Home Greek News Βόμβα μεγατόνων! Στο σκαμνί ο Κώστας Σημίτης για χρηματισμό – Τον κάρφωσε ο Άκης;

Βόμβα μεγατόνων! Στο σκαμνί ο Κώστας Σημίτης για χρηματισμό – Τον κάρφωσε ο Άκης;

by _
0 comment 117 views

Βόμβα μεγατόνων! Στο σκαμνί ο Κώστας Σημίτης για χρηματισμό – Τον κάρφωσε ο Άκης;

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα κάτσει στο σκαμνί μετά από καταγγελίες για χρηματισμό του.

Και το βασικό ερώτημα αν τον κάρφωσε ο Άκης, ο οποίος είχε δηλώσει πριν μερικέ μέρες ότι ήταν έτοιμος να προβεί σε αποκαλύψεις και να καταθέσει στοιχεία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για το κατά πόσο είναι βάσιμες οι καταγγελίες του πρώην συμβούλου της εταιρείας όπλων «Thales Engineering & Consulting», Μισέλ Ζοσεράν, ο οποίος φέρεται σε κατάθεσή του να έχει υποστηρίξει ότι η εταιρεία του έχασε το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την αμερικανική SAIC, επειδή υπήρξε  «»χρηματισμός» του τότε Πρωθυπουργού αλλά και του Υπουργού Δημοσίας Τάξης», δείχνοντας τόσο τον Κώστα Σημίτη, όσο και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Μάλιστα, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει σχηματίσει Δικογραφία μετά από μια σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων του Documento.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει τη διερεύνηση των όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα, τα οποία υποστηρίζουν ότι η ελληνική Δικαιοσύνη είχε στα χέρια της από το 2006 την κατάθεση ενώπιον των Γαλλικών εισαγγελικών αρχών του Μισέλ Ζοσεράν, η εταιρεία του οποίου είχε κερδίσει τη σύμβαση για τις φρεγάτες.

Ο Ζοσεράν είχε καταγγείλει πρακτικές διαφθοράς από την εταιρεία του με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δικαστική έρευνα.

Πέραν όμως των καταγγελιών σχετικά με τις  «παράνομες πληρωμές στον Υπουργό Άμυνας για τις φρεγάτες» (δηλαδή για τον Γιάννο Παπαντωνίου) προχωρούσε  παραπέρα λέγοντας ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας που αντιπροσώπευε την Thales, ο Λ. Ρωμανός, του είχε αποκαλύψει πως είχαν χάσει τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4I) «διότι ο ανταγωνιστής η εταιρεία Saic υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσένεϊ ( αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 2001-2009, επί προεδρίας Μπους). Κατά τον Ρωμανό, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του Ζοσεράν, «χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά , ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό».

Η  κατάθεση αυτή περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνάς τους για την υπόθεση διαφθοράς στην γαλλική εταιρεία.

Πηγή:

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BD%CE%AF-%CE%BF-%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr