άλλοι, όταν έρθει στα χέρια τους η εξουσία αποδεικνύουν ότι απλά είναι υπάκουοι.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ισραήλ είχε στρατηγική συμφωνία με την Τουρκία, και το Ισραήλ ψήφιζε στον ΟΗΕ ό,τι ακριβώς και η Τουρκία για το Κυπριακό.

Το Ισραήλ είδε θετικά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. Στο Σχέδιο Ανάν ήταν υπέρ αυτού του Σχεδίου.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr