Home Greek News ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΤΡΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ… Τουρκικό ΥΠΕΞ «Ο Κοτζιάς ευθύνεται για την αποτυχία…»

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΤΡΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ… Τουρκικό ΥΠΕΞ «Ο Κοτζιάς ευθύνεται για την αποτυχία…»

by _
0 comment 118 views

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΤΡΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ… Τουρκικό ΥΠΕΞ «Ο Κοτζιάς ευθύνεται για την αποτυχία…»

Σε τουίτ του Έλληνας Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά χθες επικεντρώνεται το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζοντας ότι από την έκφραση του Κοτζιά μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί απέτυχε η Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα. Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χουσεϊν Μουφτούογλου υποστηρίζει ότι «οι αδιάλλακτες και μη εποικοδομητικές προσεγγίσεις Κοτζιά επικράτησαν και στη Διάσκεψη Κραν Μοντάνα από Ε/κ πλευρά και Ελλάδα».

Η δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

“Η Τουρκία συμμετείχε στη Διάσκεψη για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στο Κραν Μοντάντα στις 28 Ιουνίου με 6 Ιουλίου με καλή θέληση και εποικοδομητική προσέγγιση όπως είχε επιδείξει από την αρχή της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων με στόχο να επιτευχθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η οποία ήταν η τελική Διάσκεψη, η δική μας πλευρά ειλικρινείς προσπάθειες για δύο βδομάδες για να υπάρξει λύση.

Όσο για την απάντηση γιατί η Διάσκεψη για την Κύπρο απέτυχε, μπορεί να το δει κανείς και από την έκφραση που χρησιμοποιεί ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς χθες (7 Ιουλίου) από τον λογαριασμό του στο τουίτερ.

Ο κ. Κοτζιάς φαίνεται να έχει ξεχάσει ότι με την συμπεριφορά που επέδειξε ήταν εκείνος που ευθυνόταν για την Διάσκεψη που δεν κράτησε πάνω από μία μέρα τον Ιανουάριο. Αυτές οι αδιάλλακτες και μη εποικοδομητικές προσεγγίσεις του Υπουργού Κοτζιά επιδείχθηκαν κατά την διάρκεια της διάσκεψης από την Ε/κ πλευρά και την Ελλάδα. Η διάσκεψη έχει για άλλη μια φορά αποκαλύψει ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει λύση χωρίς καλή πρόθεση και πολιτική πρόθεση”.

Πηγή

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr